Ontdek de aandachtspunten voor je aankoop van pvc-ramen

Gepubliceerd op

Wist je dat bij het bouwen van een woning je ramen en deuren al snel 10% van het totaalbudget in beslag nemen? Een goed idee dus om even stil te staan bij je keuze. Je materiaalkeuze is een eerste belangrijke stap. Wanneer je kiest voor pvc-ramen zijn er een aantal dingen waar je best rekening mee houdt. Ontdek de aandachtspunten en krijg een bespaartip cadeau.

Let op de versteviging

Je zou het misschien niet denken, maar als je pvc kiest als materiaal voor je ramen kies je eigenlijk voor een slap product. Pvc verliest namelijk veel stabiliteit bij verhitting. Gelukkig kan deze instabiliteit perfect voorkomen worden. Hoe? In je pvc-raam moet een metalen buis zitten die voor een stabiel raam zorgt. Vooral de dikte ervan en de hoeken spelen hierbij een belangrijke rol. Vraag daarom bij de aankoop van je pvc-ramen naar de specificaties van de buizen in het raam. Het is belangrijk dat de buis sowieso 4 hoeken heeft voor voldoende stabiliteit. Ontdek de kwalitatieve pvc-ramen van Raamwinkel.

Ga voor een dubbele dichting in rubber

Naast de stabiliteit van het raam, zijn ook de dichtingen van groot belang. De raamafdichting is de aansluiting van de vleugel op het kader van het raam. Wanneer je kiest voor dichtingen in kunststof, loop je het risico dat ze na een aantal jaar verharden. Hierdoor kan je last krijgen van waterinfiltratie of tocht. Dat wil je natuurlijk vermijden als je nog niet zo lang nieuwe ramen hebt geplaatst. Daarom is het een goed idee om voor een dubbele dichting te kiezen die van rubber is gemaakt. Zo’n dichting gaat 20 tot 30 jaar mee zonder dat ze flexibiliteit verliest. Laat je adviseren door een expert.

Voorzie voldoende sluitnokken

Wist je dat sluitnokken niet weg te denken zijn uit de constructie van je pvc-raam? Ze vergrendelen de raamvleugel met het frame en garanderen extra inbraakveiligheid. Hoe meer sluitnokken je voorziet, des te beter vormen je ramen een afgesloten geheel. Paddenstoelnokken zijn zo opgebouwd dat het hoedje zich vasthaakt in de slotplaat. Naast een winddichte sluiting zorgen ze voor meer veiligheid. Niet zeker hoeveel sluitnokken je nieuwe ramen moeten hebben? Vraag dan raad aan een expert.

Ga voor kwalitatieve verstekhoeken

Tot slot beïnvloeden ook de hoeken van je raam de kwaliteit. De verstekhoeken bepalen namelijk mee de stevigheid en stabiliteit van het pvc-raam. Hoe de buizen in hoeken van 45 graden worden verzaagd, verhit, in elkaar geperst en uitgehard bepaalt voornamelijk de kwaliteit van je hoek. Het is belangrijk dat het glas niet te hard in de hoeken wordt gedrukt, want dan kan het breken. Wanneer de firma waar je je ramen koopt onderzoek doet naar de druk die de ramen aankunnen, heb je sowieso al een streepje voor.

Bespaar door te kiezen voor zelfbouwramen

Naast de kwaliteit kijk je vast ook naar het prijskaartje van je nieuwe ramen. Een goede kwaliteit combineren met een zo laag mogelijke prijs kan dankzij zelfbouwramen. Raamwinkel focust op deze service met hoogwaardige producten en een uitstekende dienstverlening. Dankzij hun gratis workshops ben je goed voorbereid en weet je precies waaraan je begint als je zelf je ramen gaat plaatsen. Ook extra hulp op de werf is mogelijk. De specialisten van Raamwinkel komen dan de ramen installeren in je woning en jij staat hen bij tijdens de plaatsing. Schrijf je in voor een gratis workshop en ontdek hoe je eenvoudig zelf je ramen plaatst.

Bij Raamwinkel krijg je de nodige hulp om zelf je ramen te plaatsen. Ontdek pvc-ramen van A-merken aan fabrieksprijzen en bespaar meer dan 50%. Dankzij de opmeting en hulp bij de plaatsing ben je zeker van een perfect resultaat. Bovendien profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 6% wanneer je hulp krijgt bij de plaatsing.