Nieuwe ramen plaatsen? Ontdek het verschil tussen aluminium en pvc.

Gepubliceerd op

Ramen en deuren kiezen die bij je woning passen is niet altijd een eenvoudige klus. Je moet namelijk rekening houden met het materiaal, de kleur en de prijs. Kies je bijvoorbeeld voor aluminium of pvc? Maar, wat is nu precies het verschil tussen deze twee materialen?

Het verschil tussen aluminium en pvc

In een notendop: PVC ramen vergen amper onderhoud en zijn ideaal voor een beperkter budget, aluminium ramen zijn erg stevig en robuust en hebben een mooie strakke uitstraling. Bij aluminium ramen heb je metaal aan de buitenkant en een kunststofkern aan de binnenkant die instaat voor de isolatie. Bij pvc ramen heb je een volledige en goed geïsoleerde kunststofvorm met een metalen versterking aan de binnenkant. Kunststof kan immers zijn stevigheid wat verliezen bij hitte en een goed metaal binnenin zorgt dan voor de versterking. Aluminium is een steviger en robuuster materiaal en wordt daarom vaker gebruikt voor grotere overspanningen. Bovendien heeft het een mooie strakke uitstraling, wat verklaart waarom architecten er graag mee werken. Waar vroeger de isolatie van aluminium ramen al wel eens te wensen overliet, is dit allang niet meer het geval. Koudebruggen krijgen nu geen kans meer. 

De voordelen van aluminium ramen

  1. Door de natuurlijke sterkte van aluminium kunnen alle soorten raamprofielen gemaakt worden, zeker de grotere overspanningen.
  2. Aluminium heeft een mooie strakke uitstraling en je kan er optimaal mee personaliseren.
  3. Aluminium is volledig recycleerbaar en behoudt na recyclage al zijn eigenschappen. 
  4. Aluminium ramen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk. Schoonmaken met water en een zacht detergent is meestal genoeg.  

De voordelen van pvc ramen

  1. Pvc ramen zijn verstevigd met een stalen binnenkader, zodat ze jaren meegaan en hun stevigheid behouden.
  2. Ze voldoen aan de hoogste isolatienormen, wat een positief effect heeft op de energieprestatie van je woning. 
  3. Pvc ramen vergen – in tegenstelling tot andere ramen – amper onderhoud! Je maakt ze simpelweg schoon met een spons, water en wat detergent.
  4. Pvc is zéér betaalbaar, omdat het een relatief goedkope grondstof is. We bieden onze topkwaliteit bovendien aan groothandelprijzen aan, waardoor je al snel 25 tot 50% minder betaalt.

Heb jij de keuze tussen aluminium of pvc ramen al gemaakt? Of zit je misschien nog met wat vragen? Aarzel zeker niet om contact op te nemen met een expert. Zij helpen je graag op weg.