Is het rendabel en haalbaar om je ramen en deuren zelf te plaatsen?

Gepubliceerd op 17 September 2021

Wist je dat zelf ramen en deuren plaatsen helemaal niet zo moeilijk is? Zolang je met een aantal dingen rekening houdt is het een fluitje van een cent! Om je op weg te helpen geven we je graag enkele tips zodat je in no time kan genieten van een schitterend resultaat. Ready? Check! Go!

Luister naar goed advies

Laat je goed adviseren bij je keuzes: breng een bezoek aan een van onze toonzalen! Daar lopen immers geen verkopers rond, maar doorwinterde adviseurs die meedenken met zowel de praktische, de esthetische als de isolerende kant. Een raam moet immers mooi én functioneel zijn. Dat betekent dat je ramen moeten passen bij de architectuur van je woning, dat ze gemakkelijk te bedienen moeten zijn naar ventilatie en toegang tot de ruimte, én dat ze goed moeten isoleren, zowel thermisch als akoestisch.

Zekerheid? Laat alles nameten

Je wil niet bij de levering van je ramen tot de conclusie komen dat ze te groot of te klein zijn. Daarom kan je vanaf een bestelling van 3.000 euro ook gratis een beroep doen op de nameetdienst, die na de bestelling nog eens alles komt opmeten op de werf. (Bij minder dan 3000 euro kan je dit er voor de zachte prijs van 99 euro bijvragen.)

Opties voormonteren vergemakkelijkt de klus

Niks zo vervelend als op een werf nog dorpels, rolluikgeleiders, windlatten of roosters te moeten monteren. Die vragen niet alleen veel technische kennis, ze vertragen ook de plaatsing en een werf is vaak niet de beste plek om krasvrij te monteren. Bij Raamwinkel worden alle opties al op atelier gemonteerd. Zo hoef je alleen maar je voorgemonteerde raam in een vierkant gat te plaatsen en te verankeren en klaar is kees!

Graag wat hulp? Vraag dagassistentie

Toch niet zeker of het alleen zal lukken? Vraag dagassistentie aan en laat ons de ramen en deuren samen plaatsen. Een ervaren plaatser kan één of twee dagen helpen plaatsen. Hij neemt de leiding op de werf en geeft duidelijke instructies aan de helpers. Als je hem alle ramen laat plaatsen in een renovatieproject, kan je zelfs 6% btw verkrijgen in plaats van 21%. Ben je zelf handig, dan sta je de plaatser bij en bespaar je zo op je totaalbudget.

Een kraan bestellen voor zware lasten

Ramen kunnen zwaar zijn en ook dat kan een belemmering zijn bij een zelfplaatsing. Maar met één druk op de knop bestel je online een kraan met operator op de site van Raamwinkel. Zo hoef je geen zware lasten te tillen op de werf en gaat de plaatsing nog vlotter.

Helemaal klaar om je ramen en deuren zelf te plaatsen? Bereken je prijs online en ontdek meteen de vele opties om zelfplaatsing makkelijker te maken, zoals nameting-service, dagassistentie en kraanwerk. Yes, you can!

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan