In 7 stappen je doe-het-zelf ramen en deuren succesvol geplaatst

Gepubliceerd op

Op zoek naar nieuw buitenschrijnwerk? Koop je je ramen en deuren online aan fabrieksprijzen en plaats je ze eventueel zelf, dan kun je van een mooie besparing profiteren. Hoe pak je het aan? Van voorbereiding tot genieten, met dit stappenplan is een correcte plaatsing gegarandeerd.

1. Bereid je voor

Schat de situatie in

Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom is het belangrijk dat je precies weet wat je wil en welk nieuw buitenschrijnwerk je nodig hebt. Denk goed na over het gebruik van je ruimtes en welk type raam of buitendeur hiervoor het meest geschikt is. Voorzie bijvoorbeeld, als je smalle binnendeuren hebt, grote (draaikiep-)ramen die je kunt openen om grote meubels binnen te brengen. Of kies voorzie een handgreep aan de binnen- en buitenkant van een raam dat tot op de grond komt, zodat je deze ook als deur kunt gebruiken. Voorzie draaikiepramen als je ze gedeeltelijk wil openen om te verluchten. Enzovoort.

Er zijn enorm veel mogelijkheden. Heb je hulp nodig bij het maken van je keuze? Raadpleeg een adviseur bij een bezoek aan een van de Raamwinkel toonzalen of bij een bezoek op de werf.

Kies je ramen en deuren

Koop je je ramen en deuren bij Raamwinkel dan koop je kwaliteitsvol buitenschrijnwerk aan fabrieksprijzen. De prijs en eigenschappen van je ramen en deuren zijn afhankelijk de keuzes die je maakt qua materiaal: kies je ramen in pvc, aluminium of hout? Daarnaast zijn ook de opties zoals het type glas, de isolatie, dichtingen, scharnieren, bevestigingshaken, … bepalend. Ook voor je deuren kun je kiezen tussen pvc, hout, aluminium en verschillende opties.

Meet correct op

Nieuwe ramen en deuren, dat vraagt om maatwerk. De juiste afmetingen bepalen is dus heel belangrijk. Je kunt dit zelf doen of overlaten aan de Opmeetservice. Wil je zelf meten, maar heb je nood aan tips? Dan kun je hiervoor een gratis opleiding volgen en/of video’s en handleidingen raadplegen.

2. Vraag je offerte(s) aan

Eén van de belangrijkste factoren bij het maken van je keuze is je budget. Afhankelijk van waar je de klemtoon wil leggen: akoestiek, ventilatie, isolatie, design, comfort, … zal dit de prijs van je ramen en deuren beïnvloeden. Uniek aan de webshop van Raamwinkel is de volledigheid. Je kunt er namelijk met deze verschillende elementen ‘spelen’, de impact van iedere optie op de prijs ontdekken, en zo je keuze aanpassen om het maximum uit je budget te halen. Ontdek meer over de prijzen voor ramen en deuren.

Benieuwd naar de effectieve prijs en het effect van je keuzes op de isolatieprestaties? Vraag online je offerte aan en maak rustig je keuzes. Twijfel je nog? Reken dan op advies op maat. Plan een gesprek met een adviseur in een van de toonzalen (Bornem, Roeselare, Herk-de-Stad, Brugge of Courrière). Die overloopt samen met jou de verschillende opties en mogelijkheden om er je financieel voordeel uit te halen. De offerte wordt bovendien voor je bewaard zodat je thuis er nog verder mee aan de slag kunt en eventueel nog andere accenten kunt leggen.

3. Plaats je bestelling

Ben je zeker van je stuk, dan kun je meteen je bestelling in de webshop plaatsen. Houd er rekening mee dat er een levertijd aan verbonden is van enkele maanden. Toch niet zo zeker van je zelfgemeten maten? Laat het nameten. Kies dan voor de optie ‘nameting’ bij je bestelling.

Ga je zelf je ramen en deuren plaatsen? Prima. Wil je liever professionele hulp bij de plaatsing of dagassistentie? Dat kan. Jij breekt de oude ramen en deuren uit en zorgt achteraf voor de afwerking, de Meestergast Plaatsers helpen je graag bij de plaatsing. Bij een renovatie betaal je bovendien slechts 6% btw als je de plaatsing aan een professional overlaat.

4. Laat het nameten

Een opmeter komt bij je thuis ter plaatse alles nog eens bespreken en technisch opmeten. Zo ben je zeker dat het juist is, want dit is echt millimeterwerk! Ook kunnen er tijdens dit bezoek nog andere keuzes gemaakt worden in functie van het gebouw en het praktische gebruik van de ruimte.

5. Plaatsing van je ramen en deuren

Heb je je ramen en deuren ontvangen, dan kun je zelf aan de slag of een afspraak plannen voor de hulp bij plaatsing. Bestel ook siliconen en opschuimen met purschuim online als aparte opties om zeker te zijn van een mooi afgewerkt resultaat.

6. Werk de binnenkant af

Zijn je ramen en deuren geplaatst? Dan kun je de binnenkant afwerken. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je het zelf of door een stukadoor laten uitplamuren of zelf je ramen afwerken met plaatmateriaal (gipskarton, mdf-platen, dagkantstukken, kunststofplaten, …). Je vindt bij Raamwinkel de nodige stukken en materialen om de binnenkant van je ramen vlot af te werken. Bovendien heb je bij je aankoop toegang tot een handige instructievideo waarin uitgelegd wordt hoe je je ramen en deuren moet afwerken.

7. Geniet van het resultaat

Is alles prima verlopen? Dan is het tijd om vooral van je nieuw buitenschrijnwerk en bijhorende voordelen te genieten: zowel op vlak van geluid, isolatie, design en ventilatie. Een nieuw raam, voordeur, achterdeur of hefschuifraam zorgt direct voor een heel andere beleving van je huis.

Wil je graag meer weten over het bestellen en plaatsen van doe-het-zelf ramen en deuren van Raamwinkel? Download de gratis informatiebrochure en/of neem contact op.