Nieuwe buitendeur? Kies voor een isolerende voordeur in aluminium en bespaar.

16/11/2022

Naast het design en een verhoogde veiligheid is de isolatiewaarde van een buitendeur minstens even belangrijk. Misschien zelfs het belangrijkst in deze tijden van hoge energiekosten. Laat je een isolerende voordeur plaatsen, dan zorg je meteen voor een warme entree. Waar let je op? Wat zijn de voordelen en mogelijkheden van isolerende aluminium voordeuren?

Een nieuwe voordeur kiezen

Ben je op zoek naar een nieuwe voordeur? Dan heb je vast enkele eisen waaraan die moet voldoen. Zo moet hij bijvoorbeeld passen bij de stijl van je woning, inbrekers ontmoedigen, gasten verwelkomen, hinderend geluid buitenhouden en de warmte in de winter zo veel mogelijk binnenhouden.

Dat isolatie helpt tegen hoge energieverbruiken, dat weet je vast wel. Maar wist je dat ook de isolatiewaarde van je buitenschrijnwerk een rol speelt? Via slecht isolerende ramen en deuren gaat er namelijk zo’n 10% van de warmte in huis verloren. Investeren in een nieuwe, isolerende voordeur, samen met de rest van het buitenschrijnwerk is dan een slim idee. Doe hier alvast inspiratie op voor je nieuwe voordeur. Waar let je op bij het maken van je keuze? Wat is belangrijk?

Isolerende voordeuren

Om te weten hoe goed een voordeur isoleert kijk je naar de UD-waarde, dit cijfer drukt uit hoeveel warmte de totale deur doorlaat. Hoe lager de UD-waarde van je voordeur is, hoe beter hij dus isoleert. Let hierbij ook op de U-waarden van de profielen. Daarnaast zijn ook de dichtingen en thermische onderbrekingen belangrijke factoren. Elk materiaal heeft zo zijn kwaliteiten. Hedendaagse aluminium voordeuren presteren bijzonder goed op het vlak van design, veiligheid en isolatie. Ontdek het aanbod aluminium voordeuren.

Wil je graag extra licht naar binnen halen? Kies dan voor een voordeur die (gedeeltelijk) uit glas bestaat. Ook hierin bestaan goed isolerende exemplaren. Check de isolatiewaarde (Ug) van de beglazing. Laat je inspireren door isolerende glazen voordeuren.

Vloerafdichting met weersbescherming

Ben je fan van een drempelloze deurdoorgang? Vergeet de ouderwetse tochthond aan de deur, met een (optionele) neerdalende vloerafdichting met weersbescherming wordt de kier onder je deur perfect afgesloten, kan er geen warmte ontsnappen én komt er geen koude binnen.

Correcte plaatsing

Je voordeur mag dan nog zo goed mogelijk isoleren, zonder goede plaatsing is dit allemaal tevergeefs. Reken daarom op de professionele plaatsers van je ramenverdeler. Vind een dealer in kwaliteitsvolle voordeuren in jouw buurt.

De prijs

Aan kwaliteit hangt een prijskaartje en iedereen heeft zijn budget. De gebruikte materialen, het glas, de complexiteit van het design, en eventueel slimme snufjes zullen de prijs van je voordeur bepalen. Er bestaan echter verschillende klassen zodat er voor ieders budget een kwaliteitsvolle isolerende voordeur te vinden is. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier je gratis offerte aan.

Voordeuren met uitstekende warmte-isolatie

Heb je hulp nodig in je zoektocht naar een nieuwe voordeur? Check dan zeker de nieuwe generatie voordeuren en ingangsdeuren van Hörmann. Deze voldoen aan alle eisen en blinken uit op gebied van isolatie. Bezoek een verdeler in je buurt. Het aanbod isolerende buitendeuren is ingedeeld in een aantal klassen en die elk hun klemtoon hebben. We zetten ze even voor je op een rijtje.

Thermo46 en Thermo65

Deze voordeuren behoren tot de middenklasse. Ze hebben en stalen deurblad en thermisch onderbroken aluminium profielen. Het cijfer in de naam wijst naar de dikte van het deurblad (in mm). Het zijn voordelige, veilige voordeuren met uitstekende warmte-isolatiewaarden. Zo hebben de Thermo65 deuren een UD-waarde tot 0,87 W/(m²·K) en de Thermo45 deuren UD-waarden tot 1,1 W/(m²·K). De deuren zijn standaard met een vijfvoudig veiligheidsslot uitgerust. Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden om de voordeur helemaal naar je eigen smaak te vormgeven. Ontdek meer over de Thermo46 en Thermo65 buitendeuren. Of lees meer in de gratis brochure.

ThermoSafe en ThermoSafe Hybrid

De ThermoSafe voordeuren uit de hogere, exclusieve klasse hebben een zeer hoge warmte-isolatie met UD-waarden tot 0,87 W/ (m²·K) dankzij een thermisch onderbroken 80 mm omraming in aluminium. Ook hebben ze standaard een RC3-veiligheidsuitrusting en een vijfvoudig veiligheidsslot. Je hebt keuze uit wel 70 motieven en vindt dus vast een design dat bij je woning past. Ontdek de ThermoSafe deuren.

De ThermoSafe Hybrid voordeuren behoren tot de extra klasse. Hier ligt de focus voornamelijk op de veiligheid met een RC3-veiligheidsuitrusting voor glazen deuren en RC4-veiligheidsuitrusting voor de deuren zonder beglazing. Daarnaast zijn ook de warmte-isolatiewaarden met een UD-waarde tot 0,87 W/(m²·K) bijzonder hoog. Ontdek de ThermoSafe Hybrid deuren.

ThermoPlan Hybrid

De ThermoPlan Hybrid draagt design hoog in het vaandel. Hij heeft dan ook een bijzonder elegant aanzicht met zijn in hetzelfde vlak liggende overgang van deurblad naar profiel. De ThermoPlan Hybrid voordeur heeft een UD-waarde tot 0,78 W/(m²·K) en een RC3-veiligheidsuitrusting. Ontdek ThermoPlan Hybrid.

ThermoCarbon

Kampioenen in warmte-isolatie, maar ook in veiligheid zijn de ThermoCarbon aluminium voordeuren. Ze behoren met hun UD-waarden tot ca. 0,47 W/ (m²·K) (afhankelijk van de deurgrootte en hun sterke beveiliging) en een standaard RC3-veiligheidsuitrusting met 9-voudige vergrendeling, dan ook tot de Premium klasse. Ook een RC4-veiligheid is mogelijk. Ze hebben een hightechvleugelprofiel, gemaakt uit carbon en glasvezel. Ook hier zijn verschillende designs mogelijk. Ontdek de ThermoCarbon deuren.

TopComfort

Wil je graag veel licht in je inkom en wil je ook profiteren van goede isolatiewaarden met een UD-waarde tot 1,3 W/(m²·K) en veiligheid? Dan is het aanbod TopComfort-voordeuren vast je ding. Ontdek de designmogelijkheden en meer.

Geen idee welke voordeur je best kiest? Laat je alvast inspireren door enkele realisaties. Wil je graag meer weten over de voordeuren of ander kwaliteitsvol buitenschrijnwerk? Informeer je via de gratis brochure over de voordeuren of de Thermo46 en Thermo65, de Hörmann-website of een bij een verdeler in je buurt. Of vraag je gratis offerte aan.

In samenwerking met Hörmann Belgium NV/SA

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.