Ramen en deuren: ga voor bewezen kwaliteit made in Belgium, met het Kiwa-label

07/03/2024

De aankoop van nieuwe ramen en deuren is een belangrijke investering. Daarom kijk je best uit naar kwaliteit. Maar met zoveel aanbieders die allemaal beweren topkwaliteit te leveren, hoe maak je nu echt de juiste keuze? Hier komt het Kiwa-label om de hoek kijken, jouw garantie voor betrouwbare kwaliteit. Ontdek waarom dit label belangrijk is en hoe het jou kan helpen de juiste partner of installateur te kiezen.

Kiwa-label, jouw garantie voor kwaliteit 

De eisen voor bouw, isolatie en energieprestaties van woningen worden steeds strenger. Daarom is het essentieel om samen te werken met bedrijven die hoogwaardige oplossingen en uitstekende service bieden. Maar hoe weet je welke partner jouw vertrouwen verdient? Gelukkig hoef je bij de keuze van je ramen en deuren niet in het duister te tasten. Het Kiwa-certificaat geeft aan dat je te maken hebt met een kwaliteitspartner. Dit certificaat is jouw waarborg voor kwaliteit. Ontdek de voordelen voor jou als (ver)bouwer.

Wat betekent het Kiwa-certificaat? 

Kiwa is een onafhankelijke certificatie-instelling die door middel van kwaliteitsaudits verifieert of bedrijven aan de regels en normen voldoen en deze naar een hoger kwaliteitsniveau tracht te tillen. De SSK-eisen (SSK = Sector Specifiek Kwaliteitslabel) zijn opgesteld door een College van Experten, samengesteld uit vertegenwoordigers uit verschillende hoeken van de ramenbranche. Sinds 2009 kunnen fabrikanten en installateurs van ramen en deuren zich vrijwillig laten certificeren. Het Kiwa SSK-label staat garant voor kwaliteit op alle fronten, van het product zelf tot de plaatsing ervan. Met het Kiwa SSK-label weet je zeker dat de werkwijze van het bedrijf beantwoordt aan de meest actuele kwaliteitsstandaarden op de Belgische markt.

Tip: Vraag bij de aankoop van ramen en deuren altijd naar het Kiwa-certificaat, en kies voor een installateur die ervaring heeft met het plaatsen van Kiwa-gecertificeerde ramen en deuren.

Waarom is het Kiwa-certificaat belangrijk?

  • Kwaliteitsgarantie: Kiwa verifieert of de ramen en deuren voldoen aan de geldende normen en regels op het gebied van veiligheid, inbraakwerendheid, thermische isolatie en luchtdichtheid.
  • Duurzaamheid: Kiwa-gecertificeerde ramen en deuren zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn geschikt voor de meeste toepassingen. Dit zorgt, zeker bij een correct gebruik, voor een langere levensduur en minder onderhoud.
  • Energiebesparing: Door hun goede isolatie helpen SSK-gecertificeerde ramen en deuren je energieverbruik te verminderen en je energierekening te verlagen.

Een echt kwaliteitslabel, in tegenstelling tot de CE-markering 

Er bestaat al een CE-markering, waarom zou je dan letten op het Kiwa-label? Wel, het verplichte CE-label geeft alleen aan dat het product voldoet aan de minimale Europese veiligheidsnormen. Het Kiwa-label gaat echter veel verder en legt echte kwaliteits- en uitvoeringseisen op. Niet alleen voor de eigenschappen van de ramen en deuren zelf, maar ook voor de manier van produceren binnen het bedrijf en voor de wijze waarop de ramen op de werf geplaatst worden.

De SSK-maatstaven voor buitenschrijnwerk hebben onder meer betrekking op de verankering, de isolatie en de beglazing van de profielen. Ook controleert Kiwa op regelmatige basis of er blijvend aan de eisen voldaan wordt.

Als je dus op zoek bent naar ramen en deuren van de beste kwaliteit, dan is het Kiwa-label een betere graadmeter dan het CE-label.

Garantie voor fabricatie en plaatsing 

Er zijn twee soorten Kiwa-labels: een voor de fabricatie van ramen en deuren, en een voor de plaatsing. Het SSK 1001 (pvc) en SSK 2001 (aluminium) certificaat is bedoeld voor raamconstructeurs, en het SSK 1002 (pvc) en SSK 2002 (aluminium) certificaat voor plaatsingsbedrijven. Op die manier wordt de kwaliteit doorheen het hele productieproces gewaarborgd. Constructeurs die zelf ook ramen plaatsen kunnen uiteraard beide certificaten behalen.

Ontdek hoogkwalitatieve ramen en deuren 

Of je nu kiest voor aluminium of pvc, bij Deceuninck zijn de mogelijkheden enorm uitgebreid. Hun pvc ramen en deuren uit de Elegant-collectie combineren een superieure isolatie met een minimalistisch design. Liever aluminium? Waar vroeger de isolatie van aluminium ramen al wel eens te wensen overliet, is dit al lang niet meer het geval. De jarenlange ervaring van Deceuninck met kunststof profielen werd toegepast in de ontwikkeling van de Decalu aluminium reeks. Bij deze aluminium ramen krijgen koudebruggen geen kans. Configureer hier de ideale ramen en deuren voor jouw project

Vertrouw op een Deceuninck Partner

Bij Deceuninck is kwaliteit een topprioriteit, en dat over de hele lijn. Daarom werken ze samen met ervaren Partners. Kies je voor een erkende Deceuninck Partner, dan ben je zeker van hoogwaardige ramen en deuren en een professionele installatie. Vind hier een Deceuninck Partner in je buurt

Vergeet je subsidies niet

Naast kwaliteit is ook prijs een belangrijke factor. Denk eraan: door je premies te pakken, is je investering in nieuwe ramen en deuren extra snel terugverdiend. De Vlaamse overheid biedt subsidies voor energiezuinige ramen en deuren, en ook gemeenten en provincies geven soms premies. Met de Premiezoeker kan je gemakkelijk zien voor welke premies je in aanmerking komt.

Op zoek naar ramen en deuren van topkwaliteit? Let dan op het Kiwa-certificaat, een betrouwbare indicator voor de kwaliteit van ramen en deuren. Vraag hier een prijsofferte aan of ga langs bij een van de Deceuninck verdelers

Download je gratis inspiratiebrochures en doe frisse ideeën op voor jouw project. 

In samenwerking met Deceuninck NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.