Pvc-ramen zagen er nooit eerder zo strak en modern uit

17/07/2023

Stel, je bent bezig met een (ver)bouwproject en wil ramen met een strakke uitstraling. De kans is groot dat je meteen aan aluminium ramen denkt. Maar wist je dat budgetvriendelijke en hoogisolerende kunststof ramen ook een uitstekende keuze zijn? Pvc-ramen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en designs. En ja, daar zitten ook strakke en moderne ontwerpen bij. Ontdek de minimalistische Elegant ramen van Deceuninck, voor een moeiteloze match met jouw strakke bouwstijl.

Ontdek de nieuwe generatie pvc-ramen 

Pvc-ramen zijn budgetvriendelijk, gemakkelijk te onderhouden en isoleren goed. Tot zover niets nieuws. Maar als het over de uitstraling gaat, is niet iedereen mee. Denk jij bij pvc-ramen nog steeds aan brede profielen, traditionele bouwstijlen en klassieke ontwerpen? Think again! De afgelopen jaren hebben pvc-ramen een enorme transformatie ondergaan op het gebied van design, stijl en prestaties. Bijgevolg heb je tegenwoordig een ruime keuze aan moderne ontwerpen.

Kunststof ramen kunnen zelfs een strakke look bieden die vergelijkbaar is met aluminium ramen. Zo kan je volop experimenteren met de gewenste uitstraling voor je huis. Configureer hier je strakke ramen op maat.

Tip: Vraag je gratis inspiratiegids aan en laat je verrassen door de moderne mogelijkheden van pvc-ramen. Je ontdekt meteen ook hoe ze kunnen bijdragen aan de gewenste uitstraling en prestaties van je woning.

Een eigentijdse uitstraling en bekroond design 

Overweeg je moderne pvc-ramen voor jouw project? Het Elegant profielsysteem van Deceuninck is slim ontworpen met minimalistische profielen, waardoor je geniet van een onbelemmerd zicht. De strakke uitstraling wordt versterkt door de rechthoekige glaslatten.

Het design van het Elegant raamsysteem is volledig afgestemd op de hedendaagse nieuwbouw- en renovatiestijlen. Of je nu moderne ramen nodig hebt voor je eigentijdse nieuwbouwproject of ramen met een retro vibe voor je gerenoveerde pastorijwoning, er is altijd een passend ontwerp mogelijk. Bekijk alle Elegant designs.

Wist je trouwens dat de Elegant reeks belangrijke designprijzen in de wacht sleepte? Met deze minimalistische pvc-ramen haal je dus een staaltje topdesign in huis!

Altijd een kleur die matcht met je huis

Met pvc-ramen heb je de mogelijkheid om slanke profielen en strakke lijnen te kiezen, waardoor je een moderne en eigentijdse uitstraling creëert die perfect bij je huis past. Maar pvc biedt nog een ander voordeel: een brede keuze aan kleuren, zodat je de ramen kan afstemmen op de gewenste stijl van je woning.

De Elegant ramen van Deceuninck zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en afwerkingen:

  • Ga je voor een standaardkleur, zoals verkeerswit, crèmewit of telegrijs, dan heeft het volledige raamprofiel aan de binnen- en buitenkant dezelfde kleur. Deze standaardkleuren worden ook wel massakleuren genoemd.
  • Liever een speciale tint of een houtlook? Dan kan je kiezen voor een uv-bestendige kleurfolie. Deze folie wordt met behulp van warmte en druk op de profielen aangebracht. Elegant ramen zijn verkrijgbaar in 50 verschillende foliekleuren. Om het kiezen van de juiste kleur gemakkelijker te maken, zijn ze onderverdeeld in vier categorieën: natuurlijke houtstructuren, gekleurde houtstructuren, solids (effen kleuren) en metallics.
  • Fan van een matte uitstraling met een unieke korrelige textuur, die voldoet aan hoge kwaliteitseisen? Dan is een kleurcoating de juiste keuze voor jou. Met deze afwerking behouden de profielen jarenlang hun kleur, zijn ze krasvast, stofwerend en hebben ze weinig onderhoud nodig.

Download nu gratis de kleurenwaaier en vind jouw match. 

Combineer aluminium en pvc-ramen zonder kleurverschil

Pvc-ramen hebben uitstekende thermische isolatie- en geluidswerende eigenschappen, terwijl aluminium ramen bekend staan om hun sterkte. Door beide materialen te combineren binnen één project, kan je de voordelen van beide benutten.

Aluminium en pvc-ramen combineren, dan zie je toch kleurverschil? Niet als je voor de ‘Smart colours’ van Deceuninck kiest. Met deze kleurencollectie kan je de kleur van je aluminium en je pvc-schrijnwerk goed op elkaar afstemmen. Alle kleurencoatings voor zowel kunststof (Decoroc) als aluminium (Aluroc) passen namelijk bij elkaar. Harmonieus totaalplaatje: check! 
Lees meer over de Smart Colours.

Alle kleuren zijn uiterst duurzaam en bestand tegen krassen en atmosferische vervuiling (roetaanslag). De satijnachtige, matte look blijft dus jaren mooi.

Superieure isolatie in een elegant jasje 

Niet te vergeten: je strakke ramen moeten goed isoleren, opdat je kan genieten van een hoog wooncomfort en een laag energieverbruik. Hoe zit het met de isolatiewaarde van pvc-ramen? Pvc is van nature een goeie isolator en een slechte geleider. Dit betekent dat pvc de warmte binnenhoudt en de koude buitensluit.

De Elegant ramen van Deceuninck gaan nog een stapje verder. Ze beschikken over vernieuwende ThermoFibra- en Forthex-technologie voor nog betere isolatieprestaties. Een extra middendichting in het raamsysteem verbetert de isolatiewaarde van de profielen tot een Uf-waarde van 0.88 W/m²K. Zelfs driedubbele beglazing tot 70 mm vormt geen probleem. Superieure isolatiewaarden behalen met ultrafijne raamprofielen? We’ve got you covered!

Configureer je ramen en deuren online

Twijfel je over de ideale ramen en deuren voor je woning? Met de Winspirator, een online tool, kan je eenvoudig de ramen en deuren configureren die perfect bij je woning passen. Speel met kleuren en ontwerpen, tot je helemaal tevreden bent met het resultaat. Start hier jouw ontwerp.

Graag meer info over de minimalistische Elegant ramen en deuren, of benieuwd naar het advies van een specialist? Neem een kijkje op de website van Deceuninck en bezoek een verdeler in je buurt.

In samenwerking met Deceuninck NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.