Energiebewust renoveren: met deze hoogwaardige kunststof ramen bespaar je moeiteloos energie

17/04/2024

Een renovatie is dé gelegenheid om je huis energiezuiniger te maken. Ramen verdienen hierbij speciale aandacht, omdat ze een belangrijke bron van warmteverlies vormen. Met de Elegant-ramen van Deceuninck blijft de warmte in huis optimaal behouden. Deze kunststof ramen bereiken isolatiewaarden tot wel 0,77 W/m²K, wat niet alleen directe besparingen op je energiefactuur oplevert, maar ook zorgt voor een verhoogd wooncomfort, een lagere CO2-uitstoot en een hogere waarde van je woning. Ontdek hoe deze isolatietoppers het verschil maken. 

Waarom energiezuinig renoveren?

Bij een verbouwing of renovatie is het een must om te streven naar een energiezuinige woning. Want zo kan je slim omgaan met je energieverbruik, voldoen aan strenge normen en je huis toekomstbestendig maken. Sinds 2023 geldt er in Vlaanderen bovendien een renovatieplicht: binnen vijf jaar na aankoop van een energieverslindende woning moet je een energielabel D behalen.

Een energiezuinige woning begint met het grondig isoleren van de bouwschil. Hoogisolerende ramen en deuren spelen hierbij een cruciale rol. Door je oude, tochtige ramen en deuren te vervangen door nieuwe, energiezuinige exemplaren, voorkom je dat tot wel 15% van de warmte in je woning onnodig verloren gaat. En dat loont! 

Hoogisolerende ramen voor jouw energiezuinige renovatie

Hoogisolerende ramen voor een energiezuinige renovatie zorgen voor aanzienlijke energiebesparingen. Concreet bespaar je jaarlijks tot wel honderden euro's op je stook- en koelkosten. Tegelijk bescherm je jezelf tegen toekomstige prijsstijgingen van energie. Bovendien profiteer je van extra isolatievoordelen, zoals een verhoogd wooncomfort, een kleinere ecologische voetafdruk en een hogere woningwaarde. Vraag hier je gratis infogids aan.

Elegant-ramen bieden superieure isolatiewaarden

Pvc-ramen staan bekend om hun uitstekende isolatie dankzij hun lage thermische geleidbaarheid, maar Elegant-ramen van Deceuninck gaan nog een stap verder. Deze kunststof ramen beschikken over vernieuwende technologie voor nog betere isolatieprestatiesOntdek hier hoeveel jij kan besparen met Elegant-ramen.

Welke innovatieve ontwikkelingen maken het verschil?

 • ThermoFibra-glasvezeltechnologie: De ThermoFibra Infinity uitvoering van de Elegant-reeks heeft geen staal, maar geïntegreerde, continue glasvezelstrengen in het opendraaiende deel van de ramen en deuren. Hierdoor bieden deze ramen met glasvezeltechnologie ongeziene isolatiewaarden, zelfs met ultrafijne pvc-raamprofielen.

De toppers op dit vlak zijn de Elegant ThermoFibra Infinity ramen, want die behalen een Uw-waarde of isolatiewaarde van 0,77 W/m²KOntdek hier de specificaties en configureer jouw ramen online.

 • Forthex-versterking: Pvc-ramen hebben doorgaans een staalversterking in het raamkader. Via die weg kan kostbare warmte verloren gaan. Maar bij Deceuninck gebruiken ze een thermische versterking op basis van pvc-hardschuim dat met staaldraad is versterkt (= Forthex-technologie). Weg koudebrug!
 • Extra middendichting: Het Elegant-raamsysteem heeft een extra middendichting die zorgt voor een betere isolatiewaarde van de profielen (tot een Uf-waarde van 0,85 W/m²K). Het raamsysteem is ook geschikt voor driedubbele beglazing tot 70 mm, en dus ook voor passiefhuizen.

Welke Elegant-ramen passen bij jouw woning? Laat je adviseren door een verdeler in je buurt.

Elegant-ramen: meer dan alleen isolatie

Naast hun ongeëvenaarde isolatiewaarden, bieden Elegant-ramen nog tal van andere voordelen:

 • Geluidscomfort: Geniet van een rustige en comfortabele woonomgeving zonder last te hebben van lawaai van buitenaf.
 • Bekroond minimalistisch design: De slanke profielen en rechte glaslatten zorgen voor een uiterst hedendaagse look.
 • Duurzaamheid: Elegant-ramen zijn gemaakt van hoogwaardige, UV-bestendige materialen voor een lange levensduur.
 • Onderhoudsgemak: Kunststof ramen vragen weinig onderhoud en hoeven niet opnieuw geverfd of gebeitst te worden.
 • Veiligheid: Elegant-ramen zijn voorzien van moderne veiligheidstechnieken om je woning te beschermen tegen inbraak.
 • Ecologisch verantwoord: De profielen van de Elegant-ramen bestaan deels uit gerecycleerd pvc en zijn volledig recyclebaar.
 • Talrijke opties: Kies uit verschillende openingsvarianten, kleuren, stijlen en accessoires om je ramen perfect af te stemmen op jouw wensen. Configureer hier jouw ramen online.
 • Professionele installatie: Deceuninck werkt samen met gecertificeerde installateurs die zorgen voor een vakkundige plaatsing.

Conclusie

De Deceuninck Elegant-ramen zijn een slimme keuze voor renovatieprojecten die gericht zijn op energiebesparing en het verhogen van het wooncomfort. Met hun uitstekende isolatieprestaties, duurzaamheid, esthetiek en de bewezen kwaliteit van Deceuninck, kan je je woning transformeren tot een comfortabele en energiezuinige plek.

Wil je meer informatie over de Elegant-ramen en -deuren van Deceuninck? Ontdek alle mogelijkheden in deze gratis inspiratiegids en laat je adviseren door een erkende Deceuninck-verdeler bij jou in de buurt. Vergeet je premies niet aan te vragen, want daarmee verdien je je investering nog sneller terug. 

In samenwerking met Deceuninck NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.