Met deze kunststof ramen bespaar je energie en maak je een milieuvriendelijke keuze



Welke invloed zullen je toekomstige ramen en deuren hebben op je energieverbruik? En op de ecologische voetafdruk van je (ver)bouwproject? Door de juiste keuze te maken kan je je energiefactuur verlagen en tegelijk bijdragen tot een schonere planeet. Met de Elegant ramen van Deceuninck zit je goed. Ontdek waarom en laat je inspireren.
Duurzaam (ver)bouwen, een must
Duurzaam bouwen of verbouwen is een must. Om slim te kunnen omspringen met je energie, om je ecologische voetafdruk te verkleinen, om te voldoen aan de strenge normen én om zeker te zijn van een toekomstbestendig resultaat. Bovendien geldt sinds dit jaar de renovatieplicht. Koop je een woning in Vlaanderen, dan moet je ervoor zorgen dat het pand binnen de vijf jaar een energielabel D haalt. Redenen te over dus om duurzame keuzes te maken voor je (ver)bouwproject.
Denk aan isolerende ramen en deuren
Een duurzame woning is energie-efficiënt en maakt gebruik van energiebesparende technologieën en materialen om het energieverbruik te minimaliseren. Het begint allemaal met het grondig isoleren van de bouwschil, om warmteverliezen zoveel mogelijk te beperken. Daar horen ook hoogisolerende ramen en deuren bij. Daarmee vermijd je dat tot 15% van de warmte in je woning onnodig verloren gaat.
Pvc-ramen helpen je energiefactuur verlagen
Met hoogisolerende ramen en deuren blijft de warmte beter binnen, waardoor je minder moet verwarmen. Hierdoor bespaar je energie, en dat merk je op je energiefactuur. Bovendien belandt er zo ook minder CO2 in de lucht.
Van pvc-ramen is geweten dat ze goed isoleren. Pvc heeft als materiaal een lage thermische geleidbaarheid, wat betekent dat het warmteoverdracht door het raam beperkt. Ontdek hier hoeveel jij kan besparen met ramen in pvc en laat je adviseren door een verdeler in je buurt.
Elegant ramen bieden superieure isolatiewaarden
Elegant ramen van Deceuninck doen er nog een schepje bovenop. Deze kunststof ramen beschikken over vernieuwende technologie voor nog betere isolatieprestaties. Vraag hier je gratis inspiratiegids aan.
Welke innovatieve ontwikkelingen maken het verschil?
-
Forthex-versterking: Pvc-ramen hebben doorgaans een staalversterking in het raamkader. Via die weg kan kostbare warmte verloren gaan. Maar bij Deceuninck gebruiken ze een thermische versterking op basis van pvc-hardschuim dat met staaldraad is verstrekt (= Forthex-technologie). Weg koudebrug!
-
ThermoFibra-glasvezeltechnologie: De ThermoFibra Infinity uitvoering van de Elegant reeks heeft geen staal, maar geïntegreerde, continue glasvezelstrengen in het opendraaiende deel van de ramen en deuren. Hierdoor bieden deze ramen met glasvezeltechnologie ongeziene isolatiewaarden.
-
Extra middendichting: Het Elegant raamsysteem heeft een extra middendichting die zorgt voor een betere isolatiewaarde van de profielen (tot een Uf-waarde van 0,85 W/m²K). Het raamsysteem is ook geschikt voor driedubbele beglazing tot 70 mm, en dus ook voor passiefhuizen.
Dankzij deze ontwikkelingen profiteer je zelfs met ultrafijne pvc-raamprofielen van uitstekende isolatieprestaties. De toppers op dit vlak zijn de Elegant ThermoFibra Infinity ramen, want die behalen een Uw-waarde of isolatiewaarde van 0,77 W/m²K. Ontdek hier de specificaties en configureer jouw ramen online.
Elegant ramen, een milieubewuste keuze
Maar Elegant ramen van Deceuninck zijn ook een ecologisch verantwoorde oplossing. De profielen van deze ramen bestaan deels uit gerecycleerd pvc en zijn volledig recyclebaar. Een belangrijk pluspunt, want de recyclage van kunststof kan een enorm verschil maken voor het milieu.
Indrukwekkend: de kunststof die gebruikt wordt voor de profielen van pvc-ramen kan tot 8 keer gerecycleerd worden zonder kwaliteitsverlies. Hierdoor kan de kunststof minstens 280 jaar in gebruik blijven als materiaal voor ramen. Kunststof recycleren vraagt bovendien minder materiaal en 90% minder energie dan nieuwe kunststof produceren.
Deceuninck maakt werk van pvc-recyclage
Deceuninck produceert zijn eigen pvc en doet al lang aan pvc-recyclage. De firma is zelfs de grootste recycleerder van harde kunststof in de Benelux. Hun hoogtechnologische recycleerfabriek in Diksmuide heeft een totale capaciteit van 45.000 ton harde pvc per jaar. In 2021 werd via die weg pvc 32.500 ton CO2 vermeden, wat overeenkomt met de jaarlijkse CO2-emissies van 4.400 Europeanen. Lees meer over recyclage bij Deceuninck.
Met de Elegant ramen en deuren van Deceuninck maak je een duurzame en milieubewuste keuze voor je (ver)bouwproject. Maar er zijn nog veel meer troeven te ontdekken. Ga langs bij een verdeler in je buurt voor advies of download je gratis inspiratiegids.