Deceuninck breidt kleurengamma ramen en deuren uit met 30 nieuwe folies

Gepubliceerd op 02 March 2015

Zoveel Belgen, zoveel stijlen. Wie ons land doorkruist, valt meteen de grote architecturale verscheidenheid op. Van cottage tot modern. Van pastoriewoning tot bungalow. Alles kan. Deceuninck geeft u daarom carte blanche om te bouwen en te verbouwen zoals u het wil. Met voor elk type woning raam- en deurprofielen die niet enkel qua vorm maar ook qua structuur en kleur perfect met uw woning matchen.

Nu zelfs meer dan ooit. Want vanaf vandaag stelt Deceuninck maar liefst 30 bijkomende nieuwe foliekleuren voor uw ramen en deuren voor: Special edition (volume II). Zo biedt Deceuninck nu maar liefst 60 mogelijke folies aan. Tel hierbij de coatings en de massakleuren, en u vindt in het gamma Deceuninckprofielen ongetwijfeld precies die kleur en die structuur die perfect bij uw woning passen

Diverse afwerkingen

De aanblik van uw woning valt of staat met het uitzicht van uw buitenschrijnwerk. Dat uitzicht wordt bepaald door de vorm van de raam- en deurprofielen, maar ook door hun structuur en hun kleur. Precies daarom dat Deceuninck, marktleider in pvc-profielen voor ramen en deuren, door de jaren heen 3 types kleurprocedés ontwikkelde: in de massa gekleurde profielen, profielen met een coating en profielen met een folie.

De eerste soort, de in de massa gekleurde profielen, zijn het goedkoopst. Zij krijgen hun kleur al tijdens het extrusieproces, door aan de grondstof pigmenten toe te voegen. Ze zijn beschikbaar in crèmewit, verkeerswit en lichtgrijs.

Daarnaast biedt Deceuninck geëxtrudeerde profielen aan. Die zijn voorzien van een coating op basis van polyurethaan, gewapend met harde polyamidekorrels, die vervolgens wordt gehard in de oven. Het resultaat? Profielen met een satijnachtige, matte look en een korrelige structuur die prettig aanvoelt, een warme uitstraling heeft en bovendien vuilafstotend en krasvast is. De profielen van Deceuninck kunnen eenzijdig of tweezijdig gecoat zijn in maar liefst 23 tinten, of ze kunnen voorzien zijn van een integrale coating. In dat laatste geval zijn de ramen of deuren 360° rondom rond gekleurd, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant. Kiest u voor dezelfde kleur aan de binnen- als aan de buitenkant, de zogenaamde ‘uni-colours’, dan hebt u standaard de keuze tussen 6 architecturale kleuren. Wil u uw ramen of deuren aan de buitenkant een andere kleur geven dan aan de binnenkant, dan kiest u voor de ‘bi-colours’. Hiervoor koos Deceuninck 8 mogelijke standaard-exterieur- en 2 mogelijke standaard-interieurkleuren uit. 

Last but not least biedt Deceuninck raam- en deurprofielen bekleed met een vuilafstotende en uv-bestendige folie aan die uw woning steeds een bijzondere uitstraling geven. Ze zijn beschikbaar in 4 structuren: natuurlijke houtstructuren (‘foiled original wood’), gekleurde houtstructuren (‘foiled colours’), metallic looks (‘foiled metallics’) en gladde folies (‘foiled smooth’). Bij elk van die structuren hebt u de keuze uit een ruim aantal tinten: tot voor kort 30 in totaal, en daar voegt Deceuninck momenteel met zijn Folies Special Edition (volume II) maar liefst 30 extra tinten aan toe.

30 nieuwe foliekleuren

Gekleurde houtstructuren (‘foiled colours’) hebben het uitzicht en het gevoel van geverfd hout. Zij waren tot dusver beschikbaar in 14 tinten (kristalwit, zuiver wit, crèmewit, grijs, chocoladebruin, groen, dennengroen, briljantblauw, kwartsgrijs, basaltgrijs, antractiegrijs, agaatgrijs, staalblauw en wijnrood) en worden via het Special Edition (volume II)-foliekleurengamma nu aangevuld met  10 extra tinten: zwartbruin, bruinrood, groen, blauw, chartwellgroen, betongrijs, mosgroen, chocobruin, donkerblauw en lichtgrijs.

Natuurlijke houtstructuren (‘foiled original wood’) zien eruit als natuurlijk hout, maar bieden tegelijkertijd alle voordelen van pvc. Tot op vandaag was er keuze tussen natuurlijke eik, Ierse eik, rustieke kers, wilde kers, gouden eik, notenboom, donkere eik, pallissander, macore en grijze ceder. Nu komt daar ook sheffield eik grijs, sheffield eik bruin, gestreepte douglas, eik grijs, oregon-pijnboom, kers-amaretto en noce sorrento balsamico bij.

Bij ‘metallic looks’ (‘foiled metallics’) geeft u uw ramen een metalen look die wordt verkregen door een gemetalliseerde pigmentatie.  Ze bestonden reeds in de tinten pyriet, brons en zilver. Nu komen daar ook koper, cardinal platinum, alux antraciet, alux DB 703, alux grijs aluminium, alux steengrijs, alux wit aluminium, alux zilvergrijs en geborsteld aluminium bij.

De gladde folies (‘foiled smooth’) ten slotte waren al beschikbaar in licht ivoor glad, grafietzwart glad en antracietgrijs glad en nu ook in stormgrijs finesse, wazig grijs finesse, leigrijs finesse en grijs aluminium.

U ontdekt de Folies Special Edition (Volume II) op www.deceuninck.be of in de nieuwe kleurenbrochure 2015 – 2016 die u online kan consulteren en  downloaden.

Kies uw kleur met de kleurensimulator

Omdat de kleur van uw buitenschrijnwerk, naast de vorm en de materiaalkeuze, zo bepalend is voor het uitzicht van een woning, kiest u best precies die kleur die perfect past bij uw stijl, uw woning en de omgeving van uw woning.

Deceuninck helpt u hierbij met zijn online kleurensimulator. Deze laat toe om eenvoudig, snel en – bovenal – extreem waarheidsgetrouw de kleur van toekomstige (schuif)ramen en (schuif)deuren te simuleren.  Voor nieuwbouw is er keuze uit een aantal types woningen, voor renovatie hoeft u enkel een foto van uw (toekomstig) huis op te laden. Telkens is het resultaat een realistische simulatie van de kleur van uw toekomstige ramen en deuren.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan