Tien veelgestelde vragen over ramen en deuren beantwoord

Gepubliceerd op 07 Augustus 2019

Wil je nieuwe ramen en deuren laten plaatsen, maar heb je nog vragen? We beantwoorden tien veelgestelde vragen over ramen en deuren. Ontdek nuttige tips en handige tools!

1. Waar moet ik rekening mee houden bij mijn keuze van nieuwe ramen en deuren?

Bekijk hier het korte overzicht van de belangrijkste factoren bij de keuze van je ramen. Ontdek ook het overzicht met aandachtspunten voor je zoektocht naar een nieuwe deur.

2. Pvc, aluminium of hout? Wat is het verschil?

Pvc-ramen zijn het makkelijkst in onderhoud en zijn ook gunstig voor je budget. Zeker als het gaat over standaardramen. Aluminium profielen zijn meer geschikt voor grote en complexe raamconstructies. Tot slot zijn houten ramen van nature prima isolerend, bovendien hebben ze een warme uitstraling. Surf naar de ramenpagina of bezoek een showroom in je buurt voor meer informatie.

3. Heb ik recht op een subsidie bij aankoop van nieuwe ramen en deuren?

Controleer of je recht hebt op subsidies voor nieuwe ramen en deuren en welke dat zijn via de subsidietool.

4. Hoeveel budget moet ik voorzien voor nieuwe ramen en deuren?

Omdat ramen en deuren op maat gemaakt worden is de prijs afhankelijk van verschillende factoren. Via de budgetindicator krijg je alvast een schatting. Voor een vrijblijvende, nauwkeurige offerte neem je best contact op met een showroom in je buurt of dien je online je aanvraag in.

5. Hoe verloopt het proces om nieuwe ramen of deuren te laten plaatsen?

Ontdek in dit stappenplan hoe het volledige proces verloopt.

6. Waarom moet ik naar de showroom gaan om mijn offerte te ontvangen?

Via persoonlijk contact met een ervaren adviseur ben je zeker van een offerte op maat. Zo krijg je geen verrassingen op het einde van de rit.

7. Kan ik ook terecht voor een afspraak ’s avonds of in het weekend?

Dat kan, de Belisol-adviseurs staan steeds voor je klaar. Zowel na de openingsuren als in het weekend. Maak een afspraak via dit formulier.

8. Hoe lang moet ik wachten voordat mijn ramen en/of deuren geplaatst worden?

De gemiddelde periode voor de plaatsing van ramen en/of deuren hangt af van de drukte in de fabriek. Reken op zo’n 8 tot 14 weken vanaf de opmeting. 

9. Ik heb een probleem met mijn ramen of deuren, waarom moet ik eerst een factuur betalen?

Je betaalt voor de voorrijkosten, meer informatie hierover vind je terug in de algemene voorwaarden.

10. Kunnen ramen ook geplaats worden bij slecht weer?

Ook als het regent op de dag van de plaatsing, gaan de werken gewoon door. Een afgedekte vloer is op dat moment zeker nuttig. Alleen bij vriesweer liggen de werken stil.

Zit je nog met andere vragen? Stel ze via de chatfunctie op de website of kom langs in een Belisol-showroom bij jou in de buurt!