Schuiframen: welk schuifraam past het best bij jou?

Gepubliceerd op 25 May 2021

Licht heeft een positieve invloed op je humeur. Een schuifraam zorgt voor veel lichtinval en biedt bovendien een handige doorgang. Ga je voor pvc, aluminium of hout? Welke soorten schuiframen zijn er? Welke schuif- en railsystemen kun je kiezen? Ontdek de mogelijkheden en vind jouw match.

Kies het materiaal: aluminium, hout of pvc

Met een schuifraam haal je in één handomdraai het zalige buitengevoel binnen. Dat went snel! Maar hoe vind je het schuifraam dat bij jou en je woning past? Eerst kies je je favoriet uit diverse materialen. Dat doe je op basis van de eigenschappen die jij belangrijk vindt. Pvc-schuiframen zijn budgetvriendelijk, makkelijk schoon te houden en bieden een uitstekende isolatie. Een aluminium schuifdeur combineert dan weer een licht profiel met ijzersterk materiaal, wat ideaal is als je voor een groot glasoppervlak wil gaan. Hout tot slot is een natuurlijk materiaal met een krachtige uitstraling en past bij uiteenlopende stijlen. Ook profiteer je met houten schuiframen van sterke isolatieprestaties. Vergelijk de eigenschappen van schuiframen in pvc, hout en aluminium in de gratis infobrochure.

Let op speciale eigenschappen voor meer inbraakveiligheid

Voor inbrekers zijn (schuif)ramen en deuren interessante doelwitten. Langs die weg verwachten ze makkelijk naar binnen te kunnen. Bij de keuze van een schuifraam let je dus ook op de inbraakveiligheid ervan. Met een uithefbeveiliging kunnen inbrekers de vleugel niet uit het raam heffen. Verder zorgen glaslatten ervoor dat inbrekers het glas niet uit het profiel kunnen wrikken. Wil je daarnaast nog extra beveiliging? Dan kun je kiezen voor speciale pakketten om inbraak te voorkomen. Ze bevatten bijvoorbeeld veiligheidscilindersloten en afsluitbare raamgrepen. Lees meer over inbraakveiligheid bij pvc-schuiframen, aluminium schuiframen en houten schuiframen.

Maak je keuze uit diverse systemen

Misschien stond je er nog niet bij stil, maar als je een schuifraam wil kopen kun je kiezen uit diverse soorten schuifsystemen en railsystemen. We overlopen ze samen met jou. Voor advies op maat van jouw project, maak je best een gratis afspraak met een adviseur.

Drie schuifsystemen

Er bestaan drie verschillende schuifsystemen voor schuiframen. Elk type schuifsysteem heeft zijn specifieke kenmerken.

Hefschuifraam: perfect lucht- en waterdicht 

Voor je dit type schuifraam kunt laten bewegen, moet je de vleugel opheffen. Verder hebben hefschuiframen rubberen dichtingen in plaats van borstels, wat een uitstekende lucht- en waterdichtheid garandeert. Droom je van een groot glasoppervlak, dan kies je best voor een aluminium hefschuifraam. Gaat je voorkeur uit naar een houten of pvc-schuifraam? Ook dat is mogelijk, maar net wat minder ideaal. Ontdek hoe je gratis advies krijgt bij je keuze.

Traditioneel schuifraam: de flexibele klassieker

Een tweede type schuifraam is het gewone schuifraam. Dit schuifraam hoef je niet op te heffen om het te openen. Zowel pvc, hout als aluminium kunnen gebruikt worden voor de omlijsting. Een traditioneel schuifraam is meestal uitgerust met borstels en sluit dus niet zoals een hefschuifraam alles water- en luchtdicht af.

Kiepschuifraam: kiepmogelijkheid voor je aluminium schuifraam

Ben je zeker dat je voor een aluminium omlijsting wil gaan? Dan kun je onder meer voor een kiepschuifraam kiezen. Omwille van het gewicht is aluminium het enige soort materiaal dat voor dit type schuifraam gebruikt kan worden. Naast openschuiven kun je dit raam in de kieppositie zetten. Een kiepschuifraam is vooral handig als je een schuifraam met een beperkt oppervlak wil. Graag een prijsinschatting? Vraag dan vrijblijvend je offerte aan.

Drie railsystemen

Wil je meerdere ramen kunnen openschuiven? Dan kies je uit drie soorten railsystemen. Van één tot drie rails: stel je ramen zo samen dat je eindeloos kunt genieten van je uitzicht.

Monorail schuifraam

Een monorail schuifraam is een schuifraam op één rail. Als je op zoek bent naar één vast en één schuivend raam, dan is een monorail schuifraam de oplossing voor jou. Een monorail schuifraam heeft maar één rail. Daardoor oogt het vaste gedeelte veel strakker en heb je meer glasoppervlakte dan bij de andere railsystemen. Wil je het monorail schuifraam graag previewen? Bezoek dan een showroom bij jou in de buurt.

Duorail schuifraam

Het meest gekozen railsysteem voor een schuifraam is het duorail model. Op de dubbele rail is er plaats voor twee schuivende delen. Door de vleugels op dezelfde hoogte te monteren, zijn ze allebei verschuifbaar wanneer je dat wil. Doorgaans kiest men ervoor om enkel de binnenste vleugel te laten schuiven. Mag het net iets meer zijn? Ga dan voor een dubbel duorail-schuifraam. Met dit systeem heb je twee vaste en twee bewegende delen. De bewegende onderdelen schuiven elk aan een kant over de vaste delen. Zo geniet je van een schuifraam met een opening in het midden. Vraag advies aan een expert om de juiste keuze te maken.

Trirail schuifraam

Droom je van maximale openheid? Dan is een trirail-schuifraam echt iets voor jou: een schuifdeur die uit drie gelijke delen bestaat op drie rails. Je schuift de twee bewegende delen makkelijk over het vaste deel. Zo krijg je een opening van twee derde van de totale breedte van je schuifraam. Je brengt als het ware buiten naar binnen. Dubbel genieten!

Overtuigd om een schuifraam te plaatsen? Spring dan eens binnen bij een Belisol showroom in je buurt. Met het advies van een Belisol-expert maak je zonder twijfel de juiste keuze. Daarna is het puur genieten van de royale lichtinval en de mogelijkheden van je schuifraam.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan