Ontdek de kleur ramen en deuren die bij je gevel past

Gepubliceerd op 19 April 2021

De kleur voor je nieuwe ramen en deuren, die kies je niet zomaar even tussendoor. Welke kleur past bij je gevel? Ga je voor dezelfde kleur als je oude ramen? Is die trendkleur een goed idee? De Belisol-specialisten geven je graag persoonlijk advies.

Een contrast met je gevelkleur

Is de gevel van je woning in een lichte kleur uitgevoerd, dan zullen donkere ramen hiermee mooi contrasteren. En omgekeerd doen lichte ramen het goed bij een donkere gevel. Bij muren van baksteen is ook de kleur van de voegen bepalend. Wist je dat de voegen 15 tot 25% van de gevel uitmaken? Iets om rekening mee te houden als je ramen en deuren gaat kiezen.

Dezelfde kleur als je oude ramen? Of net anders?

Veel (ver)bouwers willen dezelfde kleur als hun oude ramen. Maar waarom niet laten zien dat je nieuwe ramen hebt? Zeker als het gaat om een verbouwing of een aanbouw. Woon je in een tweewoonst? Ga dan voor een andere kleur van ramen dan je buur en durf je stempel te drukken.

Elegant zwart

Elegante zwarte profielen in aluminium zijn momenteel een echte hype in hedendaagse woningen. Ga je ze na 15 jaar nog mooi vinden? Zwart of een andere donkere kleur heeft in elk geval als voordeel dat de ramen niet opvallen als je van binnen naar buiten kijkt.

In een natuurlijke omgeving kunnen zwarte ramen dan weer vrij hard overkomen. Een mooi alternatief dat iets neutraler is, is zwartgrijs of umbra grijs. Of het lichtere betongrijs. Toch net iets specialer dan het veel gevraagde steengrijs of kwartsgrijs.

Combineer voor een prachtig resultaat

Je hoeft niet alle ramen en deuren in dezelfde kleur te nemen. Pvc ramen in papyrus wit met houtnerf kan je bijvoorbeeld mooi combineren met een houten deur en twee kleine aluminium ramen. Klasse!

Let op met té speciale kleuren

De keuze aan kleuren is bijna eindeloos. Wees voorzichtig met speciale kleuren, zoals geel, paars, rood of turkoois, dit met het oog op een mogelijke doorverkoop. Want allicht vindt een meerderheid jouw droomkleur te excentriek.

Benieuwd naar de ideale kleur voor je ramen en deuren? Ontdek het via de raamsimulator of de gloednieuwe deurensimulator in de showroom van Belisol. Vind hier een showroom in je buurt en laat je adviseren.