Hoeveel kosten nieuwe ramen en deuren? Ontdek snel een richtprijs voor jouw project!

Gepubliceerd op

Op zoek naar nieuwe ramen en deuren? Dan ben je vast benieuwd naar het prijskaartje. Dat hangt van diverse factoren af. Materiaal, profieltype, soort beglazing, afmetingen … Leer er meer over en krijg tips voor een doordachte keuze. Graag snel een richtprijs voor jouw project? Ontdek het via deze budgetindicator.

Welk budget voorzien voor ramen en deuren?  

Wie gaat bouwen, trekt gemiddeld 7,5% à 10% van zijn totaalbudget uit voor ramen en deuren. Onder het totaalbudget verstaan we enkel het budget voor de bouwwerken, dus niet het budget voor de bouwgrond. Hoeveel budget voorzie jij best voor jouw ramen en deuren? En hoe beïnvloeden je keuzes het prijskaartje? Je ontdekt het via de handige budgetindicator.

Ga je renoveren, dan gaat er algauw zo’n 70% van je renovatiebudget naar nieuwe ramen en deuren. Gelukkig kan je meestal rekenen op renovatiepremies. Check hier voor welke premies jouw project in aanmerking komt. Renovatieplannen en graag een offerte op maat? Maak dan hier een afspraak met een Belisol adviseur bij jou thuis. Men kan dan meteen opmeten, waarna je snel een gratis offerte ontvangt.

Welk materiaal kiezen voor je ramen en deuren?

Geen enkel project is hetzelfde, daarom hangt er aan elk project een ander prijskaartje. De keuze van het materiaal bepaalt voor het grootste deel de prijs van je ramen en deuren. Kies je voor pvc? Dan maak je gemiddeld genomen de meest budgetvriendelijke keuze. Hierna volgt aluminium en daarna hout. Niet zeker welk materiaal jij best kiest voor je ramen en deuren? Laat je gidsen door de online keuzehulp en vraag je gratis infobrochure aan. Zo wordt kiezen een stuk eenvoudiger.

Het pvc-raam: de aantrekkelijk geprijsde klassieker

Pvc-ramen hebben het aantrekkelijkste prijskaartje. Ook profiteer je van een moderne look en goede isolatieprestaties. Pvc-ramen worden op maat gemaakt, waardoor ze passen bij uiteenlopende bouwstijlen en ontwerpen. Benieuwd welke kleur ramen bij jouw gevels past? Via deze raamsimulator preview je je gekozen raamkleur(en) online, in combinatie met de kleur van je gevel.

Het aluminium raam: iets duurder, maar zoveel sterke punten

Wil je een investering voor het leven? Met aluminium ramen ben je zeker van een reële meerwaarde, zowel esthetisch als op het vlak van isolatie en veiligheid. De prijs van aluminium ramen ligt doorgaans hoger dan die van pvc-ramen. Verder beïnvloeden diverse factoren zoals het type profiel, de kleur, het hang- en sluitwerk, de afwerking en het soort beglazing mee de prijs. Krijg hier een prijsinschatting voor jouw aluminium ramen.

Het houten raam: authentiek karakter met een prijskaartje

Houten ramen zijn doorgaans het duurst. Dat komt voornamelijk omdat het om maatwerk gaat. Een vaste prijs voor houten kozijnen is moeilijk te bepalen. Je keuzes voor deze ramen bepalen mee het prijskaartje. Denk hier goed over na, want goedkope houten ramen die niet goed geplaatst zijn en slecht isoleren zijn geen goede investering. Lees meer over de eigenschappen van houten ramen.

Welk type raam wil je plaatsen?

Om de prijs van je ramen verder te bepalen, moet je naast het materiaal ook het type raam kiezen. Vaste ramen kosten minder dan draai-kipramen en schuiframen. Goede kwaliteit kost ook wat meer, maar daar bespaar je best niet op. Je wil immers dat je ramen en deuren jarenlang meegaan, toch?

Let zeker ook op het isolatievermogen je ramen en deuren. Goed isolerende ramen en deuren zijn meestal duurder in aankoop. Daartegenover staat dat je op lange termijn heel wat bespaart, omdat je woning energiezuiniger wordt. Vraag je gratis infobrochure aan en leer meer over het isolatievermogen van diverse types ramen.

Wat kost een schuifraam?

Ook de prijs van een schuifraam is afhankelijk van de samenstelling. Voor welk materiaal kies je? Voor welk type schuifdeur ga je en wat is de indeling van de profielen? Wat voor beglazing wordt erin geplaatst, en hoe zit het met het hang- en sluitwerk? Allemaal dingen die mee de prijs voor jouw schuifraam bepalen. Meteen het kostenplaatje checken? Bereken een richtprijs voor jouw schuifraam met de Belisol budgetindicator.

Benieuwd naar de prijs van je toekomstige ramen en deuren? Via deze budgetindicator ontdek je snel een inschatting voor jouw project. Graag goed advies en een offerte op maat? Maak dan een afspraak met een Belisol adviseur bij jou thuis, of bezoek een showroom in je buurt. Succes!