Hoe zien veilige ramen en deuren eruit?

16/03/2021

Bij de keuze van ramen en deuren is veiligheid van groot belang. Een Belisol-product garandeert je, naast een knap design en stevig materiaal, ook hang- en sluitwerk van topkwaliteit.

Ramen beveiligen: hoe werkt dat?

  • Inbraakwerende sluitnokken

Alle opendraaiende delen worden standaard beveiligd met twee rechte nokken en twee paddenstoelvormige nokken, voor meer grip en wrijving. Zo vermijd je dat inbrekers je ramen uit het kaderprofiel tillen. De opengaande vleugels worden ook op iedere zijde vergrendeld in het vaste kader.

  • Onzichtbare glaslatten

Het glas in de ramen zit vast met stabiel bevestigde glaslatten. Die zitten aan de binnenzijde van het raam, zodat een inbreker er niet bij kan.

  • Anti-foutbediening

Hierdoor kan je een raam niet laten tuimelen als het in draaistand staat. Het biedt geen inbraakbeveiliging maar je voorkomt zo schade en een mogelijk letsel.

Op zoek naar veilige ramen en deuren? Maak dan hier je afspraak en krijg gratis advies van de experts van Belisol, of bezoek een showroom in je buurt.

Een garantie voor veilige deuren

Meerpuntsluitingen

Voor de inbraakbeveiliging wordt een deur op meerdere punten verankerd als je ze op slot doet. Het kost een inbreker dan ook veel te veel tijd om een deur op meerdere plaatsen te forceren.

Het driepuntshaakslot sluit logischerwijze op drie verschillende punten van de deur. Bovendien zorgt de pen- en haaksluiting voor een extra beveiliging, aangezien de haak de vleugel van de deur dicht tegen de deurlijst aanhoudt.

  • Scharnieren

De deuren tellen minstens drie scharnieren. Dit zijn zware deurscharnieren die het uittillen van de deur onmogelijk maken.

  • Anti-uithefsysteem

Het anti-uithefsysteem zorgt dat de schuifdeur bovenaan goed vastzit en maakt het onmogelijk om de vleugel uit het kader te heffen en via die weg naar binnen te gaan.

Extra veiligheid dankzij beslag, klinken en sloten

Je kan bovenop de standaardbeveiliging kiezen voor afsluitbare raamgrepen waarbij de klink op slot kan. Al een eerste hindernis voor een inbreker. Ook veiligheidscilindersloten en anti-kerntrekbeslag behoren tot de opties. Het slot forceren of doorboren is daardoor bijna onmogelijk. En met een alarmcontact in je raam, gaat er een alarm af wanneer iemand ongewenst het raam opent.

Het juiste glas beschermt je woning

Om je veiligheid optimaal te garanderen kan je kiezen voor gelaagd glas. Een elastische folie tussen de glasplaten houdt het glas samen bij een inslag. Het glas valt dus niet uiteen in duizenden stukjes.

Kwaliteit voorop

Voor de veiligheid van je ramen is ook de bevestiging in het metselwerk van belang. De plaatsing van nieuwe ramen gebeurt steeds volgens de WTCB-normen en door kwalitatief opgeleide plaatsers. Er worden schroeven of speciale haken – raamdoken – in de muur gezet die het raam erin verankeren. Indien nodig wordt de overgebleven ruimte nog opgevuld met PUR-schuim of minerale wol. Een zwelbandje zorgt voor de aansluiting van het raam met de buitensteen zodat het waterdicht en perfect afgewerkt is.

Graag meer weten over de veiligheid van je ramen en deuren? Vraag dan naar je ‘Ramen & Deuren Gids > Veiligheid’ bij een Belisol-showroom in jouw buurt.

 

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.