Hoe onderhoud je aluminium ramen & deuren

Aluminium ramen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Het onderhoud beperkt zich hoofdzakelijk tot het regelmatig reinigen van de profielen.

Een paar keer per jaar reinigen

In een landelijke omgeving volstaat het om de aluminium raamprofielen twee keer per jaar te reinigen. In stedelijk gebied maak je ze best minstens 4 keer per jaar schoon. Gebruik voor het reinigen van je aluminium ramen lauw water met een niet-agressief (ph-neutraal) schoonmaakmiddel. Gebruik nooit schuursponzen en schurende of bijtende producten. Schenk elk half jaar aandacht aan de schuifbare delen van je aluminium ramen en deuren. Maak dan ook de openingen voor waterafvoer vrij. Als je deze tips opvolgt, geniet je zonder al te veel moeite nog vele jaren van de tijdloze uitstraling van je aluminium ramen.

Gelakt (gemoffeld) of geanodiseerd aluminium is niet elektrostatisch en trekt dus geen vuil of stof aan. In de aluminium profielen treden ook nooit spleten of schilfers op, waarin zich vuil kan ophopen.

Schilderen hoeft niet

Bovendien hoef je aluminium ramen nooit te schilderen of te vernissen. Bij het moffelen bakken we de verf namelijk in het aluminium. Dat resulteert in een zeer sterke laklaag die de verf nooit loslaat en waardoor de natuurlijke oxidatie van aluminiumprofielen vermeden wordt.

 

In samenwerking met Belisol

Meer nieuws van Belisol

Spot de nieuwste ramen- en deurentrends bij Belisol op Batibouw

Nieuwe ramen en deuren nodig voor je verbouwing of nieuwbouw?

Deze 3 factoren zorgen voor een goede akoestische isolatie van je ramen

Thermisch geïsoleerde ramen zorgen ervoor dat je aangenaam kunt wonen.

Terugblik: Belisol gooit 115.980 euro door ramen en deuren tijdens spetterende eindejaarsactie

Belisol blikt met gepaste trots terug op de zeer geslaagde eindejaarsactie ‘Win gratis ramen en d

GRATIS Nieuwsbrief