Aluminium Holux-ramen zorgen voor isolatie, veiligheid en esthetiek

Gepubliceerd op

Aluminium ramen zijn allang een populaire keuze voor strakke nieuwbouwprojecten. Niet verwonderlijk, want aluminium profielen maken grote glaspartijen mogelijk, en komen met een slank design. Maar ook bij klassieke renovaties zijn aluminium ramen erg gegeerd. Daarom ontwikkelde Belisol het Holux-gamma, op maat van iedere woning en ieder budget.

Vier Holux-niveaus voor je ramen en deuren

De Holux-lijn heeft vier isolatieniveaus. Elk hoger niveau heeft een betere isolerende beglazing en/of extra isolatie. Welk niveau je kiest, hangt af van de isolatiebehoefte van je woning, de positie van de gevel en de functie van de achtergelegen ruimte. En natuurlijk ook van je budget.

Niet elke woning heeft namelijk behoefte aan een superisolerend systeem. Belisol-klanten kiezen vandaag vooral voor Holux 2, een combinatie van dubbel glas met bijkomende polystyreenisolatie, of Holux 3 met drievoudig glas. Holux 4 is dan weer erg populair bij BEN-bouwers (Bijna Energie Neutraal).

Holux-ramen zijn standaard uitgerust met verdoken beslag (scharnieren niet zichtbaar) en een kruk in de kleur van je raam. Bij Holux-deuren zijn enkel de minimalistische, buisvormige scharnieren zichtbaar, natuurlijk ook meegelakt in de kleur van de deur. Dankzij de innovatieve afdekkappen zie je op de hefschuiframen nergens een zichtbare schroefknop. Strak en perfect afgewerkt, zo hoort het.

Ontdek het Holux-gamma en bekijk een inspirerend project.

Groot, groter, groots: het Holux-schuifraam

Grote schuiframen en glaspartijen laten massa’s licht binnen in je woning. Het Holux-schuifraam van Belisol is hiervoor de keuze bij uitstek. Grote overspanningen zijn geen enkel probleem, tot 6,5 m breed en 3,09 m hoog. Dankzij de ultrasmalle middenstijl van 5 cm verlies je bijna geen zicht naar buiten. Vloermontage is mogelijk, voor een perfecte vlakke overgang tussen de woonkamer of keuken en het terras.

Holux-schuiframen zijn beschikbaar in twee isolatieniveaus: een standaardversie en een Isotech-uitvoering met spectaculaire Uw-waarde tot 0,89.

Belisol biedt voor zijn Holux-gamma’s diverse opties aan die jou het leven makkelijker maken. Zo kan je kiezen voor een soft-closing systeem: door middel van een ingebouwde demper remt het schuifraam enkele centimeters voor het sluiten en schuift het dan langzaam dicht. Vergelijk het met de ‘remmen’ op je keukenkastjes.

Wist je dat een groot schuifraam al snel enkele honderden kilo’s weegt? Om het hefschuifraam makkelijker omhoog te tillen kan je kiezen voor een hulpveer. Zo kunnen ook de kinderen moeiteloos het schuifraam openen.

De deur op slot? Altijd!

Schuiframen zijn standaard uitgerust met een hendel aan de binnenkant en een komgreep (gelakt of alu) aan de buitenkant. Als je wil, kan je een cilinderslot voorzien in je schuifdeur en zelfs een tweede hendel aan de buitenkant. Zo gebruik je de schuifdeur als buitendeur. Handig!

Gemotoriseerde sloten waren vroeger enkel voorbehouden aan bedrijven of kantoren. Vandaag maakt Belisol deze hoogwaardige technologie ook beschikbaar voor jouw woning, ideaal in combinatie met domotica. Deuren met vingerafdrukherkenning waren al even op de markt. Vandaag kunnen ze daar ook sloten aan toevoegen die je vanop je telefoon kan bedienen, met bluetooth of door je deur even ‘op te bellen’. Makkelijk als je vanop afstand iemand wil binnenlaten.

Het Holux-gamma aluminium ramen van Belisol blinkt uit op het vlak van isolatie, levensduur, veiligheid en esthetiek. Benieuwd? Vraag advies aan huis aan, of bezoek een Belisol-showroom in je buurt. Vergeet je gratis inspiratiebrochures niet te downloaden.