Materiaal kiezen voor ramen en deuren: aluminium onder de loep

29/06/2021

Als je uitkijkt naar nieuwe ramen en deuren, kom je voor deze belangrijke keuze te staan: welk materiaal kies je? De meest gekozen materialen voor ramen en deuren zijn pvc, hout en aluminium. Dit keer leggen we aluminium onder de loep, want daarmee vink je vlot je wensenlijst af. Ontdek alle troeven van deze kanshebber.

Slanke constructies mogelijk         

Hou je van een hedendaagse bouwstijl? Aluminium buitenschrijnwerk past zeker in dit plaatje. Aluminium is een erg licht materiaal. In tegenstelling tot pvc, zijn met aluminium slanke en elegante constructies haalbaar. Met aluminium ramen en deuren ben je dus zeker van een stijlvol en strak eindresultaat. Aliplast is een van de grootste internationale spelers voor aluminium systemen. Bij hen vind je uiteenlopende aluminium oplossingen om van jouw project een succes te maken: aluminium ramen en deuren, binnendeuren, schuifdeuren, vouwwanden, veranda’s, gevelbekleding, een strak lamellendak en meer. Benieuwd? Bekijk verbluffende realisaties met aluminium.

Aluminium, een uiterst sterk materiaal

Ondanks hun verfijnde look, zijn aluminium ramen extreem sterk. Omdat aluminium profielen heel wat gewicht kunnen dragen, zijn aluminium ramen erg geschikt voor grote glaspartijen. Denk bijvoorbeeld aan het slanke schuifraam Ultraglide Max Light voor grote glasoppervlakken. De combinatie sterk en licht maakt van aluminium hét materiaal voor eigentijdse woningen en uitdagende projecten. Maar ook klassieke bouwstijlen profiteren van de elegante uitstraling die aluminium biedt. Vraag je gratis inspiratiebrochure aan en leer meer over de mogelijkheden.

Te combineren met alle bouwstijlen

Of je nu warm wordt van een moderne, minimalistische, industriële of klassieke bouwstijl, er is altijd een aluminium raam dat in jouw project past. Aan jou om een geslaagde match te maken met je woning. Niet zeker welke stijlvariant jij best kiest? Bekijk uiteenlopende realisaties en laat je inspireren. Met de handige productconfigurator ontdek je welke stijl ramen het best bij jouw nieuwbouw- of renovatieproject past. Een Aliplast-specialist in je buurt adviseert je graag verder over de beste keuze.

Lange levensduur en 100% recycleerbaar

Aluminium is een duurzaam materiaal in beide betekenissen van het woord. Het gaat jaren mee, roest niet én het is vriendelijk voor onze planeet. Zo is aluminium 100% recycleerbaar. Men kan oude constructies volledig recycleren om er nieuwe ramen en deuren mee te maken, zonder kwaliteitsverlies. Dit proces kan blijvend herhaald worden, waardoor er minder afval ontstaat. Bovendien vraagt het hersmelten van aluminium maar weinig energie. Daarnaast draagt aluminium recycleren bij tot een daling van de wereldwijde CO2-uitstoot. De recyclage van één ton aluminium betekent een besparing van negen ton CO2. Aliplast sleepte voor verschillende aluminium systemen een Cradle to Cradle®-certificaat in de wacht, en doet grote inspanningen om haar energieprestaties te verbeteren. Dat leverde de firma onder meer een ISO 50001 certificaat op. Leer meer over duurzaam bouwen met aluminium schrijnwerk

Sterke isolatieprestaties  

Hoe zit het met de isolatieprestaties van aluminium ramen? Toegegeven, in het verleden isoleerden aluminium ramen niet goed. In de winter ontstond er snel condens en werd het koud rond de ramen. Maar intussen is er veel veranderd. De nieuwe generatie aluminium ramen hebben een thermische onderbreking, waardoor hun isolatiewaarde sterk is verbeterd. Aliplast heeft meerdere aluminium series die perfect voldoen aan de hoge eisen van isolatiewaarden. Tip: voor een optimale match hou je rekening met de U-waarden van zowel het glas als het aluminium raam. Ontdek het Aliplast-profiel dat bij jou past in drie klikken.

Ga je bouwen? Alle nieuwbouwprojecten in België waarvoor een bouwaanvraag nodig is, vallen onder de EPB-regelgeving en moeten bijna-energieneutraal (BEN) zijn. De elegante aluminium ramen van de Max Light Family hebben een isolatiewaarde (U-waarde glas + raamprofiel) van 0.97 W/m²K. Dat maakt ze zelfs geschikt voor lage energiewoningen, ook wel BEN-woningen. Ontdek alle stijlvarianten van de Max Light aluminium ramen.

Breed kleurenpalet met lakgarantie

Bij aluminium denken we doorgaans aan grijze profielen. Maar eigenlijk zijn aluminium ramen en deuren in een breed kleurenpalet beschikbaar. Aliplast biedt naast uitgebreide kleurmogelijkheden standaard 15 jaar lakgarantie. Die garantie is geldig voor gepoedercoate ramen én geanodiseerde ramen. Bij een groot aantal kleuren krijg je bij Aliplast zelfs 25 jaar kleurgarantie. Zin om online diverse kleuren uit te proberen? Ga dan aan de slag met de handige productconfigurator van Aliplast. Het resultaat kun je opslaan, afdrukken en meenemen naar een dealer in je buurt.

Aluminium, een onderhoudsvriendelijk materiaal

Het onderhoud van aluminium ramen is eenvoudig. Zo hoef je aluminium ramen niet te schilderen of te vernissen. Bijgevolg bespaar je tijd en geld. Naargelang de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar je aluminium ramen. De nodige onderhoudsproducten vind je bij je Aliplast-specialist.

Extra’s voor meer inbraakveiligheid

Je voelt je pas echt thuis, wanneer je je ook veilig voelt in huis. Aluminium ramen dragen bij tot een inbraakveilige woning. Aluminium is immers een erg sterk en bijna onbreekbaar materiaal. Goed om te weten: alle Aliplast systemen werden getest op inbraakveiligheid en beschikken over een inbraakwerendheid certificaat. Bovendien zijn er enkele mogelijkheden om de veiligheid nog meer te verhogen. Ontdek hier hoe je de inbraakveiligheid van je aluminium ramen en deuren nog verbetert.

Hoeveel kosten aluminium ramen?

De prijs van je aluminium ramen hangt onder meer af van de grootte van de ramen, de gekozen afwerking, de glassoort en de kleur. Neem contact op met een Aliplast-verdeler in jouw buurt voor een vrijblijvende prijsofferte op maat. Het vervangen van enkel glas of gewoon dubbel glas door hoogrendementsglas is altijd een goed idee. Omdat je energie bespaart, verdien je deze investering op termijn terug. Bereken hier de terugverdientijd van jouw investering in hoogrendementsbeglazing. Tip: als je gebruikmaakt van premies, is je investering nog sneller terugverdiend.

Met aluminium ramen en deuren (ver)bouw je duurzaam en toekomstgericht. Ontdek de innovatieve aluminium oplossingen van Aliplast en neem contact op met een Aliplast-specialist in je buurt. Hij/zij geeft je professioneel advies op maat van jouw (ver)bouwproject en bezorgt je gratis een vrijblijvende offerte.

In samenwerking met Aliplast Aluminium Systems

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.