Inbraakwerendheid bij deuren en schuifdeuren: waar moet je op letten?

Gepubliceerd op 27 August 2020

Denk bij de aankoop van je deuren en schuifdeuren ook aan de beveiliging. Zonder goed inbraakveilig schrijnwerk heeft een elektronisch alarmsysteem geen zin. Informeer je hieronder over de mogelijkheden en ontdek hier meer tips van een expert.

Kies voor een meerpuntsslot

Traditionele voordeuren hebben maar één sluitpunt ter hoogte van de deurgreep. Door voldoende kracht te zetten, breekt het slot open. Dat kan veiliger! Een meerpuntsslot heeft 3, 5 tot zelfs 7 sluitpunten die het deurblad in het deurkader verankeren. Ze zijn verdeeld over de hele lengte van de deur en worden bediend met 1 sleutel. Met een meerpuntsslot is je deur veel moeilijker te forceren en kun je inbraken voorkomen. De sloten van Aliplast zijn bovendien SKG goedgekeurd. Lees meer over de inbraakveilige deuren van Aliplast.

Voorzie extra beveiliging op deuren

Beveilig het standaardscharnier op deuren extra tegen inbraak door de scharnieren te verstevigen met uitliftbeveiliging of dievenklauwen. Hierdoor blijft de deur op zijn plaats als de scharnieren geforceerd worden. Kies naast het verstevigen van de scharnieren voor kerntrekbeveiliging van de cilinder. Zo kan het slot er onmogelijk worden uitgetrokken. Je herkent een kerntrekbeveiliging aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen op het schild of de rozet van je cilinderslot.

Let op het inbraakwerendheidsattest

Aluminium is een erg sterk en bijna onbreekbaar materiaal. Toch zorgde Aliplast ervoor om de veiligheid nog meer te verhogen. Daarna werden alle deuren en schuifdeuren getest op inbraakwerendheid. Aliplast behaalde op alle isolerende systemen een RC2-attest en voldoet daardoor aan alle Europese normen bij nieuwbouwwoningen. Je kan uiteraard altijd voor de hogere inbraakwerendheidsklasse RC3 gaan. Dit certificaat werd behaald op de vlakke deur Star75.

Graag meer info over aluminium deuren en schuifdeuren en de beveiliging ervan? Neem dan contact op met een Aliplast verdeler in je buurt voor advies.

Star75 vlakke deur met RC3 certificaat

© foto Bouten kozijn en gevelbekleding

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan