Een voordeur kiezen: waarop letten?

Gepubliceerd op

Aluminium deuren worden steeds populairder. Logisch, want ze hebben bijzonder veel positieve eigenschappen. Aluminium als materiaal combineert lichtgewicht, onderhoudsvriendelijkheid en een lange levensduur met uitstekende isolatiewaarden en eindeloze esthetische mogelijkheden. Maar dat is niet alles: Aliplast, fabrikant van aluminium profielen, zet de voordelen op een rij.

Geschikt voor elke bouwstijl

Aluminium deuren zijn beschikbaar in verschillende designs en afwerkingen. Landelijk, modern, minimalistisch, … er zijn 100% zeker aluminium deuren die bij je huis passen. Je kiest zelf welke look je wil, want aluminium deuren kan je volledig personaliseren. Ontdek hier de verschillende types deuren.

Gebruiksgemak

Kies je voor een aluminium deur, dan kies je voor gebruiksgemak. Aluminium deuren zijn heel stevig, maar tegelijk licht, waardoor iedereen ze gemakkelijk kan openen.

Heel onderhoudsvriendelijk

Aluminium deuren hoef je niet te schilderen of te vernissen. Afhankelijk van de woonomgeving en het milieu poets je twee tot vier keer per jaar jouw aluminium Aliplast deuren met Periodi-Clean. In landelijke gebieden is twee keer per jaar voldoende, terwijl in stedelijke en kustgebieden zo’n vier keer per jaar wordt aanbevolen. Voor een goed kleurbehoud, breng je ook eenmaal per jaar Maxigloss aan.

Aluminium deuren gaan jaren mee

Bij de aankoop van je nieuwe deuren let je natuurlijk ook op kwaliteit en duurzaamheid, zodat je jarenlang kan genieten van je keuze. Aluminium deuren gaan tientallen jaren mee. Aluminium profielen kunnen namelijk niet roesten of barsten en zijn bijzonder kleurvast.

Een oneindig kleurenpalet

Naast de uitgebreide designkeuze, kan je ook spelen met kleuren. Aluminium deuren zijn namelijk beschikbaar in talloze kleuren. Qua afwerking kan je kiezen voor mat, glanzend, of structuurlak. Indien gewenst kan je voor de binnen- en buitenkant zelfs een andere kleur kiezen, zodat jouw deur zowel bij jouw gevel als jouw interieur past. Aliplast biedt zelfs een kleurengamma aan met 25 jaar lakgarantie. Vraag hier je gratis brochures aan en laat je inspireren. 

Sterke isolatieprestaties

De deur van een woning is een plaats waar veel warmte verloren kan gaan. Een goed geïsoleerde deur is dus cruciaal om hoge energiekosten te voorkomen. Aluminium deuren van Aliplast zorgen voor een perfecte lucht-, water- en winddichtheid en voor een uitstekende thermische isolatie. Kortom, deze deuren houden de warmte binnen en de tocht buiten.

Hoogwaardige akoestische eigenschappen

Met het oog op je wooncomfort hou je ook rekening met de akoestische isolatie van de deuren. Aluminium deuren van Aliplast hebben een hoge akoestische isolatie: ze houden de geluiden van buitenaf heel goed tegen, waardoor je in huis volop van de rust kan genieten.

Brandveilig

Aluminium is de juiste keuze op vlak van brandwerendheid. De aluminium deuren van Aliplast zijn met succes getest op brandwerendheid, waardoor ze deuren kunnen aanbieden met een brandweerstand van 30 minuten. Bovendien geven aluminium deuren bij brand geen schadelijke stoffen of gassen af.

Inbraakwerend

Aluminium is licht, maar tegelijk enorm sterk en bijna onbreekbaar. Hoe steviger het materiaal, hoe kleiner de kans dat een inbreker een koevoet tussen je deur kan steken om die open te breken. In combinatie met inbraakwerend beslag heb je een heel veilige oplossing. Zo is er het meerpuntsslot. Traditionele voordeuren hebben maar één sluitpunt ter hoogte van de deurgreep. Door voldoende kracht te zetten, breekt het slot open. Dat kan veiliger! Een meerpuntsslot heeft 3, 5 of 7 sluitpunten die het deurblad in het deurkader verankeren. Ze zijn verdeeld over de hele lengte van de deur.

Voor woningen is een RC2-klasse ruim voldoende. Aliplast deuren voldoen hieraan, ze kunnen zelfs een deur aanbieden die voldoet aan de strengere RC3-klasse.

Een ecologische keuze

Aluminium is 100% recyclebaar. Dit proces kan blijvend herhaald worden zonder kwaliteitsverlies. Door aluminium te recycleren, vermindert ook de CO²-uitstoot. Zo lever je ook een bijdrage aan een beter milieu.

Geïnteresseerd in aluminium deuren? Bekijk het Aliplast gamma en vraag je gratis inspiratiebrochures aanVind hier een Aliplast specialist in je buurt voor advies op maat en een vrijblijvende prijsofferte.

   

standaard