Aluminium ramen: welk raamprofiel past bij jouw bouwstijl?

Gepubliceerd op 20 Januari 2021

Aluminium raamprofielen zijn er in verschillende soorten en kleuren. Dat maakt ze geschikt voor elke bouwstijl. Daarnaast zijn ze erg duurzaam, goed geïsoleerd, onderhoudsvriendelijk en bieden ze een grote stabiliteit waardoor grote, slanke ramen mogelijk zijn. Maar welk aluminium raamprofiel past het best bij de stijl van jouw woning?

Elegante aluminium raamprofielen in diverse stijlen

De ideale ramen vormen een combinatie van minimalistisch design, hoogwaardige isolatie en comfort. Dat is precies waar de aluminium ramen van de Max Light Family voor staan. Dankzij de uiterst slanke profielen geniet je van een exceptionele esthetiek en een maximale lichtinval. Natuurlijk wil je dat je ramen bij je woning zullen passen. Daarom vind je in het Max Light-gamma 4 stijlvarianten: Modern, Steel, Design en Invisible. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk inspirerende sfeerbeelden en vraag je gratis infobrochure aan.

Kies uit 4 stijlvarianten, van klassiek tot ultramodern

Je zinnen gezet op een moderne woning? Dan past de Max Light Modern het best bij jouw gevel: eenvoudig en strak. Bij een klassieke woning, een pastoriewoning, een fermette, maar evengoed bij een loft of een woning met industriële look, sluit de Max Light Steel prima aan. De Max Light Design uitvoering is dan weer een goede match voor hedendaagse woningen waar strak en minimalistisch de toon zetten. Helemaal verliefd op de minimalistische stijl? Kies dan voor de Max Light Invisible, waar het raamkader en de raamvleugel één geheel vormen. Al deze uitvoeringen kun je gaan ontdekken bij een Aliplast-specialist in je buurt. Je kunt er meteen je vragen kwijt.

Ontdek je smaak en probeer online diverse stijlen uit

Niet zeker welke stijlvariant jij best kiest? Bekijk dan diverse inspiratieprojecten om jouw smaak en voorkeuren op het vlak van aluminium ramen te leren kennen. Met behulp van de handige productconfigurator ontdek je welke stijl ramen het best bij jouw nieuwbouw- of renovatieproject past. Een handige keuzehulp! Het resultaat kun je meenemen naar een lokale Aliplast-specialist. Op basis van je selectie zal hij je verder adviseren over de beste keuze. Vind hier een Aliplast-specialist in je buurt.

Isolerende aluminium profielen met uitstraling

Uiteraard zijn er ook energie-eisen voor jouw ramen waar je aan moet voldoen als je bouwt of renoveert. Alle nieuwbouwprojecten in België waarvoor een bouwaanvraag moet ingediend worden vallen onder de EPB-regelgeving en moeten BEN, ofwel bijna-energieneutraal, zijn. Ook voor het buitenschrijnwerk gelden Umax-eisen. De elegante aluminium ramen van de Max Light Family hebben een isolatiewaarde (U-waarde glas + raamprofiel) van 0.97 W/m²K. Dat maakt ze zelfs geschikt voor lage energiewoningen, ook wel BEN-woningen. Benieuwd naar de optimale combinatie van glas en ramen voor jouw huis? Neem dan contact op met een Aliplast-specialist.

Hoogkwalitatieve oplossingen uit eigen land

Aliplast is een Belgische fabrikant van hoogkwalitatieve en duurzame aluminiumsystemen voor ramen, deuren, schuiframen, veranda’s en gevels. Ook voor binnendeuren en binnenwanden hebben ze een uitgebreid assortiment onder de naam IDA doors. Aliplast zet resoluut in op 100% eigen makelij. De motivatie hierachter is tweevoudig: ze willen hun impact op het klimaat verkleinen en de controle over het produceren van hoogwaardige producten behouden.

Wil je de elegante Max Light ramen met een hoge isolatiegraad gaan bekijken in een showroom? Ontdek dan hier een dealer in je buurt. Spring er eens binnen en krijg advies op maat voor jouw project. Succes!