Aluminium ramen met 25 jaar lakgarantie, da’s zorgeloos genieten

Gepubliceerd op

Je aluminium profielen kregen een laklaag die ze het hele jaar door beschermt tegen stof en vuil. Maar hoe houd je je profielen extra lang mooi van kleur? Ontdek de voordelen van een uitzonderlijke lakgarantie en check onze onderhoudstips.

Let op het Qualicoat Seaside kwaliteitslabel

Hoe houd je je raam- en deurprofielen zo lang mogelijk mooi van kleur? Een handige tip: check bij de aankoop van je aluminium ramen en deuren of ze een Qualicoat Seaside kwaliteitslabel hebben. Daarmee is je lakwerk extra beschermd tegen agressieve milieus (uitlaatgassen, kustgebied … ). Ontdek hier alle voordelen en laat je inspireren.

Profiteer van 25 jaar lakgarantie

Omdat Aliplast Aluminium Systems zijn aluminium profielen een speciale voorbehandeling geeft en de beste kwaliteit poederlakken en lakinstallaties gebruikt, blijft de kleur van hun profielen jarenlang behouden. Als klant profiteer je van 25 jaar lakgarantie op hun complete T-, TC-, PT- en MT-kleurenaanbod. Vraag ernaar bij een Aliplast-verdeler in je buurt.

Poederlak: kies je kleur en structuur  

Poederlakken kan in elke kleur die je wenst. Bovendien bepaal je zelf of je ramen en deuren een matte, glanzende of gekorrelde uitstraling krijgen. De Aliplast-verdelers beschikken over kleurenwaaiers waarmee je de juiste kleur en korrel kan zien. Krijg hier een voorsmaakje.

Anodiseren: behoud de originele structuur van aluminium
Wil je liever de originele structuur van aluminium behouden, dan kan je je ramen ook laten anodiseren. Ze worden dan in een chemisch elektrolytisch bad gedompeld en krijgen daarna de kleur van je keuze in een metaaloxidebad. Heel trendy en stijlvol! Vraag je gratis inspiratiebrochure aan en ontdek de mogelijkheden.

Bicolor: een kleur voor binnen en een kleur voor buiten

Moet de buitenkant van je ramen mooi passen bij je gevel, en de binnenkant bij je interieur? Kies dan voor bicolor ramen. Aliplast poederlakt de binnen- en buitenkant dan in twee verschillende kleuren.

Efficiënte onderhoudsproducten

Een preventieve bescherming van je raamprofielen is nodig om de kleur te behouden. Maak ze daarom twee à vier keer per jaar schoon met Periodi-clean. Wanneer je raamprofielen echt vuil zijn, kan je ze met dit product ook perfect weer proper krijgen. Hoe vuiler het profiel, hoe minder water je moet toevoegen. Voor heel vuile raamkaders gebruik je één dosis Periodi-Clean met eenzelfde dosis water.

Maxigloss is een ander onderhoudsproduct dat een diepere glans geeft aan je aluminium lakwerk. Het heeft een reinigende werking, biedt een langdurige bescherming tegen vervuiling en houdt uv-straling tegen. Breng dit product aan na een schoonmaakbeurt met Periodi-clean. Beide onderhoudsproducten zijn niet agressief, noch toxisch.

Kijk je uit naar duurzame aluminium ramen en deuren met lakgarantie? Ontdek snel welk profiel bij jou past via de handige product selectorVraag je online inspiratiebrochure aan en neem contact op met een Aliplast-verdeler in je buurt voor advies.