3 slanke aluminium ramen en schuiframen om je woning mee te upgraden

Gepubliceerd op 11 Juli 2023
Max Light ramen
Max Light ramen
Max Light ramen: 4 designs
Max Light ramen: 4 designs
Ultraglide Max Light schuifraam
Ultraglide Max Light schuifraam
Ultraglide Max Light schuifraam
Ultraglide Max Light schuifraam
Miniline schuifraam
Miniline schuifraam

Slanke aluminium ramen worden steeds populairder vanwege hun eigentijdse en minimalistische uitstraling. Met hun dunne profielen laten ze overvloedig natuurlijk licht binnenstromen, waardoor een gevoel van ruimte ontstaat. Bovendien bieden ze de mogelijkheid om grote glasoppervlakken te creëren, waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen. Of je nu een moderne, klassieke of industriële bouwstijl hebt, er is altijd een design van aluminium ramen dat bij jouw smaak past. We stellen je een selectie van 3 slanke ramen en schuiframen voor, te ontdekken bij een Aliplast dealer in jouw buurt

Max Light ramen: indrukwekkend slank, een maximum aan licht

Fan van grote glasoppervlakken en smalle raamkaders? Kies dan voor de aluminium Max Light ramen. Ongeacht de bouwstijl die je verkiest, vind je er zeker het geschikte profiel én de juiste kleur. Deze raamprofielen bestaan namelijk in 4 stijlen die zeker passen bij jouw woning: Modern, Steel, Design en Invisible.

Je zinnen gezet op een moderne woning? Dan past de Max Light Modern het best bij jouw gevel: eenvoudig en strak. Voor een klassieke woning, een pastoriewoning, een loft of een woning met een industriële uitstraling sluit de Max Light Steel perfect aan. Als je een hedendaagse woning hebt waar strak en minimalistisch de boventoon voeren, is de Max Light Design de juiste match. En als je helemaal weg bent van de minimalistische stijl, kies dan voor de Max Light Invisible, waar het raamkader en de raamvleugel één geheel vormen.

Wie bouwt of verbouwt moet niet enkel denken aan de looks, maar ook aan de energie-eisen. Met de Max Light zit je goed, dankzij een uitstekende UW-waarde van 0,97 W/m²K.

Bekijk de diverse designs en ontdek specificaties

Ultraglide Max Light: slank schuifraam voor grote glasoppervlakken

De Ultraglide Max Light is een slank schuifraam voor grote glasoppervlakken dat een uitstekende isolatiewaarde van 0,99 W/m²K biedt. Dit schuifraam is verkrijgbaar in 2 tot 6 delen en voldoet aan de strengste normen op het gebied van thermische en akoestische isolatie. Met een middenprofiel van slechts 45 mm biedt het schuifraam een strakke uitstraling.

Wat dit schuifraam echt onderscheidt, is dat het geopend kan worden onder een hoek van 90° zonder dat er een profiel op de hoek nodig is. Dit zorgt voor een naadloze en esthetisch aantrekkelijke look wanneer het raam volledig geopend is.

Naast het traditionele schuifsysteem kan je ook kiezen voor een hefschuifsysteem, wat bijzonder handig is voor grotere of zwaardere schuifpuien. Gesloten rust het raam op een rubberdichting, die zorgt voor een betere wind- en waterdichte afsluiting. Bij het openen komt de schuifpui lichtjes omhoog, zodat je deze met minder wrijving kan schuiven.

Ontdek de mogelijkheden en bekijk foto’s

Miniline, het minimalistische schuifraam zonder zichtbare profielen

Miniline, da’s net een openschuivende glazen wand. Geniet van maximale transparantie, want alle aluminium profielen van dit schuifraam zijn volledig onzichtbaar geïntegreerd. Er blijft slechts een verticaal aluminium profiel van 20 mm breed over. Je woning en de omringende ruimte vloeien naadloos in elkaar over. Deze ramen kunnen zelfs tot een hoogte van 4 meter worden gemaakt.

Ervaar een optimaal gevoel van openheid

De oplossing met de open hoek creëert een ruimtelijke verbinding tussen binnen en buiten, met een ononderbroken uitzicht om van te genieten. Bovendien heeft dit schuifraam een vlakke dorpel, waardoor de vloer binnen en buiten op dezelfde hoogte liggen, zonder drempels. Mooi én rolstoelvriendelijk.

Uitstekende technische prestaties

Met een Uw-waarde van 1,2 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4, een waterdichtheid klasse 8A en een akoestische waarde Rw (C;Ctr) van 38,1 dB (-1,-5) voldoet deze oplossing aan de strengste eisen op alle gebieden.

Ontdek de mogelijkheden voor jouw project 

Interesse in slanke aluminium ramen of schuiframen voor je woning? Informeer je verder met deze gratis inspiratiegidsen. Voor advies op maat en/of een offerte kan je terecht bij een Aliplast verdeler in je buurt.