Test nu of uw dubbel glas voldoende geluidwerend is…

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De "Acoustics App" kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.

Beleef een perfecte geluidservaring

Geluidsisolerend glas biedt tal van mogelijkheden om onze leef- en werkruimten tegen lawaai te beschermen, maar het valt niet altijd mee om de juiste keuze te maken. In de "Acoustics App" kiest de gebruiker één van de meest voorkomende bronnen van geluidsoverlast (hondengeblaf, stadsverkeer...) om met open raam naar te luisteren. Vervolgens kan hij het raam sluiten... en een type beglazing kiezen. Er worden 9 samenstellingen voorgesteld, variërend van enkele tot drievoudige geluidsisolerende beglazing. Zo kan de gebruiker, via zijn mobiele telefoon of tablet, het niveau van geluidsisolatie van de voorgestelde beglazing begrijpen en vergelijken. Voor elke samenstelling levert de applicatie bovendien een gedetailleerde fiche met de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, veiligheid en warmte-isolatie; deze fiche kan vervolgens naar het e-mailadres van zijn keuze worden gezonden.

Ook is er een geluidsmeter beschikbaar, waarmee het geluidsniveau van de omgeving in decibellen kan worden gemeten. In de sectie "Discover" kan de gebruiker wat basisinformatie over geluid, geluidsisolatie en geluidsisolerende beglazingen vinden.Gratis download

De "Acoustics App" kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.

De eenvoudige en ludieke "Acoustics App" moet wel eerst op elk apparaat worden gekalibreerd om onder de beste voorwaarden te worden getest. Hiertoe hoeven we slechts de simpele stappen te volgen die bij de start van de applicatie genoemd worden (Settings).

 

In samenwerking met AGC Glass Europe

Meer nieuws van AGC Glass Europe

AGC behaalt Cradle to Cradle certificaat op isolatieglas Thermobel en iplus/ipasol

AGC Glass Europe doet er alles aan om de milieuprestaties van zijn producten doorlopend te verbet

Maak kennis met Halio van AGC Glass Europe: het nieuwe interactieve glas

Halio™ is slim getint glas dat overgaat in neutrale grijsschakeringen die - automatisch of handma

Gelakt glas in uw interieur, in elke kleur…

Aangemoedigd door het grote succes van gelakt glas voor interieurtoepassingen, komt AGC Glass Eur

AGC decoratief glas wordt sterker met nieuwe Matelac T

Matelac T is ontwikkeld als aanvulling op het bestaande Lacobel T kleurenassortiment, geheel in l

GRATIS Nieuwsbrief