Een woning die mooi, maar ook energiezuinig is? Nu korting op isolerende ramen en deuren, garagepoorten en rolluiken.

Gepubliceerd op 13 January 2023

Onze energie is pakken duurder geworden, en dat voelen we in onze portemonnee. Ook op zoek naar manieren om energie te besparen? De courante tips (bv. de thermostaat een graad later zetten) ken je vast. Maar er zijn ook grotere ingrepen mogelijk, waarmee je bovendien geniet van extra wooncomfort. Ontdek ze snel en strijk een mooie korting op dankzij de Winterboost actie van Winsol, geldig t.e.m. 26 februari 2023.

Vervang oude ramen en deuren

Out with the old, in with the new! Dat is het motto voor elke woning met oude voordeuren en ramen met enkele beglazing of verouderd schrijnwerk. Vooral ramen en beglazing zijn grote energieverslinders in een woning. Door deze te vervangen, kan je al een aanzienlijke energiebesparing realiseren. In jouw zoektocht naar de perfecte ramen voor jouw woning, geven we je graag enkele tips mee.

  • Informeer je goed over de U-waarden van jouw ramen. Hoe hoger die zijn, hoe meer warmte het raam binnenhoudt en hoe meer energie je dus bespaart.
  • Er gaat tot minstens vier keer meer warmte verloren door een muur dan door een raam. Overweeg daarom om meer te investeren in betere of misschien zelfs grotere ramen.
  • Als het op jouw schrijnwerk aankomt, mag je niet besparen. Toch zijn er bepaalde keuzes die je een financieel voordeel kunnen opleveren. Schrijnwerk in aluminium of pvc bijvoorbeeld is er zo een en is afhankelijk van woning tot woning. Lees er hier alles over.

Vergeet je garagepoort niet

Wist je dat er ook langs jouw garagepoort heel wat energie verloren gaat? Tenminste, als die niet geïsoleerd is. Kan je nog niet investeren in nieuwe ramen en deuren? Dan is dit misschien al een eerste stap in de goede richting. Een geïsoleerde garagepoort zorgt ervoor dat de ruimte in jouw woning die eraan grenst, minder snel afkoelt in de winter én minder snel opwarmt in de zomer. Deze investering is trouwens ook gunstig voor de EPC-score van jouw woning. Driedubbel voordeel!

Zet je energieverslindende airco buitenspel

Het kost je drie keer meer energie om jouw woning af te koelen dan op te warmen. Het is dus ook in de zomer belangrijk om te zien hoe je energie kan besparen. Want het is niet omdat de verwarming uit staat, dat er geen andere energievreters zijn. Zo is het interessanter om te investeren in screens of rolluiken dan in een airco. Zo hou je het binnen koeler dan buiten én hoef je je geen zorgen te maken over jouw energiefactuur en het milieu.

De keuze voor screens of rolluiken is volledig afhankelijk van de woning en van jouw voorkeur. Wil je nog van natuurlijk licht kunnen genieten én 85% van de zonnewarmte buitenhouden? Dan zijn screens dé oplossing. Ben je eerder op zoek naar een oplossing die je het ganse jaar door helpt om energie te besparen? Dan zijn rolluiken de beste keuze. Die zorgen ervoor dat er minder warmte of koude verloren gaat en verdubbelen bovendien de isolatiewaarde van de beglazing.

Een look die klopt tot in de puntjes

Het is niet omdat je wil besparen, dat jouw woning er niet mooi moet uitzien. Want geef toe: het oog wil ook wat. Bij de bouw of renovatie van een woning wordt dan ook rekening gehouden met het esthetische. Alleen kan de combinatie van verschillende materialen zoals aluminium en pvc hier roet in het eten gooien. Ondanks het feit dat jouw schrijnwerk bijvoorbeeld dezelfde RAL-code heeft, zal je soms een kleurverschil merken op beide materialen. Wel, bij Winsol is dat niet het geval. Ongeacht het materiaal dat je kiest, de kleur (en de uitstraling ervan) blijft hetzelfde. En dat is een mooi extraatje!

Bereken je prijs online

Omdat elk project anders is, is het moeilijk om een prijskaartje op dergelijke investeringen te kleven. Daarom kan je zelf eenvoudig aan de slag in de handige budgetcalculator. Zo heb je een eerste leidraad vooraleer je naar één van de Winsol showrooms trekt voor advies op maat.

Een energiezuinige woning die gezien mag worden, iets voor jou? Kom in actie en pak kortingen op isolerende ramen en deuren, garagepoorten en rolluiken bij Winsol. Hun Winterboost actie is geldig van 16 januari t.e.m. 26 februari 2023. Ontdek deze actie.

Hoe profiteren? Bezoek een Winsol verkooppunt in je buurt of vraag gratis een offerte met korting aan. 

Pssst … Als je verschillende buitenschrijnwerkproducten combineert, krijg je extra korting.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan