Luchtdichte inbouwrolluiken, een besparing van €43 per raam per jaar!

Inbouwrolluiken bij nieuwbouw leverden in het verleden steeds een koudebrug op. Het inbouwrolluik ShutterX van Wilms maakt komaf met dit probleem. ShutterX is het eerste en enige rolluik dat volledig luchtdicht in de spouwmuur wordt ingebouwd. Voor een optimaal comfort en een maximale besparing!

Volop energie besparen

Wilms liet een onafhankelijk studiebureau berekenen welke winst een luchtdicht inbouwrolluik oplevert tegen een klassiek exemplaar. Het resultaat van dit onderzoek is verbluffend. Voor een gemiddeld raam in een gemiddelde vrijstaande woning met vier inwoners komt dit neer op een energiebesparing van ongeveer 43 euro per raam per jaar. Meer specifiek is dit het gevolg van een thermisch voordeel van 16,61 euro/raam/jaar (38% van het bedrag) en een luchtdicht voordeel van 26,67 euro/raam/jaar (62% van het bedrag). Noteer dat hierbij enkel rekening werd gehouden met de energiekost, niet met het toegenomen comfort en evenmin met de meerwaarde bij verkoop. Interesse? Maak kennis met het inbouwrolluik ShutterX.

Voorkom oververhitting

Luchtdichte rolluiken helpen tot slot ook om de warmte in de zomer buiten te houden. Erik Wilms, CEO van Wilms. ‘Je moet ervoor zorgen dat de warmte niet binnenkomt. Dat kan alleen met de plaatsing van rolluiken en/of screens. Vanuit energie-efficiëntie is dat de meest logische keuze, door de warmte buiten te houden, moet je de energieverslindende airco niet aanzetten. Meer nog, je hebt zelfs geen airco nodig.’

Graag advies op maat voor jouw project? Neem contact op met een expert in rolluiken. Tip: vraag je gratis rolluikenbrochure aan en laat je inspireren.

 

In samenwerking met Wilms

Meer nieuws van Wilms

Wilms investeert meer dan 8 miljoen euro ondanks corona

Wilms in Meerhout is sinds 1975 specialist in rolluiken en zonwering.

Massale belangstelling op Batibouw voor luchtdicht rolluik

Met de lancering van ShutterX® is Wilms de enige producent in de Benelux die een rolluik kan aanb

Rolluiken vs. screens: wat zijn de verschillen?

Je twijfelt tussen rolluiken en screens voor je woning, wat nu?

Hoe oververhitting voorkomen bij lage energie-, passief- en BEN-woningen?

Om een laag energiepeil van onze woning te bekomen gaan we voor een stevig geïsoleerde bouwschil

GRATIS Nieuwsbrief