Ramen & zonwering ontmoeten elkaar in minimalistisch design

Gepubliceerd op 21 October 2016

Minimalisme’ en ‘design’, het zijn twee termen die perfect van toepassing zijn op zowel de nieuwe Artline-schuiframen van Sapa  als de Panovista Max hoekzonwering van Renson. Geen wonder dat beide als een totaaloplossing gepresenteerd worden op de Sapa-stand 321 in hal 3 op Interieur 2016.

Minimalisme

De drang naar eenvoud, licht, ruimtegevoel en elegantie sloop al eerder in de moderne, eigentijdse architectuur binnen. Maar zowel Sapa als Renson tillen deze trend naar een hoger niveau en laten binnen en buiten helemaal versmelten, zelfs harmonieus in elkaar opgaan. Samen met de Renson Panovista Max hoekzonwering zonder zichtbare kabels of profielen in de hoek, zetten de slanke Artline ramen met hun haast onzichtbare kaders van Sapa de weg open naar een minimalistische totaaloplossing.

Clever design

Zo goed als onzichtbaar geïntegreerd in het ontwerp scoren beide oplossingen hoog op het vlak van esthetiek. Maar net zo goed gooien ze hoge ogen wat betreft functionaliteit en comfort. Dat maakt het mogelijk om van een maximale lichtinval te genieten, om niet wakker te hoeven liggen van oververhitting binnenshuis, om - zelfs met de zonwering - niet te moeten inboeten aan zicht naar buiten en om met volle teugen te kunnen genieten van creatief design in al zijn facetten.

Over Renson Panovista Max:

Renson panovista maxDit nieuwe type doekzonwering is perfect geschikt voor grote glas op glas hoekramen en schuiframen tot 6m breed en 3,4m hoog aan elke kant, met een maximum oppervlak van 30m². Dankzij de Panovista Max zijn geen storende aluminium profielen of kabels zichtbaar in de hoek. Gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat beide doekdelen tegelijk op- en afgerold worden en zo de gewenste zonwering voorzien zonder te moeten inboeten aan zicht naar buiten. Een rits verbindt beide doekdelen op de hoek bij het neerlaten van de screen. Zo is de Panovista Max niet alleen mooi afgewerkt, maar is die ook windbestendig tot 90 km/u.

Over Sapa Artline

Sapa artlineArtline XL brengt ‘buiten’ elegant naar ‘binnen’. Dit design schuifraam van Sapa Building Systems is kunst met een doel. Het zo goed als onzichtbare kader schept licht en ruimte in interieurs. Artline XL combineert veiligheid met duurzaamheid en transparantie. Zelfs tot aan het plafond kunnen de glazen panelen makkelijk gemanipuleerd worden. Dit is dan ook het perfecte raamprofiel voor grote glazen schuifpanelen tot 3,5m hoog en met een maximum gewicht van 500kg per paneel. Artline XL overbrugt de kloof tussen kwaliteit en een maximum aan daglicht, tussen creatief design en comfort, en tussen functionaliteit en esthetiek. (hal 3, stand 321)

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan