Sapa biedt compleet gama voor Passiefbouw

Gepubliceerd op

Nieuwbouw, renoveren of de woning uitbreiden? Sapa Building System, producent van aluminium systemen voor ramen, deuren, gevels en veranda’s, nodigt bouwheren en architecten uit om op Batibouw zijn talrijke innovaties te komen ontdekken. Want er is heel wat nieuws onder de zon.

Sapa Building System, met vestigingen in Lichtervelde en Landen, is één van de grootste leveranciers van aluminium bouwsystemen in Europa en maakt deel uit van de internationale groep SAPA, wereldleider op vlak van aluminium oplossingen. Sapa Building System wil dan ook mee de toon zetten voor de bouwtrends en -evoluties van morgen. Enerzijds door een zo breed mogelijk gamma aan te bieden, anderzijds door gericht te focussen op innovatie.

Avantis 95 - nieuwe ontwikkelingen

Op Polyclose zet Sapa Building System de uitbreidingen op zijn revolutionair aluminium passiefraam Avantis 95, in de kijker. Dankzij zijn hoge performantie moet het Avantis 95 raam niet onderdoen voor de absolute top op het vlak van isolatie, lucht- en waterdichtheid en windweerstand. Bij een druk van 50 Pa levert de Avantis 95 een uitstekende luchtdichtheid (0.08 m³/hm²), hetgeen meer dan 20 x beter is dan de norm. Dit komt de resultaten van de Blower Door Test zeer sterk ten gunste. Niet toevallig dus, dat het raam door de gezaghebbende instanties Passivhaus Institut Darmstadt en IFT-Rosenheim werd gecertificeerd voor passiefbouw. Het is dus een elegante oplossing die toch grote en zware glasvlakken met driedubbele beglazing mogelijk maakt. Kortom, je kunt ook passief bouwen én perfect inspelen op de moderne architectuurtrends.” Er zijn talrijke openingsmogelijkheden voorhanden zoals enkele en dubbele deuren, naar binnen en naar buitendraaiende deuren, stolp- en parallelschuif ramen. Bij een stolpraam is er geen tussenstijl voorhanden waardoor bij het openen van beide ramen één grote opening gecreëerd wordt. De parallelschuif ramen zijn een plaatsbesparende openingsvariant waarbij de vleugels gewoon opzij geschoven worden. Als projectoplossing is er nu ook Avantis 95 HV (Verborgen Vleugel)

Innovaties voor schuiframen

Confort 160 is een vaste waarde binnen de SAPA schuif- en hefschuifsystemen. Nieuw is de hoekopstelling (90°) zonder vaste stijl, met als belangrijk voordeel dat er geen vastgelegde sluitvolgorde is. Sapa Building System is er tevens in geslaagd om voor dit systeem, met een bouwdiepte van slechts 160 mm, het Minergie label te behalen. (Uw < 1,0 W/m²K).

Confort 130 is een thermisch onderbroken schuif- en hefschuifsysteem geïntegreerd in het concept Confort 125. Het systeem laat het gebruik van driedubbele beglazing toe en overtreft ruimschoots de huidige thermische isolatienormen.

Verdere nieuwigheden in het gamma:

 • Avantis 70 biedt nieuwe designmogelijkheden: ‘Avantis 70 Ligna’ en ‘Avantis 70 Ligna Industrial’, met een uiterst slanke aanzichtbreedte en een doeltreffende thermische isolatie, zijn een passend alternatief voor stalen ramen. Bij renovaties zijn de slanke Ligna-profielen nauwelijks te onderscheiden van de oorspronkelijke stalen ramen, waardoor het architectuurbeeld intact blijft. Het Avantis 70 pastorieraam is ideaal voor wie een retro-look wil creëren, het Rustic-design zorgt dan weer voor een decoratieve toets.
   
 • Eenvoud en optimale lichtinval
  Liefhebbers van overvloedig daglicht kunnen zich laten inspireren door Artline XL, het bijzonder ranke raamprofiel waarmee grote raampartijen met vrijwel onzichtbare aluminium profielen kunnen worden gerealiseerd. Ideaal voor de eigentijdse, strakke architectuurtrends.
   
 • Renoveren of woning uitbreiden?
  Sapa Building System stelt het vernieuwde Top-gamma voor om daglicht via energie-efficiënte oplossingen binnen te laten. Met deze verandasystemen en daglichtstructuren kan je nagenoeg elke vorm van woonuitbreiding realiseren, van elegant sober tot opvallend complex.
   
 • Design krukken
  Details maken het verschil. Zij maken een ontwerp helemaal af. Sapa Building System biedt daarom een ruime keuze aan kwalitatief hoogstaande scharnieren en krukken. Kortom, een Sapa raam past zich aan, aan u en uw project.
  Nieuw in ons aanbod is de “Harmony” design lijn met krukken voor deuren, ramen en hefschuifdeuren met uniek design.

 

BATIBOUW – Paleis 4 – Stand 208