Vakantieplannen? Zo houd je inbrekers buiten de deur

09/06/2023

Vertrekkensklaar voor een deugddoende vakantie? Maar terwijl jij de vrijheid tegemoet gaat, blijft je huis onbewaakt achter. Jij neemt een break in het buitenland, en bij jou thuis beginnen inbrekers aan hun dagtaak. Liever met een gerust hart terugkeren van vakantie? Wapen je huis dan tegen de bende met de bivakmuts. Daarbij pak je eerst de zwakke punten van je woning aan. Op de eerste plaats: je buitendeuren. Wat moet je hiervan weten? 

Win tijd met veilige buitendeuren

Meer dan de helft van de inbrekers kiest een voor- of achterdeur om een huis binnen te geraken. Geeft de deur na 3 tot 5 minuten niet mee, dan houdt de inbreker het gewoonlijk voor bekeken. De buitendeuren van je woning moeten dus lang genoeg tegenstribbelen. Dan is de kans groot dat de inbreker een ander doelwit zoekt. Op zoek naar je favoriete buitendeur? Laat je inspireren door enkele realisaties.

Ga voor grondig

Heeft jouw deur nog een makkelijk te forceren cilinderslot? Dan is het tijd voor actie! Je kan gewoon het slot een upgrade geven, maar met een inbraakwerende deur ga je voor grondig. Die is speciaal uitgerust om zelfs ervaren inbrekers te ontmoedigen. Beloofd! Lees meer over de veiligheidsbelofte.

Troeven inbraakwerende deur

Het verschil met een gewone voordeur? Een inbraakwerende deur is uitgerust met inbraakvertragende materialen zoals staal en aluminium. Het slot heeft een veiligheidscilinder die niet of moeilijk uit te boren is. Andere belangrijke troeven zijn een meervoudige vergrendeling, dievenklauwen en zware scharnieren. Een metalen deuromlijsting maakt het plaatje helemaal af. Alle voordeuren van Hörmann zijn standaard uitgerust met die meervoudige beveiliging en optioneel verkrijgbaar met RC veiligheidsuitrusting.

Deur met (weerstands)klasse

Let zeker op de weerstandsklasse, die vertelt je hoe inbraakwerend de deur is. Weerstandsklasse 1 is het minst inbraakwerend, weerstandsklasse 6 het meest. Een deur met weerstandsklasse 3 is opgewassen tegen een doorwinterde inbreker die een koevoet bovenhaalt. Een deur met weerstandsklasse 4 is nog robuuster. Die geeft geen krimp als de inbreker zijn schroefmachine in de strijd gooit.

Stevig vergrendeld

Heeft je deur een meervoudige vergrendeling? Prima. Die grendels houden de deur stevig op zijn plaats. Heb je een deur met glas? Extra dik, gelaagd veiligheidsglas van 8 mm dik langs de buiten- en binnenkant maakt je deur nog steviger en veiliger. En het is veiliger voor jou en je gezin. Breekt het glas, dan blijven de glassplinters aan de folie plakken. Zo voorkom je dat je gewond raakt door rondvliegende scherven en wordt doorgrijpen moeilijker.

Brandwerend en extra veilig

Mag het iets meer zijn, dan kan je meteen voor een betere brandveiligheid zorgen. Brandwerende veiligheidsdeuren dragen een Benor/ATG-label en zijn 30 minuten tot een uur brandwerend. Ze duiken vaak op in appartements- en bedrijfsgebouwen. Maar ook meer en meer gezinnen gaan overstag. Een vakman plaatst je deur volgens de regels van de kunst. Vind een verdeler in je buurt.

Hou je voordeur in de gaten

Doe jij open voor iedereen die aanbelt, ook als je geen bezoek verwacht? Met een (digitale) deurspion hoef je je deur niet te openen om te ontdekken wie ervoor staat. In een moeite ontsnap je aan te enthousiaste deur-tot-deurverkopers.

Nog meer veilig buitenschrijnwerk

Besef wel, voor een inbraakveilige woning is meer nodig dan inbraakwerende buitendeuren. Je schiet niets op met robuuste deuren als je huis verder ‘opendeurdag’ uitstraalt. Maak daarom ook werk van andere actiepunten, zoals de beveiliging van je garagepoort en je ramen. Overweeg een alarmsysteem en laat je huissleutels niet rondslingeren. Succes!

Op zoek naar een nieuwe (voor)deuren? Ontdek het ruime aanbod of ga langs bij een verdeler in je buurt.

In samenwerking met Hörmann Belgium NV/SA

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.