ATG-goedkeuring voor raam- en deursysteem Deceuninck Zendow#neo Premium

Gepubliceerd op 14 September 2017

Onlangs werd de technische goedkeuring ATG met certificaat verleend aan het raam- en deursysteem Deceuninck Zendow#neo Premium voorzien van continue structurele glasvezels. Deze – niet-verplichte maar vrijwillig aangevraagde – ATG-goedkeuring is een van de vele beloningen die Deceuninck dankzij zijn niet-aflatende innovatiedrang de laatste jaren mocht ontvangen. Als kwaliteitsgarantie vormt de behaalde ATG-goedkeuring het ultieme bewijs dat de unieke Linktrusion®-technologie die het bedrijf ontwikkelde op meer dan één vlak haar vruchten afwerpt… 

Bekroningen  

De technische goedkeuring met certificaat ‘Venster- en deursystemen met profielen uit pvc’ verleend aan de Deceuninck Zendow#neo Premium-serie, is al de tweede bekroning voor de – in België ontwikkelde – Linktrusion®-technologie.

In 2015 sleepte die technologie immers al de Innovation Award voor de Benelux in de categorie Hybrid Product in de wacht, uitgereikt door de Society of Plastic Engineers.

De technische ATG-goedkeuring die Deceuninck onlangs ontving, is een uitermate belangrijke bekroning. In tegenstelling tot bv. CE-markeringen, die wettelijke verplichtingen zijn om een product op de markt te mogen brengen en aantonen dat het product in kwestie in overeenstemming is met de Europese richtlijn 89/106/EEG (Bouwproductenrichtlijn), gaan technische goedkeuringen zoals ATG (of zoals KOMO in Nederland)  een stap verder: het zijn extra kwaliteitseisen die op louter vrijwillige basis aan producten worden opgelegd. Ze bieden dus bijkomende garanties. Het feit dat Deceuninck er werk van maakt om zijn producten vrijwillig te laten certificeren, toont aan dat de marktleider in pvc-profielen topkwaliteit hoog in het vaandel draagt. Terecht ook, zo blijkt telkens wanneer zo’n technische goedkeuring wordt uitgereikt.

De technische goedkeuring met certificaat ‘Venster- en deursystemen met profielen uit pvc’ werd aan Deceuninck Zendwo#neo Premium afgeleverd door de BUtgb (de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw) onder het ATG-nummer 3043. In het nieuwe certificaat staan de prestatie alsook de wind-, water-, en luchtdichtheid van het venster- en deursysteem (waarin het product wordt toegepast) opgegeven. Het certificaat vermeldt tevens een unieke QR-code waardoor de gebruiker steeds eenvoudig en snel kan nagaan of de tekst waarover hij beschikt de meest recente is.

Unieke Linktrusion®-technologie

Behalve voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding staat pvc al langer bekend voor zijn hoge isolatiewaarde. Door toepassing van de unieke Linktrusion®-technologie gaat Deceuninck nog een stap verder. Met Linktrusion® worden verschillende technologieën en materialen – pvc,  continue structurele  glasvezels, staaldraden, pvc-hardschuim,... – gecombineerd om voor elk type toepassing de ideale productconfiguratie samen te stellen. Zo zorgt Linktrusion® voor een efficiënter grondstofgebruik, een 100% recycleerbaar product en – het allerbelangrijkst – voor optimale thermische prestaties.

De raam- en deurserie waarin de Linktrusion®-technologie voor het eerst gebruikt werd, was de Deceuninck Zendow#neo-serie. Na een eerste toepassing op de Deceuninck Zendow#neo Standaard-ramen en -deuren introduceerde Deceuninck onlangs zijn Zendow#neo Premium-ramen- en -deurenserie.

Bij Deceuninck Zendow#neo Standaard wordt zowel in het kader als in de vleugel een thermische versterking gebruikt bestaande uit een combinatie van staaldraad en pvc-hardschuim in een mantel van 100% gerecycleerde pvc. Een raam met dubbele beglazing met een Ug van 1,0 W/m²K krijgt zo een Uw-waarde van 1,1 W/m²K. Bij Deceuninck Zendow#neo Premium blijft het kaderprofiel gelijk, maar het vleugelprofiel (82 mm) beschikt over 6 kamers, waardoor het thermisch nog beter isoleert. De vleugel is half terugliggend en wordt versterkt door continue structurele glasvezels. Deze staan garant voor een uitstekende rigiditeit en voor ongeziene isolatieprestaties. In combinatie met driedubbele beglazing is zelfs een Uw-waarde van 0,65 W/m²K mogelijk. Bijkomende troeven van de Deceuninck Zendow#neo Premium-ramen zijn o.a. het tijdloze design, de meer dan 4.000 kleurcombinaties, de strakke en slanke vleugel en de grotere raam- en deurafmetingen.