Geprint glas

Nieuw op de markt: geprint glas. Met deze leuke optie druk je jouw stempel op je ramen en deuren. Je kiest dus niet enkel het type glas, maar ook hoe origineel je het maakt. Hoe zit dat juist in elkaar? En welke mogelijkheden zijn er?

Een abstracte tekening in het glas van je voordeur, een leuk motiefje in je raambeglazing of een toffe vakantiefoto in een glazen wand? Het kan allemaal, want sinds kort heb je de mogelijkheid om je beglazing te laten bedrukken met eender welk beeld of patroon, dankzij een innovatieve digitale printtechniek van Belgisch glasdesignspecialist Sprimodesign Digital Print.

Glas bedrukken, hoe kan dat?

Geprint glas is eigenlijk geharde beglazing die aan één zijde bedrukt wordt. Op gelijk welk glas – dubbel, drievoudig, zonwerend, hoogrendementsglas … – wordt een  emailbedrukking uitgegloeid bij een temperatuur van circa 700°C. Heet genoeg om de afbeelding als het ware in het glas te branden.

Oneindig veel mogelijkheden?

Zowel qua afbeeldingen als qua toepassingen kan je je helemaal uitleven. Laat je inspiratie de vrije loop om je woning nóg meer te personaliseren.

  • Eender welk motief, logo of foto is mogelijk. Het emailkleurenpalet zorgt ervoor dat maar liefst 95% van de RAL-kleuren gereproduceerd worden.
  • Zowel binnens- als buitenshuis kan je geprint glas gebruiken. De bedrukking gebeurt met keramische verf, bestand tegen UV-stralen en verkleuring. Ideaal dus als je ramen, buitendeuren of glaswerk in je gevel wil personaliseren met een origineel design.
  • Zelfs de lichttransmissie m.a.w. de mate van transparantie van het glas kan je zelf bepalen. Helder glas met een felle print erop voor de deur naar je tuin bijvoorbeeld of mat, bijna ondoorzichtig glas om nieuwsgierige blikken te vermijden aan de straatkant zodat je het silhouet van een tekening scherp afgelijnd op de vloer terugziet … allemaal perfect mogelijk!

Ook veiligheid en isolatie gegarandeerd

Bescherming tegen koude, geluid, inbraak, glasbreuk en andere mogelijke schade is natuurlijk van groot belang. Sowieso is bedrukt glas steevast gehard en dus erg veilig. Maar daarnaast kan je de print combineren met eender welk type glas uit het Belisol-assortiment. Door je ramen en deuren te personaliseren, hoef je dus niet in te boeten op veiligheid en isolatie.

Meer weten over geprint glas? Neem vlug contact op met je Belisol-adviseur.

In samenwerking met Belisol

Meer nieuws van Belisol

Actie Belisol: bestel ramen of deuren en krijg het glas aan 1 euro

Het is zover, de showrooms van Belisol openen opnieuw de deuren en hun adviseurs staan weer voor

Spot de nieuwste ramen- en deurentrends bij Belisol op Batibouw

Nieuwe ramen en deuren nodig voor je verbouwing of nieuwbouw?

Deze 3 factoren zorgen voor een goede akoestische isolatie van je ramen

Thermisch geïsoleerde ramen zorgen ervoor dat je aangenaam kunt wonen.

Terugblik: Belisol gooit 115.980 euro door ramen en deuren tijdens spetterende eindejaarsactie

Belisol blikt met gepaste trots terug op de zeer geslaagde eindejaarsactie ‘Win gratis ramen en d

GRATIS Nieuwsbrief