Familiebedrijf Belisol 40 jaar

Bij toeval rolde Eugène Alen als jonge advocaat 40 jaar geleden in de wereld van ramen en deuren. Met Guy Lambin richtte hij in 1977 Belisol op. Stap voor stap bouwden ze het succesvolle Belisol-netwerk uit in België, Nederland en Frankrijk. Na 40 jaar is het bedrijf nog steeds volledig in handen van de familie Alen en staat de volgende generatie aan het roer. Een interview met oprichter Eugène Alen!

Hoe kwam u ertoe om ramen en deuren aan de man te brengen?

Eugène: “Na mijn rechtenstudies werkte ik in een advocatenkantoor. Een van onze cliënten was een Duitse fabrikant van ramen en deuren. Omdat ik de enige was die Duits sprak, kreeg ik die klant toegewezen. Hij vroeg na een tijd of ik niet voor hem wilde werken. Omdat ik mijn eigen baas wilde zijn, startte ik samen met mijn echtgenote Lieve Reekmans en  mijn vennoot Guy Lambin Belisol op in 1977. De naam Belisol staat voor BELgië en ISOLatie.”

Als u terugblikt, wat is dan de rode draad in de Belisol geschiedenis?

Eugène: “Onze producten evolueren constant. Zo brengen we elke twee jaar iets nieuws op de markt. Naast de technische opbouw van een isolerend raam of deur gaat er bij design en ontwikkeling veel aandacht naar de esthetiek: hoe krijgen we die performante raamprofielen nóg fijner? Daarom kiezen we  steeds materiaal van de bovenste plank. Dat zorgt er ook voor dat we zo’n uitgebreid gamma hebben.”

Hoe kan een bedrijf als Belisol in zo’n competitieve markt 40 kaarsjes uitblazen?

Eugène: “Simpel, wij houden van ons product, geloven erin en doen ons uiterste best om elke dag te evolueren. Mijn doel is dan ook om het beste product op de markt te bieden en klanten tevreden te stellen: hou van je klant, je bedrijf en je product. Als je dat doet, dan zit je goed. Een klant voelt dat.

Pas op, met passie alleen kom je er niet. We werken keihard, iedere dag opnieuw. Elke collega is een ‘Belisol-believer’ en beleeft de waarden die we vooropstellen: deskundigheid, betrouwbaarheid, empathie, ondernemingszin, gastvrijheid.”

Wat maakt de ramen van Belisol anders?

Eugène: “Onze ramen hebben drie kanten: een binnenkant, een buitenkant en een zorgeloze kant. Daar zorgen we voor met onze Belisol Belofte. We maken ramen en deuren op maat van de smaak, woning én het budget van de klant.

De vakmannen zorgen ervoor dat alles in de plooi valt en tot in de puntjes in orde is. Daar zijn we trots op: kwaliteit, vakkundigheid en liefde voor de job staan centraal. En als kers op de taart zorgen we voor een strikte kwaliteitscontrole en 10 jaar garantie.”

In samenwerking met Belisol

Meer nieuws van Belisol

De kracht van de Belisol showroom

Met in totaal meer dan 40 showrooms in heel België zet Bel

Dubbel glas, wat is dat precies?

Dubbel glas isoleert beter dan enkel glas, logisch.

Waarom kiezen voor geluidswerend glas?

Straatlawaai kan voor heel wat irritatie zorgen. Doe er wat aan!

Dit zijn de voordelen van veiligheidsglas!

Met veiligheidsglas zijn jij en je gezin beter beschermd tegen inbraak en vandalisme.

GRATIS Nieuwsbrief