De kracht van de Belisol showroom

Met in totaal meer dan 40 showrooms in heel België zet Belisol stevig in op het franchisemodel. Zo openden in het eerste kwartaal van 2018 nog drie nieuwe showrooms in Knokke, Paal en Marche-en-Famenne. Lokale expertise, persoonlijk advies op maat en een gemoedelijke, ongedwongen aanpak zijn volgens Belisol de grote troeven van lokale filialen tegenover grote beurzen en online-verkoop.

De kracht van showrooms schuilt in de persoonlijke aanpak, duidelijke communicatie en een diepe kennis van zaken. In de meer dan 40 showrooms van Belisol tonen lokale experts de brede waaier aan buitenschrijnwerkmogelijkheden, mét de nodige passie en knowhow. Zo ook in Knokke, waar Timothy Vandenbulcke na Brugge, Oostende en Oostduinkerke in januari 2018 zijn vierde Belisol-showroom uit de grond stampte.

Win-winsysteem

Timothy bestempelt het franchisemodel als een verrijkend win-winsysteem. “Als zaakvoerder van een toonzaal surf je mee op de golven van een grote speler zoals Belisol. De naambekendheid is een plus en je kan ideeën en informatie uitwisselen met verschillende enthousiaste en competente mensen. Belisol verzekert zich op zijn beurt van een constante groei mét de focus op kwaliteit”, aldus Timothy, die over de vier vestigingen een vijftigtal mensen tewerkstelt.

Persoonlijk contact draagt Timothy hoog in het vaandel. “Een goede offerte die een antwoord biedt op de vragen van de klant, kan je alleen maar opstellen na bezoek ter plekke of op basis van een goed gesprek face-to-face. Begrijp me niet verkeerd: online aanwezigheid is belangrijk, maar je kan je toegevoegde waarde als verkoper met kennis van zaken minder in de verf zetten.”

Gezelligheid troef

Belisol showroom PaalOok in Paal opende in januari een nieuwe showroom. Bij zaakvoerder Jan Martens en Ivan Dilissen is gezelligheid troef. “Vooraan in de showroom staan de meest courante producten in pvc, aluminium en hout tentoongesteld. Achteraan bevinden zich twee kantoren en een gezellige ontvangstruimte”, aldus Jan, die vindt dat een toonzaal nog altijd een streepje voor heeft op bouwbeurzen of het online-gebeuren. “De persoonlijke aanpak van onze adviseurs die tijd vrijmaken voor de klant, dat is onze grootste troef. Op een beurs valt dergelijke persoonlijke babbel vaak in het water door de drukte. Websites vormen een belangrijke bron van inspiratie, maar missen dan weer het face-to-face-aspect.”

Informeren

Jean-François Gilles en zijn vennoot Jérôme Nicolas zijn op hun beurt sinds 1 januari 2018 de trotste zaakvoerders van een nieuwe showroom in Marche-en-Famenne, ideaal gelegen tussen Namen en Aarlen. Met Gilles als ervaringsdeskundige op het vlak van marketing en verkoop en Nicolas als administratieve en technische kracht vult het duo elkaar perfect aan. Cruciaal in hun verhaal is de klant tot in de puntjes informeren. Hoe worden ramen verwijderd en geplaatst? Welke zijn de verschillende producten, profielen en kleuren? Welke binnen- en buitenafwerking is mogelijk? Of waarom is het ene product beter geschikt dan het andere voor de betreffende renovatie of bouw? “De showroom is nu eenmaal de zenuw van heel het gebeuren. Het is dan ook heel belangrijk om in Marche-en-Famme aanwezig te zijn”, aldus Gilles.

Lokale verankering

Showroom belisol OudenaardeFrederic Boudringhien, recent zaakvoerder van de showroom in Oudenaarde, kan zijn collega’s enkel maar beamen. “Het franchisemodel van Belisol combineert het beste van twee werelden; een persoonlijke aanpak geruggensteund door de vakkennis van een groot bedrijf. Dat weten de klanten te appreciëren”, vertelt Frederic, die als filiaalhouder een directe en persoonlijke communicatie hoog op de checklist heeft staan.

De showroom in Oudenaarde opende medio 2015 de deuren en sinds januari 2018 staan Frederic en zijn echtgenote Sofie Buyens aan het roer. Op basis van de eerste kennismaking stelt het zevenkoppig team van Frederic een offerte op die besproken wordt tijdens een tweede gesprek in de showroom. “We adviseren op esthetisch, technisch én financieel vlak zodat de klant de beste kwaliteit aan de beste prijs krijgt. We trekken daarvoor ruimschoots de tijd uit bij een lekkere kop koffie. En dat is net de sterkte van de lokale verankering van Belisol. Hier begeleiden we de klant in een gemoedelijke sfeer van zijn initiële keuzestress tot zijn uiterst tevreden gevoel bij oplevering”, besluit Frederic.

Dat Belisol blijft groeien en blijft inzetten op showrooms bewijst de recente opening van nog een showroom in Lommel.

In samenwerking met Belisol

Meer nieuws van Belisol

Spot de nieuwste ramen- en deurentrends bij Belisol op Batibouw

Nieuwe ramen en deuren nodig voor je verbouwing of nieuwbouw?

Deze 3 factoren zorgen voor een goede akoestische isolatie van je ramen

Thermisch geïsoleerde ramen zorgen ervoor dat je aangenaam kunt wonen.

Terugblik: Belisol gooit 115.980 euro door ramen en deuren tijdens spetterende eindejaarsactie

Belisol blikt met gepaste trots terug op de zeer geslaagde eindejaarsactie ‘Win gratis ramen en d

GRATIS Nieuwsbrief