ASSA ABLOY opnieuw peter van Hachiko-hulphond

25/01/2022

ASSA ABLOY Entrance Systems heeft het hart op de juiste plaats en aanvaardt opnieuw het peterschap van een Hachiko-assistentiehond. Deze hulphonden, meldhonden en duohonden worden ingeschakeld om een betere levenskwaliteit te bieden aan mensen met een motorische beperking of epilepsie. Een warm engagement van minstens twee jaar, aangezien het volledige traject om één hond op te leiden net zo lang duurt.

Assistentiehonden voor meer levenskwaliteit

De Belgische vzw Hachiko is hét voorbeeld van de band die tussen mens en dier kan bestaan. Sinds de oprichting heeft de vereniging in ons land al meer dan 300 honden aangekocht die de opleiding tot assistentiehond gestart zijn. Dankzij dit trainingsprogramma kunnen de honden de autonomie en zelfredzaamheid van hun baasje bevorderen.

Onmisbare meerwaarde

De kostprijs per afgewerkte en geplaatste harige helper bedraagt ongeveer 25.000 euro. Omdat Hachiko de honden gratis schenkt aan personen met een beperking, moeten steeds de nodige fondsen verzameld worden. ASSA ABLOY Entrance Systems is rotsvast overtuigd van de onmisbare meerwaarde van de vzw en aanvaardt daarom opnieuw het peterschap van een pup, net als drie jaar geleden (remember Willow).

Welkom Cooper

Het nieuwste pupje in de Hachiko-familie – en petehondje van ASSA ABLOY Entrance Systems – is Cooper, een stevig gebouwde Labrador met een heel fijn karakter. Cooper werd geboren op 3 november 2021 en verblijft nu bij een gastgezin met een groot hart voor honden, dat voor hem zal zorgen tijdens zijn intensieve opleidingsprogramma. Daar bereidt hij zich anderhalf tot twee jaar voor op de belangrijke taken bij zijn toekomstige baasje.

Meer info over Hachiko op www.hachiko.org.

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.