Waarom kiezen voor een sectionaal poort

Gepubliceerd op 20 November 2014

Wil je een meer plaats besparende poort, dan heb je de handmatige of geautomatiseerde sectionale poorten. Dit type bestaat uit verschillende panelen die onderling verbonden zijn met scharnieren. Bij het openen van de poort gaan de verschillende panelen verticaal onder het plafond op rails schuiven, zodat je een maximale doorrijhoogte behoudt en een grotendeels vrijblijvend plafond.

Een balanceringssysteem met trekveren neutraliseert het gewicht van het poortblad, zodat openen en sluiten weinig inspanning kost en dit zowel bij een elektrische als handmatige bediening. Een bijkomend voordeel is dat deze poort gemakkelijk te isoleren valt. Zo zijn er panelen met een dubbele wand die opgevuld zijn met bijvoorbeeld pur-schuim. Belangrijk bij je keuze is ook dat de poort rondom duurzame elastische en weerbestendige afdichtingen heeft, zodat water en wind geen toegang krijgen. Verder kan je nog zorgen voor holle gummi-afdichtingsprofielen onderaan, zodat je in geval van kleine vloeroneffenheden toch een goede isolatie behoudt. Een plus zijn ook vloerafdichtingen met ventilatiesleuven. Om inbraak tegen te gaan, kan je dan weer opteren voor een optilbeveiliging, zodat de poort niet handmatig opgetild kan worden.

 

Een bijzonder type sectionale poort is de zijdelingse variant. Deze wordt nogal eens gekozen wanneer de poort als hoofdzakelijke toegang gebruikt wordt. Bovendien blijft zo het plafond van de garage volledig vrij. Hier kan je variëren in horizontale breedtes en afhankelijk van de beschikbare ruimte en je persoonlijke voorkeur kan je de keuze maken tussen een links- of rechts wegdraaiende poort. Een tip is om de poort te monteren voordat de definitieve vloer afgewerkt is, zodat de rail nadien in de vloer verwerkt kan worden.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan