Ontdek de troeven van garagepoorten in pastorijstijl

Gepubliceerd op 25 May 2021
pastorijstijl garagepoorten
pastorijstijl garagepoorten

Ben je op zoek naar een nieuwe garagepoort en helemaal fan van de landelijke stijl? Dan is een houten garagepoort in pastorijstijl misschien wel iets voor jou. Een authentiek model met openslaande deuren of een kantelsysteem: ze geven een prachtige uitstraling aan je huis.

Pastorijstijl: klassiek en tijdloos

Een pastorijwoning die klasse en gezelligheid uitstraalt, verdient een garagepoort in dezelfde stijl. Naast het houten schrijnwerk van je ramen en de oude elementen, maakt een garagepoort in pastorijstijl je woning helemaal af. De simpele, strakke en symmetrische stijl legt voornamelijk nadruk op de deur, waardoor de garagepoort dus ook een belangrijk kenmerk wordt. Ontdek de geschikte garagepoort voor jouw pastorijwoning.

Een kantelpoort of eentje met openslaande deuren?

Helemaal overtuigd van de pastorijstijl, maar nog niet van het type garagepoort? We helpen je graag op weg door de voor- en nadelen op een rijtje te zetten.

Kantelpoort

Een kantelpoort is het type garagepoort dat zo goed als iedereen kent. Een naar binnendraaiende kantelpoort met een tegengewicht in de garage. De aluminium profielen zorgen voor een stevig kader om de garagepoort te openen en te sluiten. Het voordeel van een kantelpoort is dat er geen onderbreking komt in de verticale lijnen. Het nadeel daar tegenover is het ruimteverlies door dit type garagepoort. Je moet er sowieso voor zorgen dat je auto minstens anderhalve meter van de poort moet staan zodat de poort je auto niet raakt.

Garagepoort met openslaande deuren

Een garage met openslaande deuren zijn een echt pareltje voor je pastorijwoning. Sterke en goed geïsoleerde materialen bij een garagepoort met openslaande deuren zorgen ervoor dat de warmte binnen blijft. Bovendien hoef je niet altijd beide deuren te openen, wat op langere termijn beter is voor je garagepoort. Daarnaast kan je ook extra sloten of scharnieren bevestigen aan de binnenkant, wat nog meer veiligheid biedt.

Een sectionale poort in pastorijstijl: het kan!

Een sectionale poort is tegenwoordig veruit het meest gekozen type garagepoort. Daarnaast zijn er ook heel veel mensen verliefd geworden op de pastorijstijl. Tijd om deze te combineren dus. Een sectionale poort in pastorijstijl is geboren. De verticale planchetten bestaande uit horizontale secties die verticaal omhoog schuiven en zo de poort openen. De garagepoort plooit in elkaar als ze zich opent. Het voordeel van is dat je heel wat plaats bespaart en dit zowel binnen als buiten. Bovendien zorgt dit type garagepoort voor een goede isolatie van je garage. Daarnaast open je dit type poort makkelijk automatisch vanuit je auto met een afstandsbediening. Een sectionale poort heeft eigenlijk geen nadelen, daarom is dit type ook zo populair. Graag meer advies over een sectionale poort in pastorijstijl? Neem contact op met een expert.

Droom jij al van je nieuwe garagepoort in pastorijstijl? Koos je al het type garagepoort of wil je liever wat advies van een expert? Neem contact op met een dealer bij jou in de buurt of doe inspiratie op met deze realisaties.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan