Wat is de prijs van een garagepoort?

12/04/2021

Een garagepoort moet je een veilig gevoel bieden. Ze beschermt niet alleen alles wat in je woning staat, maar ook je woning op zich tegen ongewenste gasten. Er zijn veel verschillende poorten en aan elke poort hangt een prijskaartje. Hoe wordt dit opgebouwd en welke factoren spelen daarbij een rol? We zetten het voor je op een rijtje. 

De meest voorkomende garagepoorten

Sectionaalpoorten zijn tegenwoordig de meest verkochte poorten in het gamma. Niet verwonderlijk, want ze zijn een stuk betaalbaarder dan vroeger. Een sectionaalpoort met standaardafmetingen en een degelijke motor die gemonteerd wordt, heeft een prijskaartje tussen de 1500 en 2000 euro, inclusief btw. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met een specialist in je buurt voor advies en een offerte op maat.

De traditionele kantelpoorten worden tegenwoordig voornamelijk geplaatst voor parkeergarages of vrijstaande garages. In een nieuwbouwwoning komen deze poorten niet meer voor, omdat ze te weinig isolatie bieden. Om die reden zijn deze poorten meer dan de helft goedkoper dan sectionale poorten.

Wat bepaalt de prijs van een garagepoort?

Je wil natuurlijk graag weten wat de prijs van je garagepoort nu precies omhoog of omlaag kan halen. Het prijskaartje wordt voornamelijk bepaald door volgende factoren:

Het materiaal

Hoe moet je poort eruitzien? Wordt het eentje met een standaard pvc-bekleding in je favoriete kleur? Of ga je voor iets totaal anders, zoals een poort met kunststofplaten, hout of steenstrips? Of misschien zelfs een marmeren bekleding? Let wel: poorten met niet-standaard bekledingen zijn tot 2,5 keer duurder dan poorten met pvc-bekleding. Vanwaar deze extra kost? Naast de bekleding, die voor elk van de vier afzonderlijke delen op maat gemaakt wordt, zullen ook de veren en aandrijving aangepast worden. Voor een poort met een unieke bekleding kan de prijs zo makkelijk oplopen tot 10 000 euro, of zelfs het dubbele.

De motor van je garagepoort

Zoals eerder al vernoemd, is de aandrijving van de poort gedeeltelijk gebaseerd op de bekleding van je poort. Die bepaalt immers mee hoe zwaar de poort zal zijn. Daarnaast speelt ook de grootte van je garagepoort een rol. De meeste sectionaalpoorten zijn vandaag de dag geautomatiseerd. De prijs van de motor die dit mogelijk maakt, schommelt voor een standaardpoort tussen de 400 en 500 euro. Hoe zwaarder en groter je poort, des te zwaarder en groter de motor zal moeten zijn. En dan wordt deze dus ook duurder.

De montage

Afhankelijk of je je nieuwe poort in een nieuwbouwwoning plaatst of je met een renovatie bezig bent, wordt de prijs van de montage bepaald. Dit is een vast bedrag dat bij een nieuwbouwproject rond de 250 euro ligt. Bij een renovatie mag je hiervoor 350 à 400 euro tellen.

De look van je poort

Natuurlijk bepaalt de afwerking ook voor een groot stuk de prijs van je nieuwe garagepoort. Enerzijds kan je de structuur van de bekleding kiezen. Ga je voor een glad oppervlak, of verkies je toch een structuur? Door het productieproces betaal je voor een poort met een glad poortoppervlak 200 à 300 euro meer dan voor eentje met een beetje structuur. Daarnaast speelt de kleur een belangrijke rol. Kies je een van de standaardkleuren? Dan zal dit minder doorwegen qua prijs. Zie jij je poort in een totaal andere kleur? Reken dan op een extra kost van ongeveer 50 euro per vierkante meter.

Opties voor je garagepoort

Wil je je garagepoort graag naar een niveau hoger tillen? Dat kan met diverse opties. De meest voorkomende is een geïntegreerde deur. Fietsfanaat? Dan zal je deze deur misschien meer gaan gebruiken dan je voordeur. Een geïntegreerde deur kost je 1000 tot 1500 euro, maar is uiteraard ook veilig en ze moet, net als je poort, ongewenste gasten buitenhouden.

Je opent je garagepoort liever met een code? Dan kan met behulp van een codeklavier. Hier betaal je zo’n 70 à 80 euro voor. Eerder geneigd naar meer hightech beleving? Dan kan je ook kiezen voor de vingerscanner die 150 euro extra aan je prijskaartje toevoegt. Daarnaast kan je via een gateway je poort verbinden met wifi en ze zo met een app bedienen.

Vermijd onverwachte onkosten

Bij het aankopen van je nieuwe garagepoort, informeer je best even bij je leverancier of ze alle wisselstukken nog zelf fabriceren, en als dat niet zo is, of ze deze nog makkelijk kunnen verkrijgen. Want je wil niet dat je bij een probleem een hele nieuwe poort moet plaatsen omdat er een wisselstuk niet meer verkrijgbaar is.

Op zoek naar een nieuwe garagepoort en benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag je gratis infobrochures aan. Neem contact op met een specialist in je buurt voor advies op maat en een offerte.
 

In samenwerking met Hörmann Belgium NV/SA

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.