Soorten garagepoorten: dit zijn de voor- en nadelen per type

Gepubliceerd op

Je kijkt uit naar een nieuwe garagepoort, maar je hebt zo je twijfels over de juiste keuze. Er zijn immers diverse types garagepoorten, met verschillende eigenschappen en uitzichten. Welke garagepoort past bij jou? We sommen de voor- en nadelen op per soort. Zo vind je vast snel je match! 

De populaire sectionaalpoort: praktisch, robuust en plaatsbesparend

De meest voorkomende garagepoort is tegenwoordig de sectionaalpoort. Op zoek naar een poort die geautomatiseerd en plaatsbesparend is? Dan is deze poort, opgebouwd uit horizontale panelen en scharnieren, waarschijnlijk iets voor jou. Ze rolt langs het plafond van je garage en doordat ze zo dun is, verlies je bijna geen ruimte. Daarnaast is deze poort goed geïsoleerd. Ideaal dus als je garage deel uitmaakt van je huis. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op met een specialist in je buurt voor advies en een offerte op maat.

Deze geautomatiseerde garagepoort open je makkelijk vanuit je auto met de afstandsbediening. Door het sterke materiaal waaruit de panelen zijn opgebouwd, hou je inbrekers buiten. Graag een deur in je garagepoort? Geen probleem! Zo kan je bijvoorbeeld je fiets opbergen in de garage, zonder dat je de hele poort moet openen. Eigenlijk heeft deze garagepoort geen nadelen, want je kan ook nog eens de kleur en bekleding kiezen, waardoor hij helemaal bij je huis past.

De kantelpoort: budgetvriendelijke keuze met handige opties

Een nieuwe garagepoort installeren, maar met een beperkt budget? Dan is een kantelpoort een goede keuze. Bij een kantelpoort denkt iedereen aan de traditionele poorten van vroeger, maar dat beeld klopt al lang niet meer. Kantelpoorten kunnen tegenwoordig beveiligingen en verschillende functies hebben, zodat je je poort ook gewoon vanuit je auto kan openen. Daarnaast is een kantelpoort gemaakt van sterke materialen en kunnen inbrekers moeilijker binnen.

Maar een kantelpoort is absoluut niet plaatsbesparend wanneer je hem opent. Afhankelijk of je poort eerst naar binnen of naar buiten draait, moet je met bepaalde factoren rekening houden. Als hij eerst naar binnen draait, moet je zorgen dat je je auto ver genoeg in de garage kan zetten, zodat de poort nog open en dicht kan. En wanneer hij eerst naar buiten draait, moet je oppassen dat je geen hinder veroorzaakt bij voetgangers, fietsers of andere weggebruikers.

De rolpoort: extra plaatsbesparend en makkelijk te installeren

Te weinig plaats voor een sectionaal- of kantelpoort? Dan is een rolpoort misschien iets voor jou. Deze garagepoort rolt op in een rolluikkast en is daardoor nog plaatsbesparender dan een sectionaalpoort. Ook bij een grote, hoge garage past een rolpoort perfect. Rolpoorten zijn daarbovenop eenvoudig zelf te installeren.

In tegenstelling tot de sectionaalpoort isoleert deze poort minder goed en is het materiaal minder stevig. Door het rolsysteem is het helaas niet mogelijk om een extra deur in je poort te plaatsen.

De draaivleugelpoort: de garagepoort met twee deuren

Liever een garagepoort met twee deuren? Dan is de draaivleugelpoort ideaal voor jou! Dankzij de sterke en goed geïsoleerde materialen, houdt hij de warmte binnen en inbrekers buiten. De twee deuren geven je bovendien de mogelijkheid om extra (hang)sloten of veiligheidsscharnieren te bevestigen. Een ander voordeel is dat je niet per se de twee deuren moet openen, wat op langere termijn beter is voor je poort. Een nadeel is dat je een draaivleugelpoort niet vanop afstand kan bedienen, terwijl dat bij een sectionaal- en kantelpoort wel kan.

Op zoek naar een nieuwe garagepoort en benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag je gratis infobrochures aan. Neem contact op met een specialist in je buurt voor advies op maat en een offerte.