Beveilig je garagepoort en vertrek zorgeloos naar de zon

Gepubliceerd op 09 Juni 2017

Aan het aftellen tot je vakantie? Dit is hét moment om de inbraakveiligheid van je woning te checken. Zo wil je niet dat je garagepoort een lokkertje is voor inbrekers. Een goede poort is opgewassen tegen een koevoet, maar veilig voor jou en je gezin. 

Streng voor dieven

Jij ziet een garagepoort, een inbreker ziet een korte weg naar jouw waardevolle spullen. Wat nu? Het geduld van een inbreker is gelukkig niet oneindig. Geeft je poort zich niet gewonnen na 3 minuten wrikken, dan is de kans groot dat de inbreker de handdoek (of koevoet) in de ring gooit. Die eerste minuten zijn dus cruciaal.

Veiligheidsslot

Hoe zorg je ervoor dat je poort de test doorstaat? Met enkele ingrepen kan je je huidige poort extra wapenen. Vervang zeker het cilinderslot door een inbraakvertragend veiligheidsslot. Daarbij let je op het SKG-keurmerk. Die sloten zijn getest op inbraakwerendheid, een belangrijke plus.  

Meerpuntsvergrendeling

Nu je toch bezig bent: gun je poort een meerpuntsvergrendeling. Er komen dan meerdere haaksloten boven en onderaan de poort. Zo staat je poort steviger vast. Bijkomend kan je extra verstevigingsprofielen laten plaatsen.  

Efficiënte oplossing

Wil je ook ervaren inbrekers lik op stuk geven? Dan investeer je best in een inbraakveilige, geautomatiseerde sectionaalpoort. Let daarbij op de veiligheidsklasse. Die geeft aan hoe goed de poort opgewassen is tegen inbrekers. Een poort met weerstandsklasse 2 of hoger weert zich prima.

Optillen onmogelijk

Verder kan je uitkijken naar speciale troeven. Optilbeveiliging bijvoorbeeld. Sluit je de poort, dan klikt de optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. Resultaat? De poort is stevig vergrendeld én beveiligd tegen optillen. Zelfs als de elektriciteit wegvalt.

Kindvriendelijk

Vergeet niet: een goede poort is op en top veilig voor jou en je gezin. Een veer-in-veer systeem zorgt ervoor dat een gebroken veer niet wegspringt. De garagepoort valt niet dicht maar blijft ter plaatse hangen. Zo raakt er niemand gewond. Oef! Dankzij de onderloopbeveiliging stopt je poort met sluiten als er iemand (of iets) onder staat. Geen overbodige luxe, want je wil niet dat je oogappel klem komt te zitten als je even niet oplet.

Veilig voor vingers

Ook vingerklembeveiliging aan de binnen- en buitenkant van de panelen bewijst zijn nut. Daarmee voorkom je dat je vingers gekneld raken tussen de poortbladen. Gebruik die vingers liever om je poort te bedienen. Via een codeklavier, handzender, je smartphone of tablet. Makkelijk en veilig.

Snel bediend

Met een elektrische bediening wordt het optillen van je poort veel moeilijker voor inbrekers. Maar jij opent je poort vlot vanuit je autozetel of tuinstoel. Wie laatst lacht, best lacht!

Buitenschrijnwerk

Naast de garagepoort zijn ook ramen en buitendeuren zwakke plekken. Ontdek hoe je je buitendeuren extra wapent tegen inbraak. Heeft jouw garage een verbindingsdeur die toegang geeft tot je woning? Beveilig die binnendeur dan alsof het om een buitendeur gaat. En dan, inpakken maar! 

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan