Welke garagepoort siert binnenkort jouw gevel?

Gepubliceerd op 10 May 2019

Garagepoorten bestaan in verschillende soorten, kleuren en maten. Elke poort heeft zo zijn sterke punten. Maar welke past het beste bij jouw woning? We illustreren kort de mogelijkheden.

Meerwaarde voor je woning

Een garage is voor velen onmisbaar. Ze is dan ook een van de onderdelen die de waarde van een huis doet stijgen. Je bergt er je wagen, fiets en andere spullen veilig op. Misschien is het ook een extra hobbyruimte? De garagepoort die dit alles moet beschermen is dus zeer belangrijk. De ideale poort is duurzaam, gebruiksvriendelijk en esthetisch. Kies dus slim. Ontdek hier uiteenlopende referenties en laat je inspireren.

Types garagepoorten

Een kantelpoort bestaat uit een grote plaat die met een veer naar boven wordt gekanteld. Dit type garagepoort is een klassieker en het goedkoopst, maar neemt ook de meeste plaats in. Bij een sectionaalpoort blijft je doorrijruimte volledig vrij. Dit type poort bestaat uit verschillende panelen die onderling verbonden zijn en apart van elkaar bewegen. Een zijdelingse sectionaalpoort is dan weer handig als je weinig ruimte hebt onder het plafond. Vaak wordt deze gecombineerd met een garagezijdeur. Daarnaast heb je de rolpoort die werkt zoals een rolluik en de massieve poort met naar buiten draaiende deuren.

Zoveel huizen, zoveel smaken

Ook de look van je garagepoort is belangrijk. Kies je je garagepoort in de stijl van je ramen en deuren, of laat je hem net opvallen? Het kan allemaal. Er is enorm veel keuze in kleuren en stijlen. Strak en modern, landelijk met houtaccenten, klassiek met cassettes, enzovoort. Je vindt dus zeker je voorkeur. Benieuwd naar de mogelijkheden? Laat je inspireren door meer dan 2000 referentiebeelden en ontdek jouw match.

Op zoek naar jouw ideale garagepoort? Doe inspiratie op of ga langs bij een Hörmann dealer in je buurt voor vrijblijvend advies op maat.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan