Garagepoorten: welke materialen en kleuren kan ik kiezen?

Gepubliceerd op 13 Mei 2020

Het oog wil ook wat. Daarom laat je een garagepoort best harmonisch aansluiten bij de architectuur van je woning en de kleuren van het buitenschrijnwerk. Welke mogelijkheden heb je om de poort af te werken? We maken je graag wegwijs.

Een houten poort …

De juiste look zegt alles. Met een garagepoort kun je op het vlak van afwerking alle kanten uit. Wat denk je bijvoorbeeld van een massief houten sectionale poort? Die is meestal opgebouwd uit thermisch isolerende panelen van polyurethaan hardschuim en aan de voorzijde bekleed met een houtsoort zoals eik, Noors grenen of Hemlock. Verticale planchettes matchen bij een landelijke pastoriewoning, en verticale houten lamellen zijn dan weer ideaal voor een strakke, moderne stijl. Ontdek hier diverse afwerkingen voor massief houten sectionaalpoorten. Like what you see? Neem dan contact op met een specialist voor advies op maat.

Of toch liever staal

Maar ook staal is een optie. Garagepoorten van staal bestaan uit meerdere sandwichpanelen, gemaakt van twee stalen platen waar purschuim tussen zit. Het design van de staalplaten is zeer uiteenlopend: van vlak, houtnerfimitatie en stucco tot centraal, bovenaan of verticaal gelijnd en een cassettemotief. Bekijk hier mogelijke motieven en kleuren voor stalen sectionaalpoorten. Je match gevonden? Vraag dan hier je offerte aan, volledig vrijblijvend.

Kunststof, composiet en aluminium

Val je eerder op een innovatief kunststof oppervlak met een opvallende luxueuze metallic uitstraling? Of wil je tijdens het bouwen of verbouwen de garagepoort inwerken in de gevelbekleding? Beide zijn mogelijk. Het aanbod van materialen dat je hiervoor ter beschikking hebt, is zo goed als eindeloos. Denk aan composiet en aluminium, om er enkele te noemen. Graag advies voor jouw project? Neem dan contact op met een dealer in je buurt.

Bepaal de kleur

De tijd van slechts een handvol standaardkleuren ligt voorgoed achter ons. Tegenwoordig kun je een garagepoort laten coaten in eender welke RAL-kleur. Wie een voorkeur heeft voor gelakte poortpanelen, mag zich zeker niet blindstaren op de RAL-kleur alleen. Want binnen dit kleurcoderingssysteem is er enorm veel variatie, vooral ook omdat verschillende ondergronden en laktemperaturen kleine maar merkbare kleurschakeringen kunnen teweegbrengen. Vraag je gratis inspiratiebrochure sectionaalpoorten aan en ontdek massa’s mogelijkheden voor jouw project.

Dezelfde kleur als je buitenschrijnwerk

Garagepoortfabrikanten bieden je eveneens de mogelijkheid om je poort te laten lakken in exact dezelfde tint als je buitenschrijnwerk. Dat gebeurt op basis van een staal van de ramen- en deurenleverancier om een perfect resultaat te bereiken. Heb je schrijnwerk in pvc, dan kunnen de panelen van je garagepoort zelfs worden overtrokken met een duurzame en uv-bestendige folie in een identieke kleur. Nog een weetje: producenten van garagepoorten raden af om te kiezen voor panelen in een donkere kleur als je poort op het zuiden is gericht. Ben je echter niet te vermurwen, dan is een bijkomende uv-behandeling zeker aangewezen.

Heb oog voor comfort

Nood aan natuurlijk daglicht in je garage? Dan komen ramen of beglazingselementen in de garagepoort goed van pas. Je vindt ze in alle mogelijke vormen – vierkant, rond, ovaal – en materialen waaronder kunststof, aluminium en inox. Wil je graag wat frisse lucht laten binnenstromen wanneer de poort gesloten is? Dan zijn ingebouwde ventilatieroosters in de poort een redmiddel. Regelmatige verluchting verbetert het klimaat in de garage en voorkomt schimmelvorming en nare luchtjes. Ook andere ingrepen zoals een aparte deur, een katten- of hondenluik en een brievenbus verhogen het gebruiksgemak van je garagepoort. Bekijk hier uiteenlopende realisaties en laat je inspireren.

Voor de afwerking van je garagepoort kun je kiezen uit tal van materialen, kleuren, motieven en handige extra’s. Benieuwd? Ontdek onze infobrochures over sectionaalpoortenzijdelingse sectionaalpoortenkantelpoorten en rolpoorten. Graag advies op maat voor de aankoop van je nieuwe garagepoort? Neem dan zeker contact op met een specialist in je buurt. Een aanrader!