Garagepoorten: welke afwerking moet ik kiezen?

Gepubliceerd op 16 October 2019

Missie: de ideale garagepoort voor je woning vinden. Je ontdekt al snel dat er diverse types bestaan. Stel, je gaat voor een sectionale poort. Dan zijn er tal van afwerkingen om uit te kiezen. Wij helpen je de knoop doorhakken. 

Staal of hout

Sectionaalpoorten zijn in staal en in hout verkrijgbaar. Staal is de populairste optie. Dat kan tegen een stootje en heeft veel personalisatiemogelijkheden. Hout kan ook. Een garagepoort in massief hout isoleert van nature en komt mooi tot zijn recht in een houten woning, of in een gebouw met houtelementen.

De juiste wand

Bij de stalen sectionaalpoorten kies je uit drie soorten wanden. Heb je een vrijstaand gebouw waar de warmte-isolatie niet zo belangrijk is, dan is een enkelwandige stalen garagepoort voldoende. Is je garage verbonden met je woning, dan kies je best een poort met een dubbele stalen wand. Tussen beide wanden zit een isolatielaag. Liefst een echte isolatietopper? Overweeg dan een thermovariant met dikkere panelen.

It’s in the details

Details bepalen mee het uiterlijk van je garagepoort. Het materiaal, het motief en de kleur van de poortpanelen, de eventuele inlays, de ramen, de aansluitingen van het kozijn en de poortbladen, enzovoort. Zorg voor een match met je buitenschrijnwerk en je zit altijd goed.

Harmonieus totaalbeeld

Je sectionaalpoort mag gezien worden, toch? Let dus ook op het visuele aspect. Een gelijke verdeling van de panelen is uiterst belangrijk. Meestal heeft een sectionaalpoort vier panelen. Zijn ze niet even hoog, dan is het totaalbeeld allesbehalve harmonisch. Een echte afknapper! Kijk het even na, een kleine moeite.

Profilering garagedeuren

Zowel bij de stalen als houten garagepoorten kies je tussen verschillende horizontale profileringen en cassettevormen. Beide types poorten kun je een extra persoonlijke toets geven. Wat dacht je van een accent voor je stalen poort met inlays in een RAL-kleur, houtlook of roestvrijstalen look? Of van accenten in natuursteen voor je houten garagepoort?

Oppervlakken voor stalen poorten

De oppervlaktes van je stalen poort hoeven niet eentonig te zijn. Je kunt je poort helemaal ontwerpen naar jouw wensen. Stem de kleur af op het uiterlijk van je woning of kies een van de Decograin-decors met houtkarakter of metallic-effect.

Motieven houten poorten

Bij de massief houten poorten kies je tussen twee houtsoorten: Noors grenen of Hemlock. Ook die kun je personaliseren met een gekleurde beschermingslak. Ontdek ook de gefreesde motieven die je poort extra structuur geven. Of ga nog een stap verder en ontwerp zelf een tekening.

Raampjes in je sectionale poort

Om meer natuurlijk licht binnen te laten, kun je kiezen voor design-elementen met beglazing. Er zijn verschillende soorten beglazing: helder of gestructureerd glas. Vierkant, rond, ruitvormig, in een boog of loodrecht, … De raampjes voegen ook cachet toe aan het deurmotief van je garagepoort.

Deur in de garagepoort

Wil je snel en gemakkelijk je garage kunnen betreden zonder de sectionaalpoort te moeten openen? Laat een garagepoort met loopdeur installeren. Zo haal je gemakkelijk je fiets, kruiwagen of gereedschap uit je garage.

In het gevelvlak

Wil je je garagepoort in de algemene vormgeving van je woning verwerken? Dat kan met in het gevelvlak liggende bekleding. Zo kun je je sectionaalpoort uitvoeren met hout, metaal, keramiek, kunststof of andere materialen. Laat je adviseren door een expert.

Puik afgewerkt

Aan details en afwerking herken je echt vakmanschap. Ook als het over een garagepoort gaat. Het uiterlijk bepaalt mee de look van je woning. Schenk ook genoeg aandacht aan de technische en functionele afwerking. Je vakman in de buurt adviseert je graag.

Meer weten over sectionale garagepoorten? Vraag zeker je gratis brochure aan. Liever een zijdelingse sectionaalpoort, kantelpoort of rolpoort? Vraag vrijblijvend advies op maat.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan