Barrièrevrij wonen mag geen luxe zijn

De vergrijzing is een globaal fenomeen. Binnen vijftig jaar zal een kwart van de wereldbevolking 65 jaar of ouder zijn, met binnen die groep een toename van het aantal 80-plussers. Bovendien wonen ouderen graag langer thuis waardoor de behoefte blijft stijgen om woningen barrièrevrij te maken. Hörmann speelt hierop in met de PortaMatic, een deuraandrijving die automatisch binnendeuren opent en weer sluit.

Barrièrevrij wonen is een eigentijdse manier van wonen die iedereen de mogelijkheid geeft om zich zonder belemmeringen in huis te verplaatsen. Een volledige woning zonder belemmeringen bestaat uit grote, open vlakken die voldoende bewegingsvrijheid geven. Ook de badkamer en de keuken kunnen aangepaste inbouwdelen hebben, zoals een douchegedeelte op vloerniveau of een gootsteen op verlaagd niveau. Ten slotte zijn automatische binnendeuren zonder drempel zijn belangrijk en noodzakelijk om een woning barrièrevrij te maken. Niet alleen senioren of mensen met een beperking, maar ook ouders met kinderwagens of mensen met zware boodschappentassen zijn gediend met oplossingen voor barrièrevrij wonen.​

Dankzij de nieuwe PortaMatic-aandrijving van Hörmann kunnen binnendeuren automatisch worden geopend en gesloten. Met PortaMatic biedt Hörmann een betaalbare oplossing zodat de bewoners een stukje autonomie terugwinnen en zich vrij doorheen de woning kunnen bewegen. Het bedrijf gaat er prat op dat barrièrrevrij wonen geen luxe mag zijn. Maarten Louwies, woordvoerder bij Hörmann, bevestigt: ‘Onze samenleving vergrijst en meer senioren willen dan ook thuis mobiel blijven in plaats van naar een tehuis te verhuizen. Alleen al het openen of sluiten van binnendeuren kan een grote uitdaging zijn voor mensen die moeilijk te been zijn of een rolstoel gebruiken. Daarom zijn oplossingen als de PortaMatic meer dan ooit nodig.’

Met een stroomverbruik van minder dan drie euro per jaar is de PortaMatic tot 25 procent goedkoper dan vergelijkbare deuraandrijvingen. De gebruiker kan de deur openen of sluiten met behulp van een knop op de muur, een handzendertje of via de nieuwe BiSecur App van Hörmann. Dankzij de talrijke functies en instelmogelijkheden is de PortaMatic-aandrijving de perfecte assistent voor barrièrevrij wonen. Daarnaast is de aandrijving uitgerust met een geïntegreerde ledverlichting die bij duisternis voor een optimale veiligheid zorgt. Bovendien wordt de verlichting samen met een akoestisch signaal geactiveerd wanneer de deur gaat openen of sluiten.

De PortaMatic-deuraandrijving kan volledig aan de eigen noden worden aangepast. Zo kan worden ingesteld dat de deur opent en sluit met de handzender of de drukknop, maar ook dat de deur na een bepaalde periode automatisch weer sluit. De deur kan ook een klein stukje met de hand worden geopend, waarna de aandrijving het na een bepaald punt overneemt. Bovendien kan met de BiSecur App de garagedeur of opritpoort worden bediend, evenals de verlichting aan de voordeur. Kortom, de BiSecur-technologie zorgt voor een gebruiksvriendelijke centrale bediening.

In samenwerking met Hörmann Belgium NV/SA

Meer nieuws van Hörmann Belgium NV/SA

Welke garagepoort siert binnenkort jouw gevel?

Garagepoorten bestaan in verschillende soorten, kleuren en maten.

Nieuw oppervlak voor garagepoorten met fotorealistisch design

Hörmann heeft een nieuwe druktechniek ontwikkeld die het mogelijk maakt een veelvoud aan designs

Hörmann lanceert inspiratiewebsite

Hörmann Inspiration ishet nieuwe platform voor zij die een nieuwe voordeur of garagepoort willen

Garagepoorten : Esthetiek of veiligheid eerst?

Bij het bepalen van het uitzicht van de gevel ga je er voor zorgen dat je ramen en voordeur perfe

GRATIS Nieuwsbrief