Baksteen in je interieur: creëer een origineel accent met gevelstenen

20/12/2022

Zin om je interieur een origineel accent te geven? Dat kan lang niet alleen met behang en verf. Zo komt de karaktervolle look van gevelstenen ook binnenshuis tot zijn recht. Dat beseffen almaar meer bouwers en verbouwers, want gevelstenen voor je interieur zijn helemaal in. Ontdek hoe je je interieur kan upgraden en welke sferen je kan creëren. Er zijn ideeën voor elke woonstijl!

Instant karakter voor elke woonstijl

Mag je interieur gerust wat pit hebben? Een accent met baksteen maakt alles net even wat spannender. De zichtbare structuur van baksteen zorgt voor extra karakter, wat bijdraagt tot een boeiend totaalplaatje. Gebruik je het materiaal in zijn rauwe, natuurlijke vorm, of verf je het in een kleur die bij je interieur past? Jij kiest!

Een stenen muur in huis is vaak een stoer element in een industriële stijl, maar eigenlijk komen bakstenen in uiteenlopende interieurs tot hun recht. Of je woonstijl nu urban, industrieel of modern is, een interieuraccent met gevelstenen is altijd een goed idee.

Lees hieronder meer over de mogelijkheden en vind je favoriete gevelsteen in het gamma van Wienerberger.

Je ziet zo’n origineel interieuraccent helemaal zitten, maar je wil liever geen binnenruimte opofferen? Kies dan voor steenstrips. Deze strippen nemen met hun dikte van zo’n 22 mm haast geen plaats in. Keuze is er te over, want bijna alle baksteencollecties van Wienerberger zijn verkrijgbaar als steenstrips.

Een romantische sfeer in je landelijk interieur

Door een bakstenen muur te integreren in je landelijk interieur, creëer je in no time een romantische sfeer. Denk maar aan een slaapkamer met een bleke bakstenen muur, in combinatie met landelijke meubels. Maar evengoed voorzie je een knap accent in je woonkamer, keuken of inkomhal. Kies hier lichte gevelstenen voor je landelijke interieur.

Extra pit voor je bohemian interieur

Ook in een woning met een bohemian stijl komt een accent met baksteen goed tot zijn recht. Natuurlijke materialen zijn een must, en keramische gevelstenen passen perfect in dit plaatje. Wat dacht je van een bakstenen muur in de woonkamer, gecombineerd met veel planten, kleurige kussens, rieten manden en een rotan spiegel? Eigenzinnig en sfeervol. Vind de ideale baksteen voor jouw project.

Gedurfde blikvanger voor je strakke interieur 

Omschrijf jij je interieurstijl eerder als modern? Een strak interieur kan onpersoonlijk aandoen, maar met een interieuraccent in baksteen creëer je vlot een authentieke look. Bij Wienerberger kies je uit tal van kleuren, waaronder donkere tinten voor een eigentijdse uitstraling. Vind je match in het aanbod donkere gevelstenen.

Een geslaagd totaalplaatje

Vind jij het belangrijk dat je interieur en buitenruimte een harmonieus totaalplaatje vormen? Dan is het een leuk idee om de gevelstenen die je gebruikt voor je terrasmuur, te laten doorlopen naar de aansluitende muur van je woonkamer. Combineer dit met grote ramen en creëer zo een doorlopend geheel dat verrassend ruim oogt.

Pimp je scheidingswand

Denk je eraan om een scheidingswand te plaatsen? Zo’n wand is niet enkel functioneel, het kan ook de sfeer in een ruimte veranderen. Zo maak je van je woonkamer een gezellige ruimte en schuilt er achter de wand bijvoorbeeld een kleine bureauruimte. Of creëer je een uitnodigende badkamer in je slaapkamer. Maak van je scheidingswand een echte eyecatcher door gevelstenen te gebruiken. Het reliëf van de stenen zorgt voor een authentieke uitstraling en een gezellige sfeer.

Klaar om je interieur een upgrade te geven? Dat doe je met een knap accent in baksteen. Ontdek het uitgebreide assortiment gevelstenen van Wienerberger en vind je favoriet.

Graag advies op maat? Bezoek een Wienerberger-showroom bij jou in de buurt en vraag raad aan een adviseur.  Veel succes!

In samenwerking met Wienerberger NV

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.