Van schilder tot muurvernieuwer: blaas buitenmuren nieuw leven in met verfsysteem Sol-Silicat

19/04/2024

Als professionele schilder verouderde buitenmuren vernieuwen, hoe pak je dat aan? Het Sol-Silicat verfsysteem van BOSS paints is jouw partner in crime. Met zijn dampopen karakter is deze ultramatte minerale sol-silicaatverf de evidente keuze voor de renovatie van klassieke gebouwen, oude woningen en zelfs nageïsoleerde spouwmuren. Ontdek dit innovatieve verfsysteem van BOSS paints. 

Betrouwbaar verfsysteem voor renovatieprojecten 

Elke klant wil een perfect geschilderde gevel die moeiteloos de tand des tijds doorstaat. Maar wat als de gevel een nageïsoleerde spouw heeft? Dan kan vocht dat in de bakstenen terechtkomt, niet meer op natuurlijke wijze verdampen door de verminderde ventilatie van de spouw. Dit kan leiden tot vochtproblemen en schade aan de muur. Ook bij renovaties van historische gebouwen of in gebieden met extreme weersomstandigheden is het behoud van de muurstructuur en het voorkomen van vochtschade cruciaal.

Om deze uitdagingen aan te pakken, is een dampopen verfsysteem voor buitenmuren nodig. Daarmee kan vocht dat in de bakstenen terechtkomt, verdampen via de buitenkant van de muur waardoor vochtschade wordt voorkomen. BOSS paints to the rescue!

Opgewassen tegen alle weersinvloeden 

Het innovatieve Sol-Silicat verfsysteem van BOSS paints zorgt voor een duurzame bescherming van de gevel. Deze verf is weerbestendig dankzij zijn hoge waterdampdoorlaatbaarheid en waterafstotende eigenschappen. Met slechts één grondlaag Sol-Silicat Prim en twee eindlagen Sol-Silicat Mur biedt dit verfsysteem moeiteloze bescherming tegen alle weersinvloeden, waardoor de muren weer jarenlang beschermd zijn. Verouderde muren vormen voortaan dus geen uitdaging meer, want met Sol-Silicat blaas je ze eenvoudig nieuw leven in.

Ontdek hier een inspirerend project: de gevelrenovatie van gemeentehuis Drogenbos.

Totaaloplossing voor een perfecte afwerking

In het standaard Sol-Silicat systeem bereid je je klus voor met de transparante grondlaag Sol-Silicat Prim. Deze verf egaliseert ongelijkmatige inzuiging en fixeert verpoederde ondergronden. Afwerken doe je met Sol-Silicat Mur voor het beste resultaat. Wil je een strakke look met opgevulde voegen? Dan kan je onder de grondlaag Sol-Silicat Prim ook eerst een laag Fix & Level Mortar aanbrengen, de nieuwste telg binnen het buitenassortiment van BOSS paints. Dankzij zijn waterdampdoorlatende eigenschappen kan je dit product prima combineren met de Sol-Silicat verven, voor een nog strakker resultaat. 

Authentieke charme met ultramatte finish 

Sol-Silicat Mur is verkrijgbaar in wit en kan worden aangekleurd in lichte tinten via het MY-MX mengsysteem, evenals vergelijkbare kleuren van Calime. Hierdoor behoudt de verf de natuurlijke uitstraling van de ondergrond en biedt het een ultramatte afwerking voor een strak resultaat.

Krachtig, efficiënt en vlot verwerkbaar

Met een zeer hoge dekkracht en een rendement van 5 tot 7 vierkante meter per liter, garandeert Sol-Silicat Mur een krachtig resultaat dat lang meegaat. En om nog efficiënter te werken, kan je dit product snel en gemakkelijk verspuiten met de M8 Compact Push Pomp.

Benieuwd hoe dit innovatieve verfsysteem jouw schilderprojecten naar een hoger niveau kan tillen? Ga naar pro.bosspaints.be en ontdek zelf de kracht van Sol-Silicat. 

Boss Paints
In samenwerking met Boss Paints

Ontdek meer

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.