Verfklus gepland? Check nu al de verftrends van 2022 en laat je inspireren.

Gepubliceerd op 27 October 2021

Zin om je muren een nieuw laagje verf te geven? Informeer je dan eerst over de aankomende verftrends. Wedden dat je leuke ideeën opdoet? Je hoeft natuurlijk niet alles mooi te vinden. Je pikt eruit wat jou enthousiast maakt en wat past in de ruimte. Niet zeker met welke tinten je het beoogde effect bekomt? Laat je adviseren door de verfspecialisten van colora en hak met een gerust hart de knoop door.

Ontdek de trendkleur van 2022

Mogen we jou dé trendkleur 2022 voorstellen? Die kreeg de naam re-used cardboard en heeft bakken potentieel. Zo straalt deze kleur rust, duurzaamheid en geborgenheid uit. Precies de sfeer die we in onze woningen willen terugzien. Vanuit deze trendkleur werden 5 trendcollecties in verschillende woonstijlen uitgedacht. Keur ze hier en ontdek je favoriet.

Laat je inspireren door de trendcollecties 

Uitgekeken op de kamers waar je de afgelopen maanden zoveel tijd in hebt doorgebracht? Preview dan samen met ons de verftrends van 2022 voor een frisse start. In de nieuwe trendcollecties van colora worden rustige tinten gecombineerd met decoratieve verftechnieken voor een warme uitstraling. Hou je van strakke muren, kalkverf of streepverf? Jij kiest!

Tip: hoe verschillende tinten combineren als een pro? Daarbij ga je voor een hoofdkleur, een nuancekleur en een accentkleur. Die laatste komt vooral terug in de accessoires die je in je interieur plaatst. Geslaagd totaalplaatje: check!

1. Silent Luxury: rust in je interieur

Wist je dat je dankzij rust in je interieur, ook meer rust in je hoofd kan creëren? Kleuren die balans brengen spelen hierbij een grote rol. Vooral grijze tinten komen in deze Silent Luxury collectie naar voren. Dankzij de eenvoud van de kleuren ademt je interieur rust en een intieme sfeer, wat je na een drukke dag vast zal waarderen. Bekijk projecten met tinten uit de Silent Luxury collectie en laat je inspireren.

2. Green Wave: breng de natuur naar binnen

Al gemerkt? We willen steeds vaker de natuur naar binnen halen. Daarom staat er tegenwoordig een natuurlijke kleur met positieve uitstraling in de kijker. Eentje die zich perfect laat combineren met de trendkleur 2022. Jawel, groen! Kijk maar eens naar het breed spectrum aan groentinten uit de Green Wave collectie. Naast mosgroen, slaggroen en flessengroen, zullen ook nuances zoals grijsgroen onze interieurs gaan binnendringen. Ontdek hier vijf geslaagde kleurcombinaties getipt door de kleurexperts van colora. Graag advies op maat? Vraag dan persoonlijk advies aan huis en vind jouw verfmatch.

3. Farming Community: sfeer door zachte zandtinten

Naast rust en natuur is zachtheid een belangrijke factor in ons leven. Zachte, neutrale zandtinten van de Farming Community collectie van colora sluiten hier heel goed bij aan. De inspiratie voor dit palet komt voornamelijk van bij onze voorouders: de boeren en vissers. De nadruk ligt hierdoor op de gemeenschap, bewust leven, ambacht en het lokale. Vandaar dat dit palet perfect tot zijn recht zal komen in een landelijk interieur. Een kleur op het oog, maar je twijfelt nog? Bezoek een colora winkel voor advies, probeer de inkleurtool of bestel een kleurtester.

4. Native Wisdom: voor een interieur met een ziel

Eerder fan van een interieur dat houvast uitstraalt? Dan is de collectie Native Wisdom écht iets voor jou. Een warm palet aan kleuren die je dichter bij je roots brengen. De diepe tinten als warm bruin, donkergroen en intens rood zorgen voor een multicultureel geheel. Dankzij dit gevarieerd palet blaas jij je interieur makkelijk persoonlijkheid en een ziel in. Wil je op voorhand de kleur al eens in je interieur bewonderen? Bekijk het effect via de inkleurtool.

5. Gently Playful: happy tinten voor speels accent

Hou je toch meer van een positieve sprankel in huis? Ook dan is er een trendpalet dat aan je wensen zal voldoen. Laat je creativiteit de vrije loop en geef de ruimte een nieuwe, speelse look. Vrolijke tinten gegarandeerd als je kiest voor de colora Gently Playful collectie, een kleurenpalet met gedurfde snoepkleurtjes. Bekijk inspirerende projecten met tinten uit deze collectie.

Benieuwd naar het perfecte kleurenpalet voor jouw verfproject? Vraag dan hier kleuradvies aan huis en profiteer van de kennis van een kleurexpert. In één moeite krijg je nuttige tips en word je klaargestoomd voor je verfklus. Een aanrader!  Vergeet je inspiratiemagazine niet aan te vragen.

   

Brochures

Vraag geselecteerde brochures aan