Verfkleuren kiezen: hoe combineer je warme beigetinten?

15/05/2024

Ben je op zoek naar veelzijdige en tijdloze kleuren voor je interieur? Overweeg dan zeker een tint beige uit de kleurencollectie ‘warm neutrals’ van colora. Hun kleurexperts lichten drie kleurencombinaties uit waarin rustgevende en neutrale varianten van beige de hoofdrol spelen. Omarm de veelzijdigheid van beige en geef je ruimte een warm gevoel. Van romige cappuccino tot zonnig karamel, er is een tint beige voor elke smaak en elke stijl.

De kracht van beige: een alleskunner voor binnen én buiten

Beige krijgt vaak de stempel ‘saai’ en wordt daardoor vaak, onterecht, onderschat. Omdat beige minder hard is dan wit en warmer dan grijs, is het een echte alleskunner in je interieur. De kleur biedt een rustgevende en neutrale basis die perfect past bij diverse interieurstijlen.

Het kleurenpalet van warm neutrals omvat aardse kleuren zoals zand, beige en bruin. Die passen bij natuurlijke texturen zoals linnen, hout en verweerde steen. Samen vormen ze een harmonieus geheel en brengen ze verschillende elementen in je interieur naadloos samen tot een rustgevend en geborgen geheel. Je kan ze eveneens combineren met fellere kleuren als het iets verrassender mag zijn.

De warm neutrals zijn niet alleen een stijlvolle keuze voor je interieur, ook voor buitenmuren zijn ze een aanwinst. Geef je huis een tijdloze uitstraling door een beige kleur te gebruiken op je gevel. Ontdek hoe je de warm neutrals op je bakstenen muur kan schilderen met dit handige stappenplan.

Kleurcombinaties om bij weg te dromen

Bij colora vind je een uitgebreid aanbod van warm neutrals, inclusief 47 aardekleuren en 3 kleurcombinaties. Elke combinatie is zorgvuldig samengesteld om een palet te bieden van licht naar donker, met witte off-white tinten voor helderheid, beiges voor warmte en stoer bruin voor accenten.

Geef een strak interieur een vleugje zachtheid door bijvoorbeeld een warm beige of karamel te gebruiken. Nood aan rust en eenheid in je ruimte? Plaats dan dezelfde zachte off-white tint op je muren, vensterbanken, plinten en deuren. Of ga voor een speels effect en plaats een warm beige kleur op de helft van de muur bij wijze van lambrisering.

Creëer contrast in je ruimte door muren in een donkerdere tint dan bijvoorbeeld het plafond te schilderen. Kies voor een warme bruine kleur om een instant gezellig effect te krijgen. Bovendien zorgt een samenspel van zachte beige tinten en bruin vaak voor een verrassend resultaat.

Is een minimalistisch kleurenpalet eerder jouw ding? Dan passen off-white tinten perfect in je interieur. Ook in combinatie met grijsbruine tinten kunnen onder meer authentieke elementen hun plek krijgen in een minimalistisch interieur.

Benieuwd wat ‘warm neutrals’ met jouw interieur kunnen doen? Vraag dan hier je kleuradvies aan huis of ga langs bij een colora-winkel in je buurt. Nog meer inspiratie nodig? Vergeet dan zeker niet je inspiratiemagazine aan te vragen!

In samenwerking met colora de verfwinkel

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.