Ontdek de verftrends voor 2024 en pimp je interieur

Gepubliceerd op 11 September 2023

Ben je op zoek naar een nieuwe verfkleur, maar heb je nood aan inspiratie? Dan biedt de nieuwe trendcollectie van BOSS paints/colora vast de uitkomst. De nieuwe trendkleur, Healing Blue, is een grijsblauwe tint die zuurstof en ruimte geeft aan je interieur. Het is vooral een sterke tint. Koel en kalmerend en bovenal, heel inspirerend. De kleur nodigt uit tot vertragen en voegt tegelijkertijd een krachtig gevoel van stijl en moderniteit toe aan elk interieur. De trendcollectie bestaat uit 24 tinten, zorgvuldig samengesteld door kleurexperts, en wordt verdeeld over drie thema’s. Maar je kan deze tinten ook zorgeloos met elkaar mixen. 

Healing Blue: dé trendkleur voor 2024

Healing Blue is een zacht vergrijsde blauwtint die veelzijdig is en daardoor makkelijk te integreren in verschillende interieurstijlen. Dit wordt bewezen in de drie thema’s waarin de trendkleur zichtbaar is: ‘The age of origin’, ‘The age of technology’ en ‘The age of healing’. ‘Mix and match’ tenslotte biedt een combinatie van alle kleuren uit de hele collectie.

De kleuren uit de trendcollectie zijn zacht, aards en uitgesproken. Een mengeling van kleuren die vooral perfect blenden met de krachtige trendkleur Healing Blue.

The age of origin: naturel, vintage of doorleefd ogende kleuren die geruststellend warm aanvoelen

Het kleurenpalet van The age of origin bevat warme en aardse tinten, aangevuld met rustgevende kleuren. Die elegante combinatie brengt een gevoel van tijdloze schoonheid en rustieke verfijning in elk interieur. Zo kan je ervoor kiezen om je houten keukenkasten meer tot hun recht te laten komen door een koeler blauw op de muur te schilderen. Schilder het lage plafond mee en je keuken ademt rust uit.

Met het palet van The age of origin breng je een tijdloze charme in je huis. De rijke bruine tinten stralen een warme sfeer uit en de zachte neutrale tinten zorgen voor harmonie. Kies voor een warme en gezellige cocon in je slaapkamer en schilder zowel de muren als het plafond in een donkerbruine kleur. Of gebruik lichte basiskleuren die het karakter van authentieke elementen in je woning benadrukken. Dat kan je doen door je muren en plafond in dezelfde lichte kleur te schilderen om het accent op de meubels in je leefruimte te leggen.

The age of technology: lichte verruimende tinten en accenten die de aandacht trekken

De kleuren van The age of technology geven je interieur een eigentijdse uitstraling. Het kleurenpalet bestaat uit reflecterende materialen en kleuren uit de gamewereld. Aangevuld met opvallende tinten straalt de collectie positiviteit en plezier uit. Kijk tijdloos naar buiten door de blauwe trendkleur net boven de vloer en onder het raam te schilderen. Met een frisgroene tint rondom je raam word je meteen naar buiten getrokken.

Met een kleuraccent breng je leven in de brouwerij. Het zorgt voor een pittig effect op kleinere oppervlakten maar het kan evengoed gedurfder zijn door bijvoorbeeld een hele nis in een paarse verf te steken, gecombineerd met een vrolijk geel. Maar kleuraccenten hoeven niet per se dominant te zijn. Zo kan je enkele elementen in je interieur in een fellere kleur verven, zoals je keukenkasten, terwijl de ramen en muren in een zachte basiskleur geschilderd zijn. Samen creëren de kleuren van dit thema een futuristische elegantie, geïnspireerd door de innovatie en vooruitgang van het digitale tijdperk, in je interieur.

The age of healing: een samenspel van tinten geïnspireerd door de natuur en de cyberwereld

The age of healing bevat kleuren met pigmenten uit herwonnen en natuurlijke grondstoffen. Samen met tinten uit de cyberwereld vormen ze nieuwe en ongewone combinaties. Het serene lila brengt een gevoel van kalmte en rust in elke ruimte, of kies voor een zacht poederroze om dit gevoel te versterken. Een verkwikkend groen accentueert op zijn beurt de link met de natuur en zorgt bijvoorbeeld in je badkamer voor een frisse start van de dag. Samen brengen de frisse tinten een gevoel van vitaliteit en welzijn in huis.

Durf ook te spelen met architectuur door een lichte basiskleur te combineren met de trendkleur als echte eyecatcher. Op die manier maak je van iedere ruimte een uitnodigende en gezellige plek. Of dompel je volledige kamer onder in de trendkleur. Kies voor een structuurverf en geef je muren een fluweelachtig effect.

Mix and match: kleur buiten de lijntjes en speel met felle accenten en bewaar de harmonie met zachte tinten

Wat de nieuwe trendcollectie 2024 kenmerkt, is dat alle kleuren perfect met elkaar te combineren zijn. Zo krijg je stijloverschrijdende mogelijkheden die het bijzonder leuk maken om met de kleuren van de collectie aan de slag te gaan. Door de verschillende kleuren op een creatieve manier met elkaar te combineren, creëer je een unieke look die je interieur een frisse en dynamische uitstraling geeft.

Zet je slaapkamer in de kijker door twee kleuren te combineren: een frisse en lichtrijke basiskleur op je muren en de trendkleur op je kasten. Op die manier maak je optisch twee verschillende zones in één ruimte, elk met hun eigen karakter. Geef je babykamer een kleurboost door een boord in vrolijk paars te schilderen aan de onderkant van het raam. De muren schilder je in een zacht roze voor een speels effect.

Ook een keukenwerkblad kan je perfect afwerken met kleuren van de nieuwe trendcollectie. Kies hiervoor Stone Art, een krasvaste steenimitatie met een strakke look, in een zachte tint. Schilder een hele wand in hetzelfde blauw en je keuken krijgt meer rust en ruimte.

Benieuwd naar het perfecte kleurenpalet voor jouw verfproject? Vraag dan hier kleuradvies aan huis en profiteer van de kennis van een kleurexpert. In één moeite krijg je nuttige tips en word je klaargestoomd voor je verfklus. Vergeet ook je inspiratiemagazine niet aan te vragen!