Een creatief interieur met magneetverf en schoolbordverf: tips & tricks

12/05/2023

Zin om je interieur een creatieve touch te geven? Als je een wand beschildert met magneetverf, dan kan je er eenvoudig nota’s, foto’s en kunstwerkjes aan ophangen met magneten. En schilder je een muur met schoolbordverf, dan kan je erop schrijven met krijt. Dat schept mogelijkheden! Hang wekelijks de nieuwste tekeningen van je kids aan de muur, gebruik een handig memobord in de keuken of upgrade je thuiskantoor. Ontdek meer originele ideeën en leer hoe je aan de slag gaat.  

Magneetverf: tover je muur om tot een magneetbord

Wat is magneetverf?

Magneetverf is een type verf op waterbasis die kleine ijzerdeeltjes bevat, waardoor het oppervlak magnetisch wordt en je er magneten op kan gebruiken. Magnetische verf kan je aanbrengen op muren, deuren, meubels en andere oppervlakken. Zo creëer je een magnetisch oppervlak waarop je tekeningen, posters, memobriefjes, enz. kan bevestigen. Plakband, lijm, nietjes en punaises worden overbodig en je muur blijft intact.

Magnetische verf heeft een grijze kleur, maar is overschilderbaar. Op die manier kan je elke kleur bekomen die je maar wil! Met 1 pot magneetverf van 0,5 liter schilder je zo’n 3 m2 in (1 laag). Ontdek magnetische verf in de webshop van colora, of in een colora-winkel in je buurt.

Ook leuk: magneetverf overschilderen met bordenverf. Zo creëer je een oppervlak of muur waar je zowel magneten op kan hangen, als op kan schrijven met krijt. De ultieme creatieve muur!

Creatieve ideeën met magneetverf

  • Creëer een trendy memobord of magneetwand voor bijvoorbeeld je keuken. Voortaan hang je je boodschappenlijstjes, favoriete recepten en nota’s eenvoudig op waar iedereen ze kan zien.
  • Verras je kids met een magnetische muur in de speelhoek of speelkamer. Verzamel tal van magneten in verschillende vormen en kleuren. Goed voor uren creatief speelplezier!
  • Pimp de kinderkamers met een magnetische muur. Posters, knutselwerkjes en tekeningen kunnen ze eenvoudig zelf ophangen en vervangen, zonder de muur te beschadigen.
  • Maak een magneetmuur in je thuiskantoor en check je to-dolijstjes, schema’s en planningen in één oogopslag.
  • Creëer je originele, magnetische muurdecoratie. Door magneetverf aan te brengen op bijvoorbeeld een houten paneel of een metalen plaat, kan je unieke muurdecoratie maken die ook functioneel is.

Hoe schilderen met magneetverf?

Kriebelt het om aan de slag te gaan? Lees hier hoe je magneetverf correct aanbrengt. Je ontdekt meteen ook welke verfproducten en -benodigdheden je daarvoor best in huis haalt. Bestellen kan eenvoudig online, of in een colora-winkel in je buurt.

Liever een strakke look? Ontdek magnetisch behang.

Met magneetverf krijgt je muur een licht korrelige structuur. Liever een strakke look? Dan is magnetisch glasvezelbehang vast meer jouw ding. Dat maakt muren magnetisch en verstevigt ze ook. Je kan dit magnetisch behang makkelijk online bestellen en overschilderen in een kleur naar keuze. Tip: Ontdek de trendkleur van 2023: Entangled Green, een vergrijsd muntgroen dat zowel zacht en rustgevend als prikkelend en fris is.

Bordverf: schrijf ongestraft met krijt op je muur 

Wat is bordverf?

Met bordverf kan je van eender welke ondergrond een beschrijfbaar schoolbord maken. Het werkt zowel op hout, beton, kunststof als multiplex. Je schrijft op de ondergrond met krijt en kan je notities makkelijk afwassen zonder dat er sporen achterblijven.

Bordverf is in zo goed als alle donkere kleuren verkrijgbaar. Er is dus altijd een tint die mooi bij je interieur past. Kies je favoriete kleur in de webshop van colora, of in een colora-winkel in je buurt.

Een wand om op te schrijven in de kinderkamer

Kinderen vinden het super om op de muur te schrijven. Waarom schilder je geen wand van hun kinderkamer met schoolbordverf? Dan kunnen ze zich met krijt uitleven op de muur, zonder die te beschadigen. Maar je kan ook zelf leuke figuurtjes op de muur tekenen voor hen. Dieren, fantasiefiguren of hun favoriete actieheld … Omdat je de tekeningen makkelijk kan uitwissen, kan je elke dag opnieuw variëren. Deze interactieve muur worden jullie nooit beu!

Meubels waar je op kan schrijven

Wat dacht je van beschrijfbare kastdeuren? Superorigineel! Schilder bijvoorbeeld een kast met bordenverf en creëer zo je beschrijfbare meubel. Je kan dan met krijt op de kast of lades schrijven welke schatten je erin bewaart. Dat gezelschapsspelletje dat zich steeds lijkt te verstoppen, tover je voortaan meteen op tafel. 

Een beschrijfbare muur in de keuken

Een (deel van een) muur schilderen met krijtverf in de keuken? Da’s een originele oplossing om een overzichtelijke weekplanning te kunnen maken voor het gezin, of om boodschappen- en takenlijstjes op te stellen. Iedereen is meteen op de hoogte en je muur krijgt een persoonlijk tintje.

Hoe schilderen met bordverf?

Ontdek hier hoe je een wand of voorwerp schildert met bordenverf en welke verfproducten en -benodigdheden je daarvoor nodig hebt. Bestellen kan eenvoudig online, of in een colora-winkel in je buurt.

Vragen over jouw project met bord- of magneetverf? Ga langs bij een colora-winkel in je buurt voor professioneel advies. Je kan er meteen de juiste verf en benodigdheden aankopen. Frisse ideeën voor je klus vind je in dit gratis inspiratiemagazine.

Lees ook:
Tips om een accentmuur te creëren.
Ontdek de verftrends van 2023.
Breng wat ‘bling’ in huis met metaal-look verf.

In samenwerking met colora de verfwinkel

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.