De verftrends 2023 zijn er. Laat je verfklus maar starten!

22/09/2022

Ga je binnenkort van start met je verfklus, maar heb je je perfecte kleurenpalet nog niet gevonden? De nieuwe trendcollectie biedt vast de kleur en interieurstijl waar je altijd al van droomde. De trendcollectie bestaat uit een gloednieuwe trendkleur, Entangled Green, met 4 voorgestelde kleurencombinaties die elk interieur moeiteloos met elkaar laten versmelten. Rustgevend zacht, maar ook prikkelend en fris. Dat mag je verwachten van de Trendcollectie 2023. 

1 centrale trendkleur 2023: Entangled Green 

Entangled green, een subtiel vergrijsd muntgroen dat niet alleen rustgevend zacht is, maar ook prikkelend en fris. Dat is dé trendkleur van 2023. Verf je zowel je wand als je plafond met de muntgroene trendkleur? Dan creëer je meteen je eigen gezellige cocon.  

De trendcollectie heeft naast Entangled Green ook 4 bijhorende kleurpaletten waarin de groene tint zich perfect kan integreren:  

  • Process by nature 
  • A call for beauty 
  • Concept of escape  
  • Need for sense 

Elk kleurenpalet bevat zes kleuren die perfect matchen en elkaar zelfs versterken. De trendcollectie biedt jou bijzondere kleurencombinaties die zowel warm, fris, opgewekt als luxueus ogen. 

Process by nature: haal de natuur binnen met een prachtig palet aan groentinten 

Natuur staat meer en meer centraal, zeker dankzij het groeiende bewustzijn rond ecologische duurzaamheid en recyclage. En wie aan natuur denkt, denkt aan groen. Het thema Process by nature speelt hier mooi op in door een prachtige mix van groenen aan te bieden die moeiteloos met elkaar kunnen gecombineerd worden. Gezelligheid gegarandeerd! 

De kleur groen stimuleert de concentratie waardoor je het perfect in een bureau of werkkamer kan gebruiken. Maar ook een keuken, badkamer, woonkamer of eetkamer mag deze tint krijgen. Groen zorgt namelijk voor rust en evenwicht, ideaal om je erdoor volledig te laten ontspannen na een pittige werkdag. Door de verschillende groenen uit de trendcollectie te combineren met houten structuren, schep je een rustieke vibe in je interieur. Ook buiten kan je deze charme doortrekken door de mix aan groenen te combineren met een ruwe ondergrond. 

Wil je graag de gezellige vibe van de natuur in huis krijgen, maar mag het wat speelser? Kies voor een felgroene wand waarbij je een extra element, zoals een schouw, in de kijker zet met een andere frisse groentint. Speels, maar toch ontspannend!

A call for beauty: stijlvol interieur met een edgy feel 

Oud is opnieuw in. In interieurs vertaalt zich dit naar een hernieuwde art deco, gedefinieerd door oog voor detail en een luxueuze stijl. 

Met A call for beauty kies je uit zes unieke luxueuze tinten. Combineer het kleurenpalet met gouden metalen accenten of gestroomlijnde meubels en je creëert in 1-2-3 een warm en stijlvol interieur met een edgy feel. Je interieur wordt omgetoverd naar een echte parel waarmee je kan (én mag!) uitblinken.

Concept of escape: energieboost dankzij vrolijke kleuren 

Kleur heeft een grote impact op de sfeer in je huis én op je gemoed. Met Concept of escape kies je uit een kleurenpallet met felle, vrolijke en energieke kleuren die een creatieve uitstraling én een positieve invloed hebben op je humeur.  

Heb je een witte ruimte? Dan kan het gerust nog een tikje vrolijkheid gebruiken. Kies ervoor om met verschillende kleurrijke accenten te werken en breng de ruimte in perfecte balans tussen speels en stijlvol. Ideaal voor grote witte keukens die een tikkeltje speelsheid verdienen. 

Of je kan kiezen om 1 knallend accent op je muur of plafond te gebruiken in combinatie met bijhorende decoratieve elementen. Bij het kiezen van je hoofdkleur kan je je laten leiden door tinten uit je interieur waartoe je bent aangetrokken. Zo zorg je ervoor dat de kleur op je muren perfect samenhangt met de rest van je interieur. 

Extra tip! De trendkleur Entangled Green vormt een ijzersterk duo met het zachte roze uit Concept of escape. De combinatie van beide kleuren maakt van ruime kamers met hoge plafonds een gezellige ruimte.  

Need for sense: een oase aan rust met pastelkleuren 

Hoewel het leven alweer wat ‘normaler’ aanvoelt, blijft de nood aan een veilige cocon groot. Lekker weg van alle chaos. Thuis kunnen we onszelf opnieuw opladen. Met de zachte pasteltinten van Need for sense kom je heerlijk tot rust. Ze stralen gezelligheid en mentale rust uit. Gebruik je de kleuren in combinatie met afgerond meubilair, zachte structuren en lange gordijnen? Dan kom je thuis in een omgeving waar rust een kernwoord is. Ideaal voor slaap en -woonkamers. 

Dankzij de zachte pasteltinten kan je ervoor kiezen om zowel je muur als plafond in dezelfde kleur te schilderen. Door de gezellige kleuren voelt het meteen aan als een veilige cocon. Of kies ervoor om de eenheid elegant te doorbreken door een contrasterende kleur te gebruiken. Hoe dan ook creëer je met de pastelkleuren van Need for sense een oase aan rust

Benieuwd naar het kleurenpalet van jouw dromen? Vraag dan kleuradvies aan huis en profiteer van de kennis van een kleurexpert. In één moeite krijg je nuttige tips en word je klaargestoomd voor je verfklus. En vergeet natuurlijk je inspiratiemagazine niet aan te vragen!

In samenwerking met colora de verfwinkel

Ontdek meer

Gratis brochure aanvragen

Bekijk meer brochures Vraag geselecteerde brochures aan

Nieuws

Meer nieuws +

Blijf op de hoogte. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.