6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!

Gepubliceerd op 26 Juni 2023
6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!
6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!
6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!
6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!
6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!
6 kleurtrends voor je buitenmuren: laat je gevels stralen!

Je gevel is het eerste wat bezoekers van je woning te zien krijgen. Wil je af van die grauwe gevel, of verlang je naar een frisse nieuwe kleur? Door je gevel te schilderen, geef je die een aantrekkelijke look. Een ware facelift voor je woning! Kies je voor kwaliteitsverf, dan bescherm je je gevel bovendien tegen regen, zon en uitlaatgassen. Ontdek de nieuwste kleurtrends en laat je inspireren. Je zal zien, er zijn tal van mogelijkheden om een persoonlijk statement te maken.

Je gevel verven voor een nette look 

Met een verzorgde gevel is het fijn thuiskomen en maak je direct een positieve eerste indruk. Door je gevel te schilderen, kan je precies de look realiseren die jij voor ogen hebt. Wordt je gevel een echte eyecatcher, of kies je liever voor subtiele klasse? Wij delen de nieuwste verftrends met jou, zodat jij de juiste keuzes kan maken om je gevel te laten stralen. Off you go! 

Tip: Download alvast je handige stappenplan voor het schilderen van een buitenmuur.

1. Subtiele kleuren voor een tijdloos resultaat

Je schildert vast niet elk jaar je gevel. De kleur die je nu kiest, zal dus lange tijd de uitstraling van je gevel bepalen. Subtiele verfkleuren zijn een populaire keuze voor gevels, omdat ze niet snel vervelen. Denk aan zachte offwhites (tinten die dicht bij wit liggen, maar niet helemaal zuiver wit zijn), delicate zandkleuren en subtiele grijstinten.

Deze tijdloze kleuren passen goed bij verschillende stijlen en persoonlijke smaken, en creëren een harmonieus geheel met de omgeving. Je kan bovendien naar wens kleuren combineren, zolang je maar voldoende contrast behoudt.

Fan van een zachte en tijdloze uitstraling? Verf je gevel dan in een subtiele kleur en kies een lichtere tint voor het schrijnwerk. Hierdoor lijkt je gevel groter en meer open. Bekijk hier een geslaagde toon-op-tooncombinatie.

De colora-coaches helpen je graag bij je kleurkeuze. Ga langs in een winkel of vraag kleuradvies aan huis.

2. Tijdloos saai? Niet met een gedurfd contrast!

Een subtiele kleur kiezen voor je gevel hoeft niet saai te zijn. Velen combineren een ingetogen gevel met gedurfdere kleuren op het buitenschrijnwerk, zoals de voordeur, ramen, luiken en garagepoort. Door de levendige kleur enkel op het schrijnwerk aan te brengen, creëer je een boeiend geheel zonder dat het overweldigend wordt.

Ontdek hier hoe je houten ramen en deuren schildert, en ontdek hier een stappenplan voor het verven van aluminium ramen.

3. Strak, strakker, strakst met slechts 1 kleur

Hou je van harmonieus en strak? Door dezelfde kleur te gebruiken voor zowel je gevel als schrijnwerk creëer je niet alleen een rustige en harmonieuze uitstraling, maar ook een strak en samenhangend totaalplaatje. Wil je wat extra diepte en dynamiek toevoegen? Speel dan met glansverschillen in de verf. Combineer bijvoorbeeld een matte gevelverf met een subtiel satijnglanzende afwerking op de ramen. Hiermee voeg je een vleugje elegantie toe aan je exterieur.

4. Een zomerse vibe voor je gevel

Een tijdloze gevel kan op verschillende manieren vorm krijgen. Wat denk je van een tijdloze uitstraling met een vleugje zomerse flair? Verf je gevel in een lichte kleur, zoals een subtiel wit met een zanderige ondertoon. Voor het schrijnwerk kies je een contrasterende accentkleur, bijvoorbeeld een levendige groentint. Zo combineer je tijdloze elegantie met een subtiele zomerse touch.

5. Textuur en glans

Met de kaleiverven Calime en Pastime geef je je gevel een authentiek effect, terwijl de oorspronkelijke structuur behouden blijft. De korrel in deze verven verzacht de hoekige kanten en textuur van de gevelstenen, en vult de voegen lichtjes op. Dit geeft het geheel meer karakter en een natuurlijke zachtheid.

Combineer je een kalei-afwerking op je gevel met een contrasterende schrijnwerkkleur? Dan is het vaak het mooist om ook voor een matte afwerking van het schrijnwerk te kiezen. Dit geeft niet alleen een zachte uitstraling, het is ook trendy en vernieuwend.

Ben je gek op de levendige kleurnuances van een kaleiverf? Dan is Calime de ideale keuze. Bij vochtig weer krijgt je gevel nog meer nuancering. Minder fan van deze levendigheid? Kies dan Pastime. Met Pastime blijven de kleurnuances en het fluweelachtige aspect ook bij vochtig weer behouden.

6. Een optisch effect met kleur

Door slim gebruik te maken van kleur, kan je tal van optische effecten creëren. Zo kan je de uitstraling van je gevel versterken door de dakoversteek in dezelfde kleur als je dakpannen te schilderen.

Een donkere dakoversteek of kroonlijst zal je woning optisch verlagen. Om je woning groter te laten ogen, kan je deze elementen in dezelfde kleur als je gevel schilderen. Ook het meeschilderen van de spatboord onderaan het gevelvlak in de kleur van de gevelsteen zorgt voor een visueel verhogend effect.

Must-have: kwaliteitsverf voor een duurzaam resultaat 

Voor langdurige bescherming tegen regen, zon en uitlaatgassen heeft je woning een betrouwbare afwerking nodig. Met de kwaliteitsverf van BOSS paints ben je verzekerd van uitstekende dekking, goede hechting en een duurzaam resultaat. Bovendien is hun kwaliteitsverf een plezier om mee te werken. Bestel je kwaliteitsverf en benodigdheden eenvoudig online, of bezoek een winkel bij jou in de buurt. Vervolgens kan je aan de slag met dit stappenplan.

Graag hulp bij het kiezen van kleuren voor je gevels? Boek een kleuradvies aan huis en werk samen met een colora-kleurexpert het perfecte kleurenpalet voor je buitenmuren uit. Een technische vraag? Spring dan eens binnen in de dichtstbijzijnde colora-winkel voor advies, of stel je vraag online.